21-02-2019 — KSVO pakt best nog enkele punten, wil het niet verzeilen in een degradatiestrijd tot het einde. Tegenstander Lierse Kempenzonen heeft nog steeds de ambitie om minstens de Play Off te spelen en zal zich willen herpakken na de zware nederlaag bij Deinze. Het wordt dus een geelzwarte wedstrijd met veel inzet.

Kan Lierse via Oosterwijk terug naar 1B?

FC Oosterzonen uit Oosterwijk, een gehucht in Westerlo, ontstond in 1943 en speelde tot begin van de 21ste eeuw in provinciale. In het seizoen 2003-2004 begon het vanuit 4de provinciale aan een steile opmars. Het speelde vanaf 2007 immers 3 opeenvolgende keren kampioen en kon zo in 2009 voor het eerst in zijn bestaan doorstoten naar bevordering. In 2012-2013 promoveerde het zelfs naar 3de klasse en ontpopte zich daar tot een heuse topper. Het moest in het seizoen 2015-2016 enkel de duimen leggen voor Beerschot-Wilrijk. De ploeg mocht wel onmiddellijk aantreden in de hoogste amateurklasse, waar het 2 opeenvolgende seizoenen op de 12de plaats eindigde.
In mei 2018 ging er een schok door het voetballandschap door het faillissement van Lierse. Een deel van de supporters uit Lier, “Lierse voor Altijd”, stapte in bij Koninklijke Lyra TSV, dat vanaf dan Koninklijke Lyra-Lierse Berlaar werd. Het stadion, de naam, het logo en de inboedel van Lierse SK werden door de curator verkocht aan een andere groep uit Lierse, dat met het stamnummer van KFC Oosterzonen (3970) onder de naam Lierse-Kempenzonen in het Herman Vanderpoortenstadion, in de volksmond beter bekend als “Het Lisp”, ging spelen. De ploeg wil op die manier een doorstart nemen en zo vlug mogelijk terugkeren naar 1B, waar het 2 seizoenen geleden wegens een waanzinnige reden niet kon en mocht promoveren naar 1A. Lierse SK was na 28 competitiematchen kampioen, maar mocht niet promoveren, omdat het… geen enkel periodekampioenschap had gewonnen. Het regelement zegt immers, dat de 2 winnaars van de periodekampioenschappen onder elkaar uitmaken wie promoveert naar 1A!

Team met veel ervaring

Het grootste part van de Oosterzonen bleef aan boord en versterking werd gehaald op het Lisp bij het bankroet Lierse. Yoni Buyens speelde bij onder andere KV Mechelen, Standard, het Engelse Carlton, Genk en Westerlo, alvorens bij Lierse SK te landen. Hij bleef aan boord bij de nieuwe fusieploeg en moet de patron worden. Simon Vermeiren keerde na ommetjes bij Beerschot-Wilrijk en Lommel SK terug naar de heimat. Ook de Spaanse Marokkaan Youssef Boulaouali kwam over van Beerschot-Wilrijk. Jarno Molenbergs verdiende zijn strepen bij Westerlo en Lommel SK. Allemaal spelers, die toppers zijn of kunnen worden in deze hoogste amateurklasse.
Dat het menens is voor de ploeg uit de Kempen, bewees de transfers, die voor nieuwjaar werden doorgedrukt op het Lisp. Niemand minder dan ex-Rode Duivel Marvin Ogunjimi vervoegde de geelzwarte gelederen. Hij trainde al een tijdje mee met Lierse en was vanaf januari 2019 speelgerechtigd. Ook Hannes Smolders keert terug naar het Lisp. Hij ging als jonge gast naar KV Mechelen, waar hij enkele keren de kern van het 1ste elftal haalde. Hij wordt door KV voor 6 maand uitgeleend. Met Thibaut Rausin haalde het ook nog een nieuwe doelman binnen. Hij komt over van Rupel Boom

