Vorige week kopte hij in de heenmatch tegen Visé nog het doelpunt van de hoop tegen de touwen, maar het heeft niet mogen zijn. Dieter De Wilde verlaat na 8 seizoenen KSVO, helaas met een wat bittere nasmaak omwille van de degradatie. We nemen afscheid van een speler die op jonge leeftijd naar KSVO kwam afgezakt en zich op nauwelijks enkele maanden tijd ontpopte tot onbetwistbare titularis.

Toen Dieter op 20-jarige leeftijd naar KSVO kwam afgezakt, dachten we aanvankelijk aan een versterking in de breedte. Hij kreeg zijn opleiding in de jeugd van Sporting Lokeren, maar het was bij SK Berlare, de ploeg uit zijn heimat die toen in 4de klasse speelde, dat hij daar dank zij uitstekende scoutingsrapporten werd weggehaald, samen met Ramzi Ben Ahmed.
Dieter, bijna niemand had verwacht dat je nauwelijks een inloopperiode zou nodig hebben om vaste titularis te worden als rechtsback. Doodgelukkig was je, toen je in de reguliere competitie in de laatste minuut tegen RG Athois uw eerste goal voor KSVO binnenkopte. Eindeloos geluk straalde van u af, toen je samen met ons allemaal mocht vieren op Tivoli. Ook in 2de klasse stond je meer dan uw mannetje. Je speelde er nagenoeg alle matchen en werd de redder in nood in de laatste wedstrijd van KSVO op bezoek bij KSV Roeselare. Je kopte er het doelpunt van het behoud binnen en liep in één ruk naar de bank om in de armen van Stefan Leleu te landen. Helaas verslikte de KBVB zich achteraf in zijn eigen reglementen en werd KSVO het kind van de rekening met een onterechte degradatie. Toch bleef je KSVO trouw en je etaleerde ook uw polyvalentie door centraal achterin te depanneren als het nodig was. Met Klaas, Dempsey, Jesse en Viktor klikte het wonderwel. Jullie werden niet alleen vrienden, maar ook de sterkhouders van de ploeg.

Ruim 300 wedstrijden verder, nemen we afscheid van onze “lange”. De afstanden, professionele bezigheden en gezinssituatie deden hem, waarschijnlijk met pijn in het hart, besluiten om enkele stappen terug te zetten en dichter bij huis te gaan voetballen.
Dieter, we zullen u blijven herinneren als een correcte verdediger die weinig kaarten pakte en zelfs regelmatig zijn doelpuntje meepikte.
We blijven u herinneren als de speler die de quasi onmogelijke en mentaal moeilijke taak op zich nam om onze onfortuinlijk Viktor te vervangen als linksback.
We zullen ons de begroeting in de kantine en de napraatjes over de voorbije match blijven herinneren: altijd correct, noch overdreven euforisch in geval het goed ging, noch dramatisch als het eens wat minder ging. Steeds gaf je op een nuchtere en gezond kritische manier uw kijk op de gang van zaken.
Uw ouders, trouw bij iedere wedstrijd aanwezig. Hevige supporters, ondanks dat ze geen binding hadden met Oudenaardse, toen je hier toe kwam.

Dieter, na 8 seizoenen valt het doek. We gaan u en uw familie missen, we gaan uw rustig verdedigend werk missen, we gaan die gestalte missen achteraan. Maar we weten zeker dat KSVO voor altijd uw club zal blijven en we je zeker nog zullen terugzien!

Dieter, bedankt voor alles en veel succes in alles wat je verder onderneemt! Tot weerziens!


Wedstrijd

woensdag 22/07 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KSK. Ronse


Stand

1

K.S.V.O

0

0

1

KSC Lokeren-Temse

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KSK Ronse

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Merelbeke

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

KSV Zwevezele

0

0

1

KSCT Menen

0

0

1

KFC Mandel United

0

0

1

KVK Ninove

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

Kalender

22/07

19u30

K.S.V.O.

KSK. Ronse

25/07

18u00

Olsa Brakel

K.S.V.O

29/07

19u30

K.S.V.O.

Jong Zulte

01/08

19u00

K.S.V.O.

FC.V.Dender E.H.

12/08

19u30

K.S.V.O.

KFC KNOKKE

Topscorers

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart