10-03-2019 — Na de recente 0 op 9, zag KSVO zijn veilige bonus op de barrageplaats deels wegsmelten. KSVO deed er dus best aan om op het veld van het goed op dreef zijnde FCV Dender EH iets te halen. Hoopgevend was alvast dat KSVO in zijn laatste 4 confrontaties met de blauwzwarten geen enkele keer verloor.
Trainer Leleu moest opnieuw sleutelen aan zijn elftal. Deze keer was Wantens geschorst. Hierdoor schoof Van Waeyenberghe een bank achteruit. Gelukkig kon het na enkele wedstrijden afwezigheid weer rekenen op Van Gyseghem. De ervaren verdediger nam zijn plaats in het hart van de verdediging opnieuw in.

Rake counter

FCV Dender startte furieus en spijkerde KSVO vast voor de eigen 16. De vinnige Arenate kon vanop rechts voorzetten, maar topschutter Cocchiere werd nog net afgeblokt. Na een vrije trap, kon Hias zijn kopbal niet binnen het kader brengen en even later zag dezelfde speler zijn plaatsbal maar nipt naast de kruising buiten draaien. Pas voorbij het kwartier kwam KSVO voor het eerst los uit de omsingeling, maar het was meteen raak. Sarr stuurde tegen zijn ex-ploeg met een slimme doorsteekbal Vervaecke weg door het centrum van de thuisverdediging. Onze topschutter knalde mooi overhoeks de 0-1 tegen de touwen. Dender leek toch even aangeslagen. In de 19de minuut was er mooi en aangrijpend gezamenlijk applaus voor onze betreurde nummer 19. Heel mooie en hartverwarmende geste van het thuispubliek. FCV Dender herpakte zich en Dutoit moest goed plat op een kopbal van Buysens. Organisatorisch stond het ondertussen goed bij KSVO en het zou pas op slag van rust zijn, dat de thuisploeg nog eens kon dreigen. Topschutter Cocchiere werd door Arenate door het centrum van de verdediging geloodst. De ijlings terug gekeerde De Wilde kon nog net zijn schoentip tegen het schot van de spits zetten, waardoor de bal in hoekschop verzeilde. De kwikzilveren M'Barki vond met een voorzet vanop rechts Njo-Lea. Die zag zijn kopbal door Dutoit met een prachtige reflex gered worden in een nieuwe corner. KSVO haalde puffend de rust, maar breken deed het niet.

Kaartenfestival in 2de helft.

Zelfde spelers aan de aftrap van de 2de helft, maar het zou lang duren vooraleer er iets te beleven viel. Dender probeerde via zijn snelle flanken voor dreiging te zorgen, maar onze verdedigers kweten zich heel goed van hun taak. Pas op het uur was er nog eens gevaar, toen Cocchiere Arenate aanspeelde, maar zijn schot werd afgeblokt. KSVO begon steeds meer ruimte te krijgen voor de counter. Helaas liep het telkens mis bij de laatste pass. Na een scrimmage kreeg Verstraete wel de kans om op doel te trappen maar zijn gekraakt schot werd slechts een oprapertje. Aan de overkant moest Dutoit attent reageren op een verrassende deviatie van Hias. De slotfase werd zenuwslopend voor KSVO. Rowell zag zijn geweldig schot strandden op de lat en Cocchiere trapte centraal voor doel in de vlucht nipt over. Ook de ingevallen Ngongo trapte maar nipt naast. Ondertussen trok de scheidsrechter wel de nodige aandacht naar zich met ruim een handvol gele kaarten in wat toch een vrij sportieve wedstrijd was. Heirwegh en Sarr, die een heel sterke wedstrijd speelde tegen zijn gewezen ploeg, slikten op enkele minuten tijd elk 2 gele kaarten en KSVO moest de slotminuten met 9 man verder. Het harde labeur van de geelzwarten leek uiteindelijk op een sisser af te lopen, toen Hias na een ultieme scrimmage de gelijkmaker binnentrapte, maar gelukkig voor KSVO ging het feestje niet door wegens buitenspel.

Kaartenlast zal toch wat doorwegen

Een geweldige opsteker voor KSVO, na een hard bevochten wedstrijd. Het haalt nu de kaap van de 30 punten en loopt even verder uit op de barrageplaats. Met deze “over-mijn-lijk”-mentaliteit moet KSVO in staat zijn om nog de nodige punten te pakken om een verlengd verblijf in de hoogste amateurreeks te verzekeren. Helaas hangt er door de vele gele kaarten wel een schaduwzijde aan deze welgekomen driepunter. Voor trainer Leleu wordt het volgende week alweer puzzelen en schuiven in opnieuw een belangrijke wedstrijd tegen Rupel Boom. Voor deze wedstrijd mag iedereen gratis binnen. Meer info hierover, volgt in de loop van de week.

Spelersinfo:

FCV Dender: : Gies, Hias, Nys, Vervoort, Rowell, M'Barki, Njo-Léa (63' Van Vaerenbergh), Buysens, Arénate (84' Ngongo), Cocchiere, Houdret (74' De Bodt)
KSVO: Dutoit, De Wilde, Van Ruyskensvelde, Van Gyseghem, Van Waeyenberghe,, Sarr, Vanwildemeersch, Heirwegh, Verstraete (92’ Van Herreweghe), Martens (79’ D'Hoore) en Vervaecke

Doelpunt:
17’ 0-1 Vervaecke (Sarr)

Gele kaarten:
80’ Nys, 84' Buysens (FCV Dender), 37' De Wilde, 66' Vanwildemeersch, 77' Heirwegh, 82' Sarr, , 87' Sarr, 90' Heirwegh (KSVO)

Rode kaarten:
Sarr en Heirwegh (KSVO - elk 2 x geel)

Wedstrijdleiding: REF:DE CUYPER MICHIEL(12), AR1:GHIJSELINCKS RUNE(10), AR2:BONDUEL TOON(18)


zaterdag 25/05 om 18u00

URSL Visé

VS

K.S.V.O.


Nr-PLOEGWedstrPTN

1

THES Sport

30

62

2

KMSK Deinze

30

59

3

Excelsior Virton

30

54

4

Lierse - Kempenzonen

30

48

5

Rupel Boom

30

45

6

RFC Seraing

30

41

6

RFC Liege

30

41

8

DENDER EH

30

40

8

RWDM

30

40

10

KSK Heist

30

38

11

CHATELET-FARCIENNES S.C.

30

36

12

Dessel Sport

30

35

13

K.S.V.O

30

34

14

ASV Geel

30

31

14

SC.E. AALST

30

31

16

KFC KNOKKE

30

24

DagUurPloeg1Ploeg2

25/05

18u00

URSL Visé

K.S.V.O.

Nr-SpelerDoelpunten

1

Dempsey Vervaecke

10

2

Robbe Van Ruyskensvelde

4

3

Jaan Van Wildemeersch

3

3

Lorenzo Heirwegh

3

3

Olivier Verstraete

3

6

Jesse Martens

2

6

Lander De Keersmaeker

2

6

Andel Sarr

2

6

Mathieu D’Hoore

2

10

Jochen Van Waeyenberghe

1


© 2012 - 2018 KSVO
Contacteer ons
Volg ons op

WebTeam KSVO
Home