04-08-2019 — KVNA Wortel, afkomstig uit Hoogstraten, dwong vorig seizoen de promotie af in de Antwerpse 4de provinciale. KSVO sneuvelde vorig seizoen op de meet van het behoud in de hoogste amateurklasse. De verhoudingen voor aanvang van deze bekerwedstrijd waren dus meer dan duidelijk. Zouden die ook op het veld zo zichtbaar worden?

Buit op het halfuur al binnen

Het was alvast schrikken voor de thuisploeg, want de eerste kans was zowaar voor de bezoekers. De jonge Oudenaardse doelman Matisse De Groote, kwam ver uit zijn doel om een hoge bal te onderscheppen. De bal besloot eigenwijs een rare capriool te maken onderweg, waardoor de Oudenaarde doelman twijfelde en Goosens plots de bal naar het verlaten doel kon trappen. De Keersmaeker was echter goed gevolgd en kon de bal nog voor de doellijn onderscheppen. KSVO nam dan resoluut het hef in handen en trok op zoek naar een doelpunt. Habbas miste na een mooie actie van Van Waeyenberghe. Na een dubbelpass met Habbas, trapte Van Waeyenberghe op de doelman. Heirwegh werd door Jabar vrijgespeeld, maar besloot naast. Een doelpunt hing nu in de lucht, maar Jabar kopte een hoekschop over en Habbas trof het doelkader. Uiteindelijk kwam het doelpunt er toch, na balverlies van de bezoekers op het middenveld. Van De Walle, die in deze match zijn kans kreeg, maakte de ruimte voor zichzelf en trapte hard de 1-0 tegen de touwen. Concentratieverlies bij de thuisploeg leidde meteen tot een kans aan de overkant, maar De Groote bleef overeind in het duel met Snoeys. Na de welgekomen drankpauze - het was drukkend warm en windstil in het Thienpontstadion – klaarde de thuisploeg de klus. Heirwegh schilderde een zoveelste heekschop op de knikker van Jabar, die mooi de 2-0 binnen kopte. Nog voor het halfuur was de match beslist. Martens trapte eerst nog in één tijd op doelman Smitz, maar mocht even later de 3-0 scoren vanop de stip, na een overtreding op Van Waeyenberghe. De afstraffing voor de moedige bezoekers leek in de maak, toen Belmans op voorzet van Heirwegh de 4-0 binnenkopte. Het kon nog erger worden voor de bezoekers, maar Smitz redde een harde knal van Jabar, Heirwegh trapte uit kansrijke positie iets te overhaastig over. Jesse Martens zag zijn plaatsbal op de onderkant van de lat stranden en De Keersmaeker devieerde een hoekschop op de buitenkant van de paal.

Habbas man van de 2de helft.

De bezoekers kwamen met verse moed uit de kleedkamer en De Groote moest meteen aan de bak op een hard schot van Dockx. Even later haalde hij klasrijk een vrije trap van Snoeys uit de kruising. Op de hierna volgende hoekschop, was hij wel kansloos toen Dockx de eerredder voor de bezoekers binnenkopte (4-1). Habbas en Martens testten aan de overkant meteen de kwaliteiten van doelman Smitz, die zich in deze wedstrijd mocht en kon onderscheiden. Van Waeyenberghe zaaide paniek met een lage voorzet, die aan alles en iedereen voorbij schoof. Heirwegh pikte de bal op, maar zijn schot likte de lat. Doelman Smitz zorgde voor een onorthodoxe redding op een verraderlijk schot van Martens, maar de bal kwam bij Habbas. Hij kapte mooi zijn mannetje uit en deed wat hem in de eerste helft niet lukte: scoren. Hij plaatste de bal met veel gevoel net naast de verste paal, binnenkant netje (5-1). Op het uur kwam Verstraete in de ploeg en die gaf meteen zijn visitekaartje af met een assist op Habbas, die uit een scherpe hoek het gaatje vond tussen de benen van doelman Smitz (6-1). Even later ging de bal op de stip, na een fout op Verstraete. Jesse Martens gunde Habbas zijn hattrick vanop de stip (7-1). Na een ongelukkige handsbal, kreeg KSVO een nieuwe strafschop. Martens knalde zijn 2de van de namiddag binnen (8-1). Het orgelpunt was voor een bijzonder gretige Habbas. Na een mooi nummertje, trapte hij met enig geluk – de bal week licht af op een bezoekend been – de 9-1 tegen de touwen. Doelman Smitz voorkwam met reddingen op pogingen van Martens, Verstraete en Boguhe dubbele cijfers.

Volgende week zondag trekt KSVO naar Tempo Overijse, ploeg uit de 3de amateurklasse, waar we een oude bekende terug zullen zien: Hakim Borahsasar. De Brabanders haalden het op Tivoli na de strafschoppen van RAA la Louvière, nadat ze een 2-0 achterstand nog ophaalden.

Wedstrijdinfo:

KSVO: De Groote, Belmans, Van Gyseghem, De Keersmaeker, Van Waeyenberghe, Van Ruyskensvelde, Jabar Zada (66’ Vandenheede), Martens, Heirwegh (60’ Verstraete), Habbas en Van De Walle (61’ Boguhe)

KVNA Wortel : Smitz, Fransen (76’ Geerts), Braspenning, Wuyts, Verdult, Aerts, Mertens (60’Van Dyk), Snels, Goosens (23’ Brosens), Snoeys en Dockx

Doelpunten:

19’ 1-0 Van De Walle
24’ 2-0 Jabar
29’ 3-0 Martens (Strafschop)
32’ 4-0 Belmans
47’ 4-1 Dockx
54’ 5-1 Habbas
61’ 6-1 Habbas
62’ 7-1 Habbas (Strafschop)
65’ 8-1 Martens (Strafschop)
75’ 9-1 Habbas

Gele kaart: Boguhe (KSVO)

Wedstrijdleiding: Ref: Buysse Kurt, AR: Baele Mario, AR2: Snauwaert Joachim


Wedstrijd

zaterdag 24/08 om 18u30

K.S.V.O.

V/S

Lierse-Kempenzonen


Stand

Nr-PLOEGWedstrPTN

1

K.S.V.O

0

0

1

VIGOR W. HAMME

0

0

1

KFC KNOKKE

0

0

1

SK St Niklaas

0

0

1

KSV Temse

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KSK Ronse

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

FC Harelbeke

0

0

1

FC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Merelbeke

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

KSV Zwevezele

0

0

1

KSCT Menen

0

0

1

KFC Mandel United

0

0

Kalender

DagUurLogoPloeg1LogoPloeg2

24/08

18u30

K.S.V.O.

Lierse-Kempenzonen

31/08

19u30

K.S.V.O.

K.F.C. Sparta Petegem

07/09

20u00

KSC DIKKELVENNE

K.S.V.O.

14/09

19u30

K.S.V.O.

SW. Harelbeke

21/09

20u00

K.SV.TEMSE

K.S.V.O.

28/09

20u00

K.S.V.O.

K.FC.VIGOR WUITENS HAMME

Topscorers

Nog geen resultaten. De Kompetitie is nog niet gestart

© 2012 - 2019 KSVO
Contacteer ons
WebTeam KSVO
Home