Annicq De Zitter

07-06-2019 — Stijn Meert nieuwe trainer KSVO. Kurt Vandeputte voorzitter!

Op een druk bijgewoonde persconferentie werd vanavond Stijn Meert voorgesteld als nieuwe trainer van KSVO. Hij wordt de opvolger van Stefan Leleu, die na 11 jaar trainerschap de nieuwe sportief manager wordt van KSVO. Ook de toekomstplannen van de club werden toegelicht door de nieuwe voorzitter Kurt Vandeputte. Luc Tsjoen heeft na 20 jaar het voorzitterschap immers doorgegeven aan de jeugdvoorzitter. Luc Tsjoen wordt erevoorzitter van de club. Guido Vanden Abeele is nu vicevoorzitter.

Wijzigingen binnen raad van bestuur

“Wij kijken niet achteruit,” zo begon Guido Vanden Abeele de persconferentie. “Al vanaf dag 1 na de nederlaag op Visé hebben we de koppen bij elkaar gestoken en is er heel hard gewerkt aan de toekomst en structuur van KSVO, maar wel vanuit de zelfde strategie. Wij moeten het hebben van een uitstekende samenwerking tussen bestuur, spelers, sportieve staf, jeugdspelers, sponsors, club 81, Stad Oudenaarde en de supporters. Wie zoals KSVO ambitie heeft om in de hoogste amateurklasse te spelen, moet een groter budget ambiëren. Daarvoor is een “drive” nodig om die ambitie waar te maken.”
Voorzitter Luc Tsjoen heeft beslist om een stap opzij te zetten, maar blijft lid van de beheerraad en wordt erevoorzitter. Guido zette het uniek parcours, dat Luc Tsjoen heeft gemaakt nog eens in de verf. “Op 20 jaar tijd bracht hij de ploeg van 2de provinciale naar 2de klasse.” Luc zelf benadrukte dat hij actief blijft binnen het bestuur, maar ook inziet dat er verjonging nodig was. “Overleven in de hoogste amateurklasse is voor een club als KSVO niet gemakkelijk en er moet daarvoor op alle niveaus keihard gewerkt worden. Wij zullen dan ook in de nabije toekomst werken om terug naar het niveau te gaan dat ons kan doen standhouden in de hoogste reeks”. Luc loofde ook de doorstroming van de eigen jeugd naar de hoofdmacht en het samenwerkingsakkoord met RSC Anderlecht. Hij eindigde met een positieve boodschap “Er is maar één zaak die belangrijk is in het leven: blijf altijd positief, zelfs in moeilijke momenten. En wat KSVO betreft: steun uw club, zelfs in moeilijke momenten!”
Luc Tsjoen blijft zijn werk verder doen. Zijn unieke binding met de sponsors uit de regio kunnen wij niet missen en we zijn hem daarvoor ook dankbaar dat hij zich daar verder blijft voor inzetten. Hij wordt opgevolgd door huidig jeugdvoorzitter en lid van de beheerraad Kurt Vandeputte.
Stefan Leleu wordt de nieuwe sportieve manager. Hij was 11 seizoenen trainer van dit KSVO, maar kan door externe omstandigheden de trainingen niet meer leiden en zal met al zijn ervaring die hij heeft de taak van sportief manager op zich nemen. Hij wordt ook lid van de beheerraad.
Tom Browaeys is het andere lid van de beheerraad die zich zal bezig houden met diverse projecten om het budget naar omhoog te krijgen. Een club zoals de onze kan niet meer leven enkel van ticketverkoop en inkomsten kantine. Wij zijn afhankelijk van sponsors en evenementen die we gaan organiseren.
Guido Vanden Abeele zelf wordt rechterhand van de nieuwe voorzitter en wordt vicevoorzitter. De functie van operationeel manager is nog vacant

