Na de schietoefeningen van vorige week tegen KVNA Wortel, kreeg KSVO in zijn 2de wedstrijd voor de Crocky Cup een taaiere tegenstander voorgeschoteld. Tempo Overijse degradeerde vorig seizoen uit de 2de amateurklasse, maar wil zijn plaats zo vlug mogelijk terug innemen. Het haalde vorige week een 2-0 achterstand op bij R.A.A. La Louvière en haalde de volgende ronde na strafschoppen. Het wou voor eigen volk verder gaan op zijn elan. Twee tegendoelpunten op heel slechte momenten En de ploeg begon als een wervelwind aan de match. Na nauwelijks 3 minuten lag de bal al in het net van de debuterende doelman De Vroe. De thuisploeg zette zwaar druk en dat leverde meteen enkele vrije trappen op. Eén daarvan werd van dichtbij door Taelemans met het hoofd verlengd (1-0). KSVO, bij wie Van Waeyenberghe en Heirwegh niet in de kern zaten, moest meteen vol aan de bak. Via Jesse Martens zorgde KSVO voor een eerste tegenprikje. Hij bediende Verstraete, wiens poging werd afgeblokt. De thuisploeg zette fors druk op de Oudenaardse speler in balbezit, waardoor onze ploeg moeilijk in zijn spel kwam. Toch viel er op het kwartier een reuzenkans voor de bezoekers. Habbas onderschepte een terugspeelbal, maar doelman Belin kwam als overwinnaar uit het “man tegen man”-duel. KSVO herstelde dan toch het evenwicht, maar het was uitkijken bij de bliksemsnelle counters van de thuisploeg. Borahsasar zonderde Annys af voor doel, maar de ex-Eendracht Aalst speler knalde over. Een vliegende kopbal van Munteanu zeilde over en Borahsasar werd nog tijdig afgeblokt. Overijse speelde goed georganiseerd en Munteanu zag op de counter zijn gevaarlijk schot nipt naast gaan. Bij KSVO strandden de aanvallen al te vaak aan de zestienmeter. Op slag van rust zou KSVO dan nog eens een koude douche krijgen. Na een nieuwe vrije trap, weerde De Vroe eerst nog een poging van de thuisploeg af, maar moest zich gewonnen geven op de rebound van Annys (2-0). KSVO zou zwaar aan de bak moeten, wou het in de tweede helft alsnog de kwalificatie voor de volgende ronde afdwingen. KSVO zet het recht op het uur Trainer Meert wisselde aan de rust en schoof ook tactisch met enkele spelers. Spits Van De Walle werd vervangen door Kimbaloula en Mathieu D’hoore kwam voor de wat bleke Jabar. Robbe Vandenheede schoof van de rechtsback naar een plaatsje centraal op het middenveld, waar hij zich veel beter in zijn sas zou voelen. Hierdoor werd Belmans opnieuw rechtsachter. D’hoore nam de positie van linksachter van Jelle over. Het eerste kwartier na rust gebeurde er nauwelijks iets vermeldenswaardig. Maar op het uur faalde Sidya Ndione 2 keer, oog in oog met doelman De Vroe. Het zou het keerpunt van de wedstrijd worden, want op 4 minuten tijd, boog KSVO de scheve situatie om. Kimbaloula kreeg in de zestienmeter plots veel ruimte, maar doelman Belin redde laag uitvallend zijn schuiver. Martens probeerde de rebound te verzilveren, maar zag zijn afzwaaiend schot ver weg buitengaan. Tenminste… dat dacht iedereen toch, want met een ultieme inspanning hield Verstraete de bal alsnog binnen en vond met een gemeten voorzet het hoofd van Van Ruyskensvelde, die de 2-1 binnen knikte. Het doelpunt van de hoop viel plots uit het niets en de thuisploeg was toch van slag. Enkele minuten later stond het reeds gelijk. De Maeyer gaf de bal terug aan doelman Belin, die twijfelde of hij de bal met de handen mocht beroeren. Hij stopte de bal op de doellijn met de borst, waarna de bal paniekerig werd ontzet tot bij Habbas, die het geschenk met het hoofd in dank aannam: 2-2 na een doelpunt met een vrij hoog “Comedy Capers”-gehalte. Het was nu aan de thuisploeg om zich te herpakken, want KSVO rook bloed en kreeg vleugels. De wedstrijd veranderde nu in een ware cupmatch met enkele gele kaarten en fel betwiste duels tot gevolg. Verstraete trapte een afvallende bal niet zo ver over en aan de overkant was het de beurt aan Diarra om op doel te trappen. Zijn poging ging echter wild over. In de slotfase viel bijna de beslissing, toen Kimbaloula na een afgeweerde hoekschop van de thuisploeg handig Habbas weggestuurde. Hij liep gemakkelijk zijn mannetje voorbij, maar Belin redde uiteindelijk de meubelen nog met een ultieme voetveeg. KSVO overtuigend in strafschoppenreeks En dan mochten we ons opmaken voor een zenuwslopende reeks strafschoppen. KSVO mocht beginnen en Martens trapte staalhard raak. Borahsasar zag zijn strafschop hoog overgaan en Verstraete prikte ijzig kalm de 2de strafschop binnen. Munteanu bracht er opnieuw de spanning in met een zuivere trap, maar Habbas zorgde voor een 3 op 3, ook al met een zuiver schot. Kevin Taelemans probeerde het vervolgens met een Panenka, maar De Vroe had de beweging doorzien en hoefde maar een simpel vuistje tegen de bal te steken. KSVO kreeg meteen 2 matchballen, maar De Keersmaeker hield er nog even de spanning in door hoog over te trappen. Ook Calgan miste niet en zo kreeg D’hoore de 2de matchbal. Onze jongeling stuurde als een ervaren rot de doelman de verkeerde kant uit en trapte KSVO naar de volgende ronde. Volgende week ontvangt KSVO reeksgenoot KSV Temse, dat het met 2-1 haalde van 1ste provincialer Jong Zulte Wedstrijdinfo: Tempo Overijse: Belin, De Maeyer, Kevin Taelemans, Diarra, Annys (69’ Verdoodt), Borahsasar, Munteanu, Hermans (Dehaes, Tom Taelemans, Samba Ndione (78’ Calgan) en Sidya Ndione KSVO: De Vroe, Vandenheede, Van Gyseghem, De Keersmaeker, Belmans, Van Ruyskensvelde, Jabar Zada (45’ D’hoore), Martens, Verstraete, Habbas en Van De Walle (45’ Kimbalula) Doelpunten: 3’ 1-0 Tom Taelemans 41’ 2-0 Annys 61’ 2-1 Van Ruyskensvelde 65’ 2-2 Habbas Gele kaart: De Keersmaeker, Van Ruyskensvelde, D’hoore (KSVO), Diarra en Hermans (TO) Wedstrijdleiding: Ref: Thomas Vanboven, AR1: Tristan Olaerts, AR2: Kenneth Lenaerts