Annicq De Zitter  Annicq De Zitter

KSVO trok na de driepunter van vorige week met veel vertrouwen naar Dessel. De thuisploeg stond 3 punten onder Oudenaarde in de stand. Niet verliezen zou voor KSVO dan ook een prima resultaat geweest zijn, want zo kon het Dessel achter zich houden. KSVO haalde in het verleden echter nog nooit iets in de Kempengemeente Doelpuntenkermis in 1ste helft Na de opsteker van vorige week tegen FC De Liège met een geïmproviseerde ploeg, moest Stefan Leleu opnieuw sleutelen aan zijn elftal. Deppé en Heirwegh keerden terug uit schorsing en stonden meteen in de basis. Jaan Vanwildemeersch was opnieuw beschikbaar en zat op de bank. KSVO moest nu echter wel Dieter De Wilde missen, wiens vrouw aan het bevallen was. Hij werd vervangen door Gilles Van Herreweghe. Ook Mathieu D'Hoore, vorige week nog goed voor de winnende treffer, behield het vertrouwen van de trainer. KSVO begon gretig aan de wedstrijd. Een aanval werd vanop recht door Lorenzo Heirweg in doel verwerkt. Even later werd de op links doorgebroken D’Hoore foutief gestopt in de zestien. Dempsey Vervaecke nam de strafschop voor zijn rekening en trapte beheerst binnen. De 0-2 na 20 minuten had niemand van Oudenaarde wellicht durven voorspellen. Dessel gaf zich echter nog niet gewonnen en voerde de druk op. KSVO trok zich terug en wachtte de counter af. De druk werd nu zo groot en even later was de aansluitingstreffer een feit. KSVO was even van slag. Dessel bleef komen en via een afgeweken bal stond nog voor het half uur de stand op 2 - 2. KSVO probeerde de bakens de verzetten en slaagde daarin. D’Hoore opnieuw vanop links bracht nog voor de rust KSVO op voorsprong. IJskoude douche in slotminuut: Tijdens de rust werd Deppé gewisseld voor de weder optredende Jaan Vanwildemeersch. Dessel nam naarmate de wedstrijd vorderde het overwicht. Doelman Dutoit moest enkele keren gevat tussenkomen en behoede KSVO van een achterstand. Dessel bleef erin geloven een de gelijkmaker bleef dan ook niet uit. Trainer Leleu wisselde Gilles Van Herreweghe voor Jochen Van Waeyenberghe. Dessel ging nu op zoek naar de winning goal. Olivier Verstraete, enkele keren hard aangepakt door de thuisploeg, kon niet meer verder en werd vervangen door Yves Boguhe. Een hoekschop kort voor het einde was fataal voor KSVO, de ingevallen Vansimpsen scoorde voor Dessel. KSVO miste dus een unieke gelegenheid op de kleef met de bedreigde plaatsen nog wat te vergroten, want met uitzondering van tegenstander Dessel en Seraing, dat een punt haalde, verloren alle andere ploegen die in degradatiegevaar verkeren hun wedstrijd. Wedstrijdinfo: KFC Dessel Sport: Wim Kustermans, Nicolas Gerits, Kristiaan Haagen, Toon Lenaerts, Mike Smet, Wouter Vosters, Thomas Jutten, Kurt Remen, Ruben Tilburgs, Jari Breugelmans, Jordy Soladio KSV Oudenaarde: Sören Dutoit, Mathieu D'Hoore, Daan Van Gijseghem, Gilles Van Herreweghe (Jochen Van Waeyenberghe), Lars Wantens, Yannick Deppé (46’ Vanwildemeersch), Pascal Andel Sarr, Robbe Van Ruyskensvelde, Olivier Verstraete (Yves Boguhe), Lorenzo Heirwegh, Dempsey Vervaecke Doelpunten: 8’ 0-1 Heirwegh 12’ 0-2 Vervaecke (Pen) 32’ 1-2 Soladio 36’ 2-2 Lenaerts 43’ 2-3 D’Hoore 68’ 3-3 Jutten 89’ 4-3 Vansimpsen Gele kaarten: Wantens, Van Herreweghe (KSVO), Gerits en Tilburgs (Dessel) Wedstrijdleiding: REF: DE CUYPER MICHIEL, AR1: THEUWISSEN STEF, AR2: CELIS ROBBY