Annicq De Zitter  Annicq De Zitter

Bij KSVO zat coach Stefan Leleu, wegens gekende redenen, niet op de bank. Kurt Van Syngel neemt tot het einde van het seizoen over. Verder waren Andel Sarr en Lorenzo Heirwegh terug uit schorsing. Naast Lars Wantens (spierscheur), was ook Robbe Van Ruyskensvelde er niet bij. Hij had last aan de adductoren. Hierdoor moest er terug flink geschoven worden in de defensie. Dieter De Wilde speelde centraal naast Daan Van Gyseghem. Gilles Van Herreweghe kwam in de ploeg op de rechter back. Jochen Van Waeyenberghe stond links achteraan. Andel Sarr en Jaan Vanwildemeersch namen plaats centraal op het middenveld met op de rechter flank Lorenzo Heirwegh. Jesse Marstens nam de linker flank voor zijn rekening. De thuisploeg zoekt en vindt een vroeg doelpunt De bedoeling van de thuisploeg was duidelijk. Furieus starten en de bezoekers direct onder druk zetten. KSVO kwam er in die beginfase dan ook heel moeilijk uit en kon niet dreigen. Maar ook Virton kon geen echte openingen forceren. Verder dan een schot van François van buiten de 16 dat naast ging, kwamen ze niet. Tot ze in de 11de minuut een vrije trap van op de rechter kant mochten nemen. Grain dropte de bal centraal voor doel waar François het alertst reageerde en de 1-0 binnen kon koppen. Het vroege doelpunt waar Virton naar op zoek was, stond op het bord. Na de goal nam de druk van de thuisploeg af en kwamen de geelhemden beter en beter in de match. Eerst via een schuchtere poging van Vervaecke op een vrije trap van Heirwegh, waar de thuisdoelman raad mee wist. Iets later via Verstraete die centraal werd vrijgespeeld, zijn man uit kapte en naar de verste hoek trapte. Doelman Dupire moest al zijn kunnen boven halen om de bal uit zijn doel te halen. Nog even later sprongen de lichten terug op rood in de thuisdefensie toen Van Wildemeersch een dot van een kans kreeg na een doorgekopte hoekschop van Heirwegh. Jaan mistte echter totaal zijn schot aan de 2de paal. De wedstrijd was nu helemaal in evenwicht met dreiging aan beide kanten. Soumare probeerde het nog van ver, Duroit verwerkte het schot in 2 tijden in hoekschop. Ook Vervaecke kreeg nog een mogelijkheid toen hij vrij op de doelman mocht gaan. Dupire was heel attent en ging op het juiste moment in de voeten. Na een best genietbare eerste helft gingen we de rust in met 1-0. KSVO kan de kansen niet verzilveren Als KSVO iets wou mee brengen uit het verre Luxemburg, moest het in de 2de helft flink aan de bak. En dat probeerden ze ook met veel inzet en veel overgave. Verstraete kon al vroeg in de 2de periode dreigen na een afgeweken voorzet. Dupire stond op de juiste plaats. De thuisploeg leunde iets meer achterover en loerde op een rake counter. En die kwam er ook. Draaischijf Grain ging door en trapte hard op doel. Dutoit kon enkel afweren in de voeten van de goed gevolgde Mimoun, die de 2-0 simpel tegen de netten trapte. Virton zat nu helemaal op rozen en de bezoekers... probeerden met de moed der wanhoop alsnog het tij te keren. Nochtans kwamen er nog kansen. Verstraete trapte een doorgekopte voorzet van Van Herreweghe over en De Wilde werd nog net afgeblokt na een vrije trap van Heirwegh. Maar scoren lukte niet. Waarschijnlijk voetbalden de bezoekers de meeste mogelijkheden om te scoren bijeen maar konden die niet verzilveren. Virton had voldoende aan een paar momenten om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Efficiëntie bepaalde het resultaat. Spelersinfo: R. Excelsior Virton: Dupire, Zahirovic, Grain, Soumare (76' Lasaar), Lesquoy, Fabris, Angiulli, François, Kore (85' Murcia), Mimoun (66' Vercauteren) en Drame KSVO: Dutoit, De Wilde, Van Herreweghe, Van Gyseghem, Van Waeyenberghe, Heirwegh, Vanwildemeersch (83' Vandenheede), Sarr, Verstraete, Martens en Vervaecke Doelpunt: 11' 1-0 François 59' 2-0 Mimoun Gele kaarten: 29' Fabris, 57' Soumare (R. Excelsior Virton), 63' Heirwegh, 73' Dutoit en 73' Van Waeyenberghe (KSVO) Wedstrijdleiding: REF: QUENTIN MALHAISE, AR1: DAVID BERTOLET, AR2: DENIS LALLEMAND