Stabiliteit en continuïteit van club behouden

Een duidelijk geëmotioneerde Kurt Vandeputte nam afscheid van Luc Tsjoen in de hoedanigheid van voorzitter en verwelkomde hem meteen als erevoorzitter. “Ik heb enorm veel aan hem te danken, zowel privé als professioneel. 15 jaar terug ben ik via hem in het voetbal beland. Ik heb me kunnen verdiepen en inwerken in de harde voetbalwereld dankzij de steun van Luc. Ja, we gingen natuurlijk eens in de clinch, maar dat heeft ook wel met het generatieverschil te maken. Mijn respect is enorm, als ik zie wat hij allemaal heeft gedaan voor KSVO, zonder zelf constant in de spotlights te staan. 20 jaar geleden kwam hij en speelden wij in 2de provinciaal en als je ziet dat wij uiteindelijk in 2de klasse gekomen zijn, even zijn gezakt maar terug kwamen, kan ik alleen maar mijn respect tonen voor dit parcours. Nu hebben we eventjes een moeilijk moment, maar in een hoekje zitten janken levert niets op. Positief zijn, zoals Luc altijd is geweest. Ik denk dat de verwezenlijkingen van Luc mogen gezien zijn: een club zonder schulden en die zijn spelers altijd correct heeft betaald. Ik denk dat er maar weinigen zijn, die dit kunnen zeggen. Het voetballandschap is op die 20 jaar intens veranderd. Diverse overnames door buitenlandse investeerders, clubs die te zwaar investeren en halverwege het seizoen de financiële middelen niet meer hebben om hun verplichtingen na te komen, vele faillissementen, … Zoiets willen wij nooit meemaken in Oudenaarde. Toen Luc aan het bewind kwam ruim 20 jaar geleden, was er ook een financiële put in Oudenaarde. Luc heeft die put kunnen dempen door een strikt beleid te voeren, met steun van de mensen rondom hem. Luc is niet de man van het grote woord, maar zijn daden zijn dat des te meer! Hij verdient dan ook ons immens respect. Voor mij is de nieuwe taak van voorzitter een uitdaging, maar ik weet dat Luc ons altijd zal blijven steunen in de verdere uitbouw van KSVO.”
Kurt bedankte vervolgens de beheerraad en het dagelijks bestuur voor het vertrouwen dat ze hem hebben geschonken als de nieuwe voorzitter. “Wij willen de stabiliteit en de continuïteit behouden, zoals Luc Tsjoen dat altijd heeft gedaan en gaan daar niets aan wijzigen. We gaan geen “zotte” dingen doen, maar vooral een gezonde en gestructureerde club blijven. Wij willen wel nieuwe sponsors aantrekken en evenementen organiseren. Aantrekken van nieuwe sponsors wordt de taak van Guido en mezelf.”
De werking van de jeugd, met 34 gediplomeerde trainers, 4-sterren label en samenwerkingsakkoord werd ook nader toegelicht. Kurt blijft op post bij de jeugd en gaat tijdelijk beide voorzitter jobs combineren.

Beleidsplan en ambities seizoen 20189-2020

De voorzitter stelde vervolgens het beleidsplan en de ambities voor het komende seizoen voor. Er komt een reorganisatie binnen de raad van beheer. Er volgt ook een evaluatie en reorganisatie van de werking tussen het dagelijks bestuur en die raad van beheer. Nieuw is ook dat de Vzw’s van de jeugd en hoofdmacht na Nieuwjaar gaan samensmelten tot één Vzw.
Het is ook de bedoeling om spelers, supporters en jeugdspelers te integreren in het beleid en hen meer te betrekken bij de werking. Verder wordt ingezet op de individuele ontwikkeling van de spelers om te kunnen acteren op het hoogste niveau en een waardige 2de amateurploeg te zijn met de absolute ambitie om de top 5 te spelen. “We willen een stadion waar meer dan 500 man inzit, waar er sfeer heerst en achteraf na de wedstrijd in een aangenaam kader kan nagepraat worden. Kortom: meer beleving,” voegde de voorzitter er nog aan toe. “Wij willen vooral de stabiliteit en de continuïteit binnen de club behouden. Ook willen wij onze financiële structuur gezond houden, met de bedoeling het budget te verhogen door aantrekken van nieuwe sponsors en organiseren van evenementen.”
Ook moeten er stappen gezet worden in het verdere ontwikkelingsproces van club, zoals het stadiondossier. “We gaan zeker de licentie voor de hoogste amateurklasse opnieuw aanvragen voor het seizoen 2019-2020,” toonde de voorzitter ook nog de ambities van KSVO. “Ik ga geen grootse uitspraken doen over kampioen spelen of opnieuw promoveren, maar we hebben wel de ambitie om opnieuw die stap te zetten. Maar als je geen licentie hebt, kun je zeker al geen eindronde spelen en absoluut niet promoveren.”

De nieuwe sportieve cel onder leiding van Stefan Leleu.

Ook de reorganisatie van de sportieve cel werd toegelicht.
Stefan Leleu neemt de taak van sportief manager op zich en stelde zijn nieuwe sportieve staf voor. “Het eerste wat werd gedaan is een profiel opmaken van het type trainer die wij willen,” maakte Stefan duidelijk. “Wij zochten ook iemand die de club al wat kende, iemand met ervaring en die met jeugd kan werken. Ook vlot kunnen samenwerken met de nieuwe sportieve verantwoordelijke hoort daarbij. Zo kwamen we uiteindelijk terecht bij Stijn Meert. Hij is jong, ambitieus, kent de club, kan met de jeugd werken en beschikt over de nodige diploma’s. Hij heeft zijn Pro Licence trainersdiploma en was jaren coach van de beloften bij Zulte Waregem. Hij weet hoe het is om te werken met jeugd, wat niet altijd eenvoudig is. Hij kan ook om met de moderne technieken en testen. Ik denk dat we met Stijn gewapend zijn om een lange termijn visie uit te werken en mogelijk om onze ambitie die werd uitgesproeken door de nieuwe voorzitter te behalen.”
Hij wordt geassisteerd door Kurt Van Synghel. Kurt blijft trouw op post als T2 en dat is belangrijk, want hij kent de structuur en de manier van werken van KSVO op zijn duim.
Dries Lievens kwam dank zij een tip van Quintyn Govert, aan wie hij nog les heeft gegeven bij KSVO terecht en wordt de opvolger van Luc De Jaegher als trainer van de doelmannen. Hij heeft als doelman ervaring en heeft ook de nodige diploma’s en werkt volgens de nieuwe technieken.
Quintyn Govert zal zich bezighouden met de fysieke paraatheid van de spelers. Hij heeft daar al de nodige ervaring mee. Hij is immers docent aan de voetbalschool. Hij kent de club en weet wat de middelen en mogelijkheden zijn. Hij heeft zijn strepen al verdiend binnen de postformatie, waardoor jonge spelers zoals bijvoorbeeld D’hoore, Vandenheede, Van Herreweghe aan de deur van het eerste elftal kloppen.
Joris Van Wijnendaele blijft video analist. Hij is ook actief in de bovenbouw van AA Gent en zal beide taken blijven combineren. “Er wordt gewerkt aan een team dat moet in staat zijn om de top 5 te behalen,” zo beëindigde Stefan zijn eerste persconferentie als sportief manager.
Wat de medische staf betreft, is KSVO nog op zoek naar een nieuwe kiné. Met Joris De Vos hebben we al een nieuwe verzorger. Hij liep hier vorig jaar stage met succes. Gilbert De Langhe blijft masseur


Wedstrijd

zaterdag 24/08 om 18u30

K.S.V.O.

V/S

Lierse-Kempenzonen


Stand

Nr-PLOEGWedstrPTN

1

K.S.V.O

0

0

1

VIGOR W. HAMME

0

0

1

KFC KNOKKE

0

0

1

SK St Niklaas

0

0

1

KSV Temse

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KSK Ronse

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

FC Harelbeke

0

0

1

FC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Merelbeke

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

KSV Zwevezele

0

0

1

KSCT Menen

0

0

1

KFC Mandel United

0

0

Kalender

DagUurLogoPloeg1LogoPloeg2

24/08

18u30

K.S.V.O.

Lierse-Kempenzonen

31/08

19u30

K.S.V.O.

K.F.C. Sparta Petegem

07/09

20u00

KSC DIKKELVENNE

K.S.V.O.

14/09

19u30

K.S.V.O.

SW. Harelbeke

21/09

20u00

K.SV.TEMSE

K.S.V.O.

28/09

20u00

K.S.V.O.

K.FC.VIGOR WUITENS HAMME

Topscorers

Nog geen resultaten. De Kompetitie is nog niet gestart

© 2012 - 2019 KSVO
Contacteer ons
WebTeam KSVO
Home