Annicq De Zitter  Annicq De Zitter

Bij KSVO waren Andel Sarr en Lorenzo Heirwegh er niet bij. Vorige week kregen beiden 2 maal geel en moesten een week aan de kant blijven. Lars Wantens was terug uit schorsing. Hij nam plaats op zijn vertrouwde linksachter. Centraal op het middenveld kwam Robbe Vandenheede in de ploeg. Jochen Van Waeyenberghe speelde op de rechter flank, Jesse Martens op links. Bij de bezoekers, die vorige week hun thuiswedstrijd tegen Lierse-Kempenzonen uitgesteld zagen, was iedereen speelklaar. Voor de wedstrijd werden alle jeugdploegen van KSVO voorgesteld. Dat zorgde voor veel volk en veel sfeer in de tribunes. Zenuwachtig begin. De belangen van de wedstrijd waren groot. Bij winst konden beide ploegen zich in de buik van het klassement nestelen. De druk was er en dat was er duidelijk aan te zien. De talrijk opgekomen supporters zagen in de beginsafe 2 zenuwachtig acterende ploegen die achteraan alles dicht probeerden te houden en er uit te komen als ze konden. De thuisploeg slaagde daar aanvankelijk het best in en kon dreigen via Van Waeyenberghe, die zijn schot mistte op voorzet van Martens en een pegel van dezelfde Martens op de keeper. Maar algauw konden de bezoekers het evenwicht herstellen en ook even dreigen via een voorzet van Schenk die aan de 2de paal binnen dreigde te vallen. Doelman Dutoit kon de bal nog net in hoekschop duwen. De eerste goede kans kwam er voor Laureys. Hij werd diep gestuurd op links, ging voorbij Dutoit maar de hoek werd te scherp om te besluiten. Zijn schot ging over en naast. Dit seizoen is KSVO alles behalve gespaard gebleven van blessuren. En na 16 minuten spelen was het weer van dat. Wantens ging in een onschuldig duel en bleef liggen. Hij kon niet meer verder en moest gewisseld worden. Opnieuw moest er geschoven worden in het elftal. Mathieu D'Hoore kwam in de ploeg en nam plaats op de linker flank. Jochen Van Wayenberghe kwam naar de linksback en Jesse Martens naar de rechter flank. De wedstrijd kabbelde verder met 2 ploegen die elkaar geen duimbreed toegaven. Echte, uitgespeelde kansen waren er niet. Dan maar via standaardsituaties proberen voor gevaar te zorgen. Zoals bij een hoekschop van Jesse Martens. Hij dropte de bal aan de eerste paal in het pak waar de bezoekers niet konden ontzetten. Dempsey Vervaecke reageerde heel allert en vond het gaatje tussen een bos van benen om de 1-0 binnen te tikken. Rupel Boom leek aangeslagen en kon voor de rust geen vuist maken. De thuisploeg had alles onder controle en kon dicht tegen de rust aan nog eens prikken. Van Waeyenberghe ging zijn flank af en bediende de doorgelopen Vervaecke die net niet kon afronden. We gingen dan ook rusten met een 1-0 stand. De bezoekers zetten de match naar hun hand. De 2de helft begon aanvankelijk zoals de eerste helft geëindigd was: heel gesloten. Gevaar moest er komen van standaardsituaties. In de 50ste minuut kregen de bezoekers een hoekschop. Net zoals in de eerste helft op het doelpunt van de thuisploeg, viel de bal in het pak aan de eerste paal. Niemand kon ontzetten tot Augustynen kon binnen tikken. De 1-1 was een copy-paste doelpunt van de 1-0. KSVO probeerde te reageren via Vervaecke, die een voorzet van Van Waeyenberghe op doel kopte waar doelman Deloose enige moeite mee had en D'Hoore, die met gevaar voor lijf en leden naar een voorzet van Verstraete dook en daarbij in botsing kwam met de keeper. De bezoekers leunden achterover en probeerden in de omschakeling, via hun snelle flanken, voor gevaar te zorgen. Damblon werd diep gestuurd op rechts, zette scherp voor naar Laureys, die zijn kopbal niet kon kadreren. Even later kreeg Rupel Boom 3 hoekschoppen op rij. Bij de 3de corner werd de bal ontzet maar kwam direct terug voor. De meegeschoven De Paepe kon ongehinderd de 1-2 op het bord koppen. KSVO leek nu aangeslagen door die opdoffer. Het probeerde nog de scheven situatie recht te zetten maar verder dan 2 kopballen van Mathieu D'Hoore, eentje ging over en eentje gepakt door doelman Deloose, kwam het niet meer. Boom kreeg nu heel veel ruimte maar ook zij konden op de counter niet meer scoren. Een heel pijnlijke nederlaag voor de geelhemden die de bonus die ze vorige week, door de winst op Dender opgebouwden, helemaal teniet zagen gaan. Spelersinfo: KSVO: Dutoit, De Wilde, Van Ruyskensvelde, Van Gyseghem, Van Waeyenberghe, Vandenheede (73' Boguhe), Vanwildemeersch, Wantens (17' D'Hoore), Verstraete, Martens en Vervaecke K. Rupel Boom: Deloose S, De Loose M, De Paepe, Farin, Damblon, Laureyns, Spaehoven, Schenk (38' Siebens), Put (73' Kerstenne), Schaessens (68' Hens) en Augustynen Doelpunt: 17’ 1-0 Vervaecke 50' 1-1 Augustynen 65' 1-2 De Paepe Wedstrijdleiding: REF: STRAESSENS BREMT(16), AR1: GHIJSELINCKS RUNE(5), AR2: DEWYN BENJAMIN(5)