Na het aperitiefconcert tegen RSC Anderlecht, begint voor KSVO de echte voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na een deugddoende weekendstage in eigen huis, speelde KSVO zijn eerste echte oefenmatch tegen SK Ronse, tegenstander in het komende seizoen. KSVO had de dag ervoor een pittige ruim twee en een halfuur durende trainingssessie achter de kiezen en mocht in tropische weersomstandigheden deze oefenmatch op gang trappen. Dempsey Vervaecke en Mathieu D’hoore ontbreken nog. Zij hebben last aan de mediale band van de knie en zijn nog een tweetal weken buiten dienst. Ook doelman en nieuwkomer Griffin De Vroe was er nog niet bij. Hij heeft wat last aan de lies. Bezoekers sterk in slotfase eerste helft Het eerste gevaar kwam van KSVO, toen Martens kon aanleggen, maar zijn schot werd in hoekschop geduwd door doelman Baas. Aan de overkant viseerde Lambo de korte hoek, Rodrigue Dutoit redde in hoekschop. Door de weersomstandigheden lag het tempo begrijpelijk laag en het gevaar kwam vooral vanuit de 2de lijn. Juist voor de welgekomen drankpauze, draaide Heirwegh een schot nipt naast de verste paal. Na de drankpauze kregen de bezoekers het beste van het spel en ook de mooiste kansen. Na een afgeweerde hoekschop, konden de bezoekers plots bliksemsnel counteren. Een 5 tegen 2 situatie kon echter niet worden uitgebuit, na een bijzonder slechte voorzet. Het was schrikken voor KSVO en de bezoekers blijven gevaarlijk in de omschakeling. Kyeremeh werd op wandel gestuurd door de Oudenaardse verdediging, maar Dutoit kwam als winnaar uit de” man tegen man” situatie. Even later kwam onze doelman weer als winnaar uit het duel met Lekehal en kreeg hulp van Van Gyseghem, die de rebound op de lijn redde. Een doelpunt hing nu plots in de lucht en kwam er op slag van rust. Na een actie op rechts van Kyeremeh, rondde Lekehal achteloos af ( 0-1). De voorsprong van SK was op basis van het laatste kwartier van de eerste helft zeker niet onverdiend. Habbas levert visitekaartje af De klassieke wissels kwamen er aan bij aanvang van de 2de helft. Het duurde even vooraleer we opnieuw gevaar konden noteren, maar iets voor het uur kwam KSVO op gelijke hoogte. De ingevallen Donovan Habbas was iets sneller op een verre voorzet, dan de doelman en rondde beheerst af ( 1-1). Meteen het eerste Oudenaardse doelpunt in deze voorbereiding. KSVO was nu duidelijk de betere ploeg en na een knap nummertje van Robbe Vandenheede, kwam de bal bij Habbas. Hij kapte simpel zijn mannetje uit en scoorde met een plaatsbal in de verste hoek de 2-1. Invaller Cardon toonde zich aan de overzijde de gevaarlijkste man. Eerst redde Dutoit knap zijn schot in hoekschop, daarna ging zijn acrobatische omhaal nipt naast. Tussen door zorgde Habbas voor enkele knappe nummertjes op links. Hij legde de bal panklaar voor Kimbaloula, maar die schoot de open doelkans nipt naast. In eindfase stapelden de slordigheden zich op langs beide kanten. Zo konden Habbas en Verstraete na balverlies, het foutje niet afstraffen en kreeg ook Kimbaloula de rebound niet over de doellijn. Aan de overzijde was er na nieuw balverlies nog een kans voor KSVO. Kimbaloula legde de bal klaar voor Verstraete, maar Olli kan de bal niet binnen het kader mikken. Het laatste wapenfeit was voor David Cardon. De spits van de bezoekers mistte echter van dichtbij. Zo won KSVO deze jaarlijkse oefenpartij tegen de zuiderburen met 2-1. Zaterdag speelt KSVO tegen de beloftenploeg van KAA Gent, aftrap om 19h. Wedstrijdinfo: KSVO: Dutoit, Belmans, Van Gyseghem (46’ Piers), De Keersmaeker (46’ Van Herreweghe), Desmet (46’ Van Waeyenberghe), Van Ruyskensvelde, Jabar Zada (60’ Bauwens), Martens (60’ Verstraete), Heirwegh (45’ Habbas), Van De Walle (46’ Vandenheede) en Boguhe (46’ Kimbaloula) Doelpunten: 39’ 0-1 Lekehal 58’ 1-1 Habbas 68’ 2-1 Habbas