KSVO mocht met een vrij goede 10 op 15 op bezoek bij Mandel United. De fusieploeg, die voor aanvang van deze wedstrijd één punt meer telde, wordt aanzien als één van de allergrootste titelkandidaten. Voor KSVO was dit dus een serieuze test. Doelpunt van de hoop op slag van rust Bij KSVO nog steeds geen Yves Boguhe en Dempsey Vervaecke. Wel terug was Olivier Verstraete en die stond meteen aan de aftrap tegen wat eigenlijk zijn oude ploeg was. Robbe Vandenheede verdween naar de bank. De eerste kans was voor de thuisploeg, toen na een kort genomen hoekschop Lorthiois zijn schuiver maar nipt naast zag gaan. KSVO probeerde zijn flanken te bereiken, maar dat lukte niet echt goed door het toch wel kleine speelveld en het feit dat Mandel United nauwelijks ruimte weg gaf en meteen druk zette op de Oudenaardse speler in balbezit. Kansjes waren er voor Heirwegh, die schuin voor doel kwam, maar zijn schot zag afgeblokt worden in hoekschop. Na balverlies bij de thuisploeg, vond Kimbaloula de vrijstaande Van Ruyskensvelde, die naast trapte. Hoewel de thuisploeg aanvankelijk niet kon dreigen, was het toch opletten geblazen voor hun snelle combinatievoetbal. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Verspeeten veerde hoog op bij een hoekschop en op zijn kopslag was de Vroe kansloos ( 1-0). Even later ging Lorthiois zwaar door op Verstraete, die er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf kwam. “Boosdoener” Lorthiois had minder geluk. De onfortuinlijke middenvelder moest worden afgevoerd met een hoofdblessure. De thuisploeg leek niet onder de indruk en verdubbelde zijn voorsprong. Na Oudenaards balverlies volgde de bliksemsnelle omschakeling en Pyck, schoof de 2-0 aan de verste paal binnen. De thuisploeg domineerde nu en leek de wedstrijd in handen te hebben, maar in de blessuretijd van de eerste helft schonk Jesse Martens met een knappe vrijschop KSVO weer hoop 2-1. Doelman Laleman was kansloos op de trap van onze kapitein. Doelpunt met buitenspelgeur beslist wedstrijd Was er weer hoop voor KSVO op puntenwinst, dan werd die na de rust al vlug in de kiem gesmoord. Topschutter Debouver werd weggestuurd met een buitenspelgeurtje – en dat is een understatement – en scoorde met een gekruist schot de 3-1. Oudenaards protest hielp niet en de kopjes gingen naar beneden. Een dominant Mandel toonde vanaf dan waarom het als titelkandidaat wordt aanzien. Met gevarieerd aanvalsspel zette het KSVO onder druk. Onze jongens probeerden maar vonden geen openingen in de sterke thuisverdediging. Aan de overkant kwam het goed weg, toen Bailly op links aan een mooie solo begon en het probeerde met een mooie plaatsbal. De lat was echter een dwarsligger voor hem. KSVO perste er toch nog een slotoffensief uit. De ingevallen Van Herreweghe trapte op doel maar werd afgeblokt. De rebound werd door Van De Walle, die andere invaller naast getrapt. De infiltrerende Van Waeyenberghe trapte mooi op doel, Laleman redde al even knap hoekschop. Deze werd afgeweerd en plots kan Mandel counteren. Met liefst 3 spelers trok het richting Oudenaardse doel. Het was voor de ingevallen Aaron Dhondt dan ook een koud kunstje om de 4-1 eindcijfers binnen te tikken. Wedstrijdinfo: KFC Mandel United: Laleman, Mulliez, Raes, Bailly, Tamsin, Lorthiois (33' Vancraeyveldt), Beyens, Debouver (90' Vanhaecke), Pyck (72' Dhondt), Clyncke en Verspeeten. KSVO: De Vroe, Belmans, Van Ruyskensvelde, Desmet, Van Waeyenberghe, Verstraete, Jabar, Martens, Habbas, Heirwegh (76’ Van Herreweghe) en Kimbaloula (65’ Van De Walle) Doelpunten: 26’ 1-0 Verspeeten 37’ 2-0 Pyck 45+2’ 2-1 Martens 51’ 3-1 Debouver 90’ 4-1 Dhondt Gele kaarten: Pyck (KFCMU) Wedstrijdleiding: Ref. : De Keyzer Tim - Mataj Ermaild - Verheye Tom