Trainer René Trost al vroeg op de keien

Lierse begon in eigen huis met een 1-1 gelijkspel tegen FC Knokke, de kampioen van vorig seizoen. In het burenduel bij ASV Geel, trok het aan het langste eind. Het werd 1-3. Thuis tegen FC Liège moest het opnieuw vrede nemen met een doelpuntloos gelijkspel. Op Virton werd knap gewonnen met 1-2, maar ook in zijn 3de thuismatch, kon het niet winnen. Het speelde 2-2 gelijk tegen FCV Dender. Verrassend was de uitnederlaag bij SK Heist (1-0), maar Lierse Kempenzonen zette dat de week erna recht met een 1-0 overwinning in de streekderby met Dessel Sport. Hierna moest Lierse het weer stellen met 2 gelijke spelen op rij. Zowel tegen SK Deinze als op Aalst werd het 2-2. 14 punten uit 9 matchen was te weinig voor de ambitieuze ploeg en trainer René Trost werd voor de 2 keer in zijn carrière aan de deur gezet bij Lierse. Bij reeksgenoot Rupel Boom werden Dave De Herdt en Urbain Spaenhoven weggeplukt. Zij zijn sinds eind oktober de nieuwe T1 en T2 van Lierse-Kempenzonen. Lierse-monument Nico Van Kerckhoven blijft assistent–coach. Een echt succes werd de trainerswissel aanvankelijk niet, want het verloor in eigen huis tegen leider Thes Sport met 0-2. Op Seraing werd wel gewonnen (1-2) en tegen RWDM gelijkgespeeld (2-2). Pijnlijk was de nederlaag bij Châtelet-Farciennes (1-0). Op speeldag14 stond een geladen duel tegen Rupel Boom op het menu. Dave De Herdt en Urbain Spaenhoven stuurden hun vorige ploeg met een 2-1 nederlaag naar huis. Op Oudenaarde kwamen de geelzwarten winnen met 1-3. Lierse sloot de heenronde af met 24 punten uit 15 matchen en dat was toch wel wat onder de verwachtingen.
De terugronde werd gestort met een 0-2 nederlaag tegen Virton. Hierna zette de ploeg een knappe 13 op 15 neer met zeges tegen Seraing (2-1), Aalst (1-0), op Knokke (1-2) en op Dessel (0-4).Tussendoor was er nog een gelijkspel tegen FCV Dender (2-2). Vorige week ging de ploeg echter met de billen bloot bij Deinze. Het werd 3-0.
De Pallieters staan momenteel op de 4de plaats met 37 punten uit 22 matchen, met 16 punten achterstand op leider Thes. Het heeft 2 punten voorsprong op RWDM, het nummer 5. De ploeg scoorde 32 keer. Topschutter is Simon Vermeiren met 8 doelpunten, gevolgd door Youssef Boulaouali en Yoni Buyens die 6 maal raak troffen. Marvin Ogunjimi, Toon Janssen en Antoine Bernier scoorden elk 2 maal. Thomas Wils, Hannes Smolders, Wout Bastiaens, Jarno Molenbergs en Nick Kuijlaars maakten de overige doelpunten. De ploeg kan ook genieten van 1 owngoal.
De verdediging incasseerde 26 tegentreffers en kan 4 clean sheets voorleggen.

”Lierse heeft meer luxe dan ons”

“Lierse zal zijn zware nederlaag van op Deinze thuis willen doorspoelen,” beseft trainer Stefan Leleu. “Wij zijn dus dubbel gewaarschuwd en zullen onze huid duur verkopen. Enkel Thes en Virton konden tot op heden winnen op het Lisp. Hun topschutter Simon Vermeiren is geschorst, maar Yoni Buyens Yoni keert wel terug uit schorsing. Ook terug uit kwetsuur is Marvin Ogunjimi. Hij is een héél belangrijke speler voor Lierse met zijn ervaring, kracht en gestalte. Zij versterkten zich tijdens de Wintermercato nog met doelman Rausin, centrale verdediger Smolders en Antoine Bernier. Kortom, zij hebben veel luxe. Wijzelf moeten alles uit de kast blijven halen en spelen als een hecht team. Dan kan er gerust hier en daar iets te rapen vallen en zo voldoende punten halen om het schip in veilige haven binnen te loodsen.”

Spelersinfo

Bij KSVO keert Andel Sarr terug uit schorsing. Andel kreeg deze week wel een inspuiting voor een achillespeesletsel. Daan Van Gyseghem trainde dinsdag niet en zocht met een hamstringblessure de kinesist op. Zowel Daan als Andel worden donderdag verwacht op training. Het wordt uitkijken of zij voluit kunnen gaan! Yannick Deppé gaat op 7 maart een MRI onderzoek laten doen om uitsluitsel te krijgen over zijn blessure. Voorlopig mag hij niet lopen en onderhoudt hij de conditie met zwemmen en fitness. Lander De Keersmaeker moet nog 1week rusten vooraleer hij kan starten met zijn trainingen.
Bij Lierse Kempenzonen komt Yoni Buyens terug uit schorsing, maar boet topschutter Vermeiren nu een strafdag uit.

Wedstrijdinfo:

Seizoen 2018-2019 1ste Klasse Amateurs: speeldag 23
Wedstrijd: LIERSE KEMPENZONEN A(03970) - K.SV.OUDENAARDE (00081)
Datum en uur: Zaterdag 23 februari 2019 om 20h00
Plaats: H.VANDERPOORTENSTADION LISP. - TERR.1
Adres: VOETBALSTRAAT,4 in 2500 LIER
Wedstrijdleiding: REF:DE CLERCQ BRAM(19), AR1:DE COUVREUR HANNES(17), AR2:WILLEMS JONAS(9)


zaterdag 25/05 om 18u00

URSL Visé

VS

K.S.V.O.


Nr-PLOEGWedstrPTN

1

THES Sport

30

62

2

KMSK Deinze

30

59

3

Excelsior Virton

30

54

4

Lierse - Kempenzonen

30

48

5

Rupel Boom

30

45

6

RFC Seraing

30

41

6

RFC Liege

30

41

8

DENDER EH

30

40

8

RWDM

30

40

10

KSK Heist

30

38

11

CHATELET-FARCIENNES S.C.

30

36

12

Dessel Sport

30

35

13

K.S.V.O

30

34

14

ASV Geel

30

31

14

SC.E. AALST

30

31

16

KFC KNOKKE

30

24

DagUurPloeg1Ploeg2

25/05

18u00

URSL Visé

K.S.V.O.

Nr-SpelerDoelpunten

1

Dempsey Vervaecke

10

2

Robbe Van Ruyskensvelde

4

3

Jaan Van Wildemeersch

3

3

Lorenzo Heirwegh

3

3

Olivier Verstraete

3

6

Jesse Martens

2

6

Lander De Keersmaeker

2

6

Andel Sarr

2

6

Mathieu D’Hoore

2

10

Jochen Van Waeyenberghe

1


© 2012 - 2018 KSVO
Contacteer ons
Volg ons op

WebTeam KSVO
Home