4 ploegen zullen op de laatste speeldag onder elkaar uitmaken, wie zich zal redden, wie barrage speelt en wie degradeert. Voor 2 ploegen valt het doek onherroepelijk. Zij degraderen samen met FC Knokke naar de 2de amateurliga. 1 ploeg gaat naar de barrages en 1 ploeg zal opgelucht adem mogen halen. Het belangrijkste voor KSVO is, dat het zelf wint tegen RWDM. Dan wordt het nagelbijtend uitkijken en duimen dat de Ajuinen niet verliezen tegen Dessel.

Zelf winnen en dan uitkijken naar resultaat Eendracht Aalst

KSVO, ASV Geel, Eendracht Aalst en Dessel Sport: wie van de 4 mag straks opgelucht ademhalen? Welke van de 4 ploegen blijft nog even in de schemerzone en wie zullen de 2 ploegen zijn die degraderen? De onderlinge confrontatie tussen Aalst en Dessel zorgt nog voor een extra pigment in deze ongetwijfeld super spannende strijd. Voor KSVO is alles nog mogelijk. Het is in geval van winst nog niet zeker van rechtstreekse redding en kan ingeval van verlies zelfs nog barrage spelen voor het behoud.
We zetten alle mogelijkheden op een rij:
1) KSVO is gered als het zelf wint van RWDM en Eendracht Aalst NIET verliest
2) KSVO speelt barrage als het zelf wint en Aalst verliest, als het gelijkspeelt en zowel Aalst als Geel NIET winnen en ook, als zowel KSVO, Aalst en Geel zouden verliezen
3) KSVO zakt als zowel Aalst als Geel een beter resultaat halen.

Kurt van Synghel zag deze week gretige groep

“Wij moeten in de eerste plaats zelf proberen te winnen en dan afwachten wat de andere degradatiekandidaten doen. Aalst mag in geen geval zelf verliezen,” beseft Kurt van Synghel. “We zijn er in elk geval klaar voor. Er is deze week goed getraind door een gretige groep. Sinds lang is iedereen, met uitzondering van Yannick Deppé, fit.”
Alhoewel het zelf niets meer te winnen of te verliezen heeft, blijft RWDM een stevig geheel en dat weet onze T2 ook wel. “We onthouden dat we op RWDM een zeer moeilijke wedstrijd speelden en zwaar verloren. Het is trouwens al van 16 maart geleden dat ze nog eens gewonnen hebben en hopelijk is dat na zaterdag ook nog zo. Het is een ploeg met heel wat talent. Met Mbuba hebben ze een gemakkelijk scorende spits. De linksvoetige ervaren middenvelder Philippe Liard kennen we nog van AC Tubize en FC Tournai. Bova is een vinnige diepe spits die ook gemakkelijk scoort, Gilles Ruyssen is een centrale verdediger, afkomstig van Ronse en overgekomen van Lommel SK en Brouckaert is de ervaren middenvelder met een méér dan degelijk afstandsschot.”

RWDM te onregelmatig om Play off te halen

RWDM begon met een 1-0 zege tegen FC de Liège, maar ging de week daarna fors onderuit op Virton (3-0). Tegen Geel werd 4-1 gewonnen en op Châtelet 0-0 gelijkgespeeld. Op speeldag 5 ging het thuis verrassend onderuit tegen Rupel Boom met 1-4. KSVO was de speeldag daarop echter het kind van de rekening en verloor in het Edmond Machtensstadion kansloos met zware 4-0 cijfers. Deinze bleek net als in de beker (6-0) een maatje te groot voor RWDM. Deze keer werd het “maar” 3-0. Met een 0-1 zege op FCV Dender en 2 thuiszeges tegen Knokke (3-2) en Seraing (2-0), nestelde de ploeg zich in de top 5. Hierna haalde RWDM slechts 1 op 12 met nederlagen op Thes (3-1), Dessel Sport (2-1) en thuis tegen Aalst (1-3). Enkel op Lierse Kempenzonen werd een gelijkspel gehaald (2-2). Er werd gewonnen op Heist met 2-3, maar verrassend verloren tegen Châtelet (1-2). De ploeg begon 2019 met 7 wedstrijden zonder nederlaag. Gelijke spelen tegen Virton (1-1), Aalst (0-0) op Luik (0-0) en Seraing(1-1) werden afgewisseld met zeges tegen FCV Dender (2-0), Dessel Sport (3-2) en op FC Knokke (0-2). De ploeg begon te dromen van een plaats in de eindronde, maar na een 0-2 nederlaag tegen SK Deinze, viel het weer weg uit de top 4. Gewonnen werd er nog tegen leider Thes met 4-3, maar daarna leek het vet opnieuw van de soep met 3 nederlagen op Rupel Boom (2-0), ASV Geel (3-0) en thuis tegen SK Heist (0-1). Na een 1-1 gelijkspel tegen Lierse, mochten de eindrondedromen ook worden opgeborgen.
RWDM won en verloor 11 keer en speelde 7 keer gelijk, goed voor een puntentotaal van 40 en een 8ste plaats. Het scoorde 39 doelpunten. Topschutter is Anthony Bova met 9 doelpunten, gevolgd door Jean-François Mbuba met 7 goals. Yohan Brouckaert trof 6 keer raak en Ibrahim Sory Bah 4 keer. Nico Binst, die in de wintermercato de club verliet, trof 3 keer raak. De overige doelpunten kwamen van Gilles Ruyssen, Kobe Cools, Geoffrey Cabeke, Amaury Mabika, Sindou Cissé, Ntumba Massanka, Nils Bouekou en Clement Fabré. Er vielen ook nog 2 owngoals. De verdediging pakte 43 tegendoelpunten en heeft 8 clean sheets.

Spelersinfo:

Voor het eerst positieve selectiezorgen voor Stefan en Kurt. Geen geschorsten en enkel Deppé is nog steeds out. Van Ruyskensvelde, Wantens en Van Waeyenberghe zijn er dus opnieuw bij.

Wedstrijdinfo:

Seizoen 2018-2019 1ste Klasse Amateurs: speeldag 30
Wedstrijd: K.SV.OUDENAARDE (00081) - R WHITE DARING MOLENBEEK (05479)
Datum en uur: Zaterdag 27 april 2019 om 20h00
Plaats: Burgemeester Thienpontstadion - TERR.1
Adres: Prins Leopoldstraat 89 in 9700 Oudenaarde
Wedstrijdleiding: Lefever Robin - Vande Velde Timmy - Verhelle Kenneth