KSVO trok met een kleine bonus, maar zwaar gehandicapt naar Visé. Het doel was: overleven en dan proberen de zaak af te maken in de finale. De thuisploeg deed het al bijzonder goed in deze eindronde en stond scherp voor dit belangrijke duel. KSVO miste handvol titularissen Bij KSVO ontbraken naast de gekwetsten Andel Sarr en Yannick Deppé ook nog Jesse Martens, Dempsey Vervaecke en Olivier Verstraete. Aanvallend was KSVO dus zwaar onthoofd. De jongeren Yves Boguhe en Robbe Vandenheede kwamen in de basis. Yves verving Dempsey in de spits, Robbe speelde naast de andere Robbe centraal op het middenveld. Hierdoor schoof Jaan Vanwildemeersch een bank vooruit, in steun van Boguhe. In het doel keerde Dutoit terug. De thuisploeg miste spits Bamona, die vorige week nog scoorde in de heenmatch. Nauwelijks wat te beleven en toch al gespeeld aan de rust De wedstrijd begon met een lange studieronde met een aftastend Visé en een afwachtend KSVO. Veel viel er niet te beleven in het openingskwartier. Van Waeyenberghe kon zich eens doorzetten op links, maar Vanwildemeersch gleed uit, net op het moment dat hij op doel wou trappen. Aan de overkant haalde de vinnige Perseo enkel maar een hoekschop uit een fraai dribbelnummer. Maar op de 19de minuut, keerde de wedstrijd. Een voorzet vanop de rechterflank schoot aan iedereen voorbij tot aan de 2de paal, waar de volledig vrijstaande Gendebien uit een scherp hoek met een gekruist schot Dutoit het nakijken gaf (1-0). Voor KSVO zag de situatie er plots helemaal anders uit. Het moest nu zeker scoren. Boguhe werd eens diep gestuurd, maar Oluoch dreef hem ver genoeg naar de buitenkant, zodat onze jonge spits niet kon afdrukken. We waren al ruim voorbij het halfuur, toen plots de wedstrijd in een beslissende plooi viel. Na een afgeweerde hoekschop viel de bal voor de voeten van Vaccaro, die opportunistisch op doel trapte. Wat er onderweg gebeurde weten we niet. Week de bal af? Kreeg hij een onverwachte stuiter op het toch wel hobbelige veld? In elk geval was Dutoit compleet verrast door dit schot en grabbelend ging de bal over hem heen tergend traag tegen de netten (2-0). Nauwelijks bekomen, of de bal ging op de stip na een overtreding van Van Gyseghem. Said zette deze strafschop bijzonder koelbloedig om (3-0). Hoop werd al vlug in de kiem gesmoord Rusten moesten we dus doen met een 3-0 achterstand, na een eerste helft, waarin eigenlijk nauwelijks wat te beleven viel. Van opportunisme gesproken. KSVO bleef heel lang in de kleedkamer, dus was het uitkijken naar de reactie in de 2de helft. Meer geelzwart balbezit leverde na 10 minuten in de 2de helft een belangrijke treffer op. Vanwildemeersch kon in de kluts een afgeweerde hoekschop tegen de touwen prikken: 3-1 en weer hoop in de Oudenaardse rangen. KSVO nam nu wel risico’s en dat speelde in het voordeel van de sterke en snelle spitsen van de thuisploeg. Dutoit ging goed plat op een schot van de ongrijpbare Said. Even later was het dan toch raak. Na een mooie dribbel vond Gendebien de vrijstaande Nézer die de Oudenaardse hoop aan diggelen trapte (4-1). De thuisploeg kreeg nu echt vleugels en creëerde kans na kans. Dutoit was alweer bij de pinken op een lage schuiver van Hossay en even later moest hij een schot van Said uit de hoek halen. Ook Perseo stelde onze doelman nog eens op proef. KSVO zou nog 1 keer de rug rechten, maar betaalde daar een zware prijs voor. In een onschuldig duel liep De Keersmaeker waarschijnlijk een zware blessure op en moest ondersteund en zwaar hinkend het veld verlaten. In de daaropvolgende fase behoede doelman Jaa zijn ploeg wel nog van moeilijk slotminuten met een knappe redding op een schot van Heirwegh. Ook een pegel van de ingevallen Van Herreweghe kon hij in hoekschop duwen. KSVO moest de kelk tot op de bodem ledigen na een splijtende counter, afgewerkt door Perseo (5-1). In de slotfase zette Nézer de kroon op het offensieve werk van de thuisploeg door fraai een collectieve aanval af te werken (6-1). Dolle feestvreugde in het thuiskamp, treurnis in het bezoekende kamp, waar KSVO zwaar aangeslagen de kleedkamers opzocht. Behoudens een mirakel op de Belgische voetbalbond, speelt KSVO volgend seizoen in de 2de amateurklasse. Wedstrijdinfo: URSL Visé: Jaa, Debefve, Oluoch Otieno, Nézer, Hossay, Manfredi, Gendebien, Perseo, Schillings (89’ Lacroix), Vaccaro (89’ Audoor) en Said (77’Dethier) KSVO: Dutoit, De Wilde, Van Gyseghem, De Keersmaeker (83’ Bauwens), Wantens (71’ D’hoore), Vandenheede (65’ Van Herreweghe), Van Waeyenberghe, Van Ruyskensvelde, Vanwildemeersch, Heirwegh, Boguhe Doelpunten: 19’ 1-0 Gendebien 35’ 2-0 Vaccaro 38’ 3-0 Said (pen) 55’ 3-1 Vanwildemeersch 64’ 4-1 Nézer 87’ 5-1 Perseo 89’ 6-1 Nézer Gele kaarten: De Keersmaeker (KSVO), Nézer en Hossay(URSLV) Wedstrijdleiding: Ref: Boeur Charles, AR1: Lobet Kevin, AR2: Holvoet Thibault