9Annicq De Zitter  Annicq De Zitter

KSVO mocht voor zijn 1ste match van dit kalenderjaar meteen op bezoek naar de kelder van het klassement. Tegenstander SK Heist heeft het dit seizoen ook moeilijk, maar pakte de voorbije weken toch enkele belangrijke punten en putte zo het vertrouwen in alsnog een goede afloop. Oudenaarde kon mits winst een goede zaak doen. Thuisploeg aan de rust al op rozen De thuisploeg startte heel nerveus en al in de 1ste minuut moest Engelen aan de noodrem hangen met een trekfout op Verstraete. Een gele kaart was het gevolg. Even later was er opnieuw balverlies, centraal op het middenveld. Vervaecke ging er vandoor, maar zijn voorzet naar de vrijstaande Verstraete werd nog net onderschept. Even later probeerde Troonbeeckx al te opzichtig een strafschop te versieren, ook voor hem was een gele kaart het gevolg. De Kempenzonen lieten het echter niet aan hun hart komen en met een ongelooflijk strijdershart jaagden ze constant op de Oudenaardse speler in balbezit. Voor KSVO was het op die manier bijzonder moeilijk om uit te verdedigen. Verstraete zat in de tang, Vervaecke werd niet bereikt en kreeg te weinig steun. De thuisploeg begon zich dan ook dreigender op te stellen. Dutoit kon nog net een scherp schot van Benhamou in hoekschop deviëren. Ook een schot van Adesanya moest hij opnieuw een hoekschop toestaan. Aan de overkant claimde Vervaecke een strafschop, na een niet te liefdevolle omhelzing door een Heistse verdediger. Op het halfuur