08-09-2019 — KSVO moest met een vertimmerde ploeg op bezoek bij SC Dikkelvenne voor een nieuwe derby. Het lijstje afwezigen was indrukwekkend, maar trainer Meert ging de uitdaging niet uit de weg om voor de nodige oplossingen te zoeken en dat zou lonen.

Bloemen voor KSVO

Sören Dutoit, Daan Van Gyseghem, Dempsey Vervaecke, Olivier Verstraete en Yves Boguhe: menig reeksgenoot zou willen tekenen om dit kwintet in zijn ploeg te hebben, maar allen zitten momenteel in de ziekenboeg. Voor Sören werd al een oplossing gevonden. Daan werd centraal achterin vervangen door Van Ruyskensvelde, waardoor de jonge Robbe Vandenheede zijn kans kreeg centraal op het middenveld. Martens speelde in steun van spits Kimbaloula. Op de flanken zagen we Heirwegh en Habbas. Voor de rest de vertrouwde gezichten bij KSVO. Bij de thuisploeg zagen we met Van Eecke en De Graeve 2 oude bekenden terug. Van Wambeke en Van Wymeersch waren er niet bij. De thuisclub zorgde voor een mooi gebaar door voor aanvang van deze wedstrijd een bloemstuk te overhandigen aan voorzitter Kurt Vandeputte, naar aanleiding van het 100-jarige bestaan van KSVO.

Geen beloning voor knap halfuur

Van een studieronde was helemaal geen sprake, integendeel. Na balverlies van KSVO, werd Verheuge meteen in stelling gebracht. Zijn harde schot werd knap door De Vroe gepakt. KSVO was meteen gewaarschuwd, maar nam het hef meteen in handen. Aan de overkant zag Heirwegh zijn voorzet de lat likken. Onmiddellijk daarop speelde Kimbaloula listig Jesse Martens aan. Onze kapitein haalde meteen uit en doelman Steelant moest uitpakken met een redding in 2 tijden. We waren amper 3 minuten ver. Oudenaarde zocht de flanken en Belmans en Van Waeyenberghe konden naar hartenlust hun snelheid etaleren. Habbas pakte uit met een knappe dribbel, zijn lage voorzet werd nog net in hoekschop getikt. Die corner werd door Van Ruyskensvelde over doel gekopt. Bij de thuisploeg was het alle hens aan dek en op het halfuur was KSVO er wel heel dicht bij. Heirwegh bediende Martens, maar die zag zijn schuiver uitsterven tegen de paal. Hierna ging de Oudenaardse storm wat liggen en kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Laerenbergh probeerde het vanop afstand, De Vroe pakte probleemloos. Op slag van rust kreeg Dikkelvenne dan zijn kans. Na een onvoldoende afgeweerde hoekschop, bleef de bal in het pak hangen en De Vroe moest alert reageren op een poging van de thuisploeg van heel dicht bij. Het laatste wapenfeit was een solo van Kimbaloula, die doorging op snelheid. Hij viseerde met zijn schot de korte hoek, maar doelman Steelant liet zich niet verrassen. Geen doelpunten bij de rust na een aangename en snelle eerste helft.

lonende wissel

De zelfde 22 acteurs kwamen op het veld en het was opnieuw KSVO, dat het initiatief nam. Het was Martens die voor het eerste gevaar zorgde. Hij werd vrij gespeeld op rechts, maar zijn schuiver ging voorlangs. Aan de overkant pakte Laerenbergh uit met een verrassend schot. De Vroe had heel wat moeite met de “zwabberbal” en duwde die in hoekschop. KSVO kreeg vervolgens 3 hoekschoppen op rij, maar kon hieruit enkel dreigen via een achterwaartse kopbal van Kimbaloula. Even later was het de beurt aan Belmans om aan het kanon te staan. Zijn schot werd in hoekschop geduw door Steelant. Aan de overkant moest de Vroe alert reageren op een gevaarlijke vrije trap van Pouillon. Net zoals in de eerste helft ging het Oudenaardse offensief in de slotfase wat luwen en de thuisploeg forceerde nu enkele hoekschoppen via powerplay. Echt dreigen konden de thuisspelers echter niet. Aan de overkant kon Martens vanop rechts nog eens op doel trappen. Doelman Steelant redde echter alweer knap. En net toen iedereen zich al begon te verzoenen met een gelijkspel, gebeurde het. Van Waeyenberghe ging op snelheid door op links, hij vond Heirwegh en zijn voorzet werd aan de 2de paal prompt binnen getrapt door de ingevallen Gilles Van Herreweghe ( 0-1). Dolle vreugde in het Oudenaardse kamp, gevloek op het thuisfront. Er restte de thuisploeg nog een handvol minuten om iets aan die achterstand te doen en het gooide al zijn kracht en gestalte in de aanval. De “blauwwitte” verdediging gaf geen krimp. Het laatste wapenfeit was een Oudenaardse counter via Jabar. Hij probeerde het met een voorzetschot, dat echter uitstierf op de bovenkant van de lat.

Oudenaardse jeugd komt boven water

Geweldige opsteker voor een vertimmerd KSVO na een aan een vrij hoog tempo gespeelde match. En voor de 2de week op rij scoort het in de slotfase, en telkens via een ingevallen jongeling. Vorige week zorgde Boguhe voor de late gelijkmaker, deze keer was het Van Herreweghe die zijn invalbeurt verzilverde met een doelpunt in de slotfase. Ook te vermelden is, dat KSVO na amper 2 wedstrijden al 5 keer het doelkader trof.

Wedstrijdinfo:

KSC Dikkelvenne: Steelant, Verheuge, Vervaeke, Van Hoevelen, Delaruelle, Balaj (74’ Panneel), Laerenbergh (83’ Desmet), Van Eecke, De Graeve, Pouillon (90+3’ Beeckaert) en Vercauteren.

KSVO: De Vroe, Belmans, Van Ruyskensvelde, De Keersmaeker, Van Waeyenberghe, Vandenheede (70’ Van Herreweghe), Jabar, Habbas, Heirwegh (90’ Desmet), Martens en Kimbaloula (80’ Van De Walle)

Doelpunt:
87’ 0-1 Van Herreweghe (Heirwegh)

Gele kaarten:
Pouillon (KSCD) en Jabar (KSVO)

Wedstrijdleiding: Brinckman Jurgen - De Clercq Gil - Huyghebaert Joachim


Wedstrijd

zaterdag 18/01 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

K.SV.TEMSE


Matchbal Schenkers


D.J. KOEN, Gen. Merchierstraat 29, Ename, 0477/464541
CAMERLINCKX bvba, schilderwerken, Terkerkenlaan 10, Oudenaarde
HANSKE DE KRIJGER, Einestraat 3, Oudenaarde
Jean-Pierre VAN DER MEIREN, uit sympathie

Stand

Nr-PLOEGWedstrPTN

1

KFC Knokke

18

47

2

K.S.V.O

18

37

3

KSK Ronse

18

35

4

KRC Gent

18

33

4

FC Gullegem

18

33

4

KFC Mandel United

18

33

7

RC Harelbeke

18

29

7

KFC Sparta Petegem

18

29

7

KSV Zwevezele

18

29

10

KSV Temse

18

19

11

KSC Dikkelvenne

18

18

12

KFC Merelbeke

18

17

13

KSCT Menen

18

16

14

SK St Niklaas

18

14

15

KVK Westhoek

18

10

16

VW. Hamme

18

9

Kalender

DagUurLogoPloeg1LogoPloeg2

18/01

19u30

K.S.V.O.

K.SV.TEMSE

02/02

15u00

K.FC.VIGOR WUITENS HAMME

K.S.V.O.

08/02

20u00

K.S.V.O.

KFC Mandel United

16/02

15u00

K.VK. Westhoek

K.S.V.O.

22/02

19u30

K.S.V.O.

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

Topscorers

Nr-SpelerDoelpunten

1

Donovan Habbas

16

2

Jesse Martens

8

3

Dempsey Vervaecke

3

4

Jelle Belmans

2

4

Robbe Van Ruyskensvelde

2

4

Lorenzo Heirwegh

2

4

Olivier Verstraete

2

4

Mohammad Jabar Zada

2

9

Yves Boguhe

1

9

Mathieu D’Hoore

1

9

Gilles Van Herreweghe

1

9

Robbe Vandenheede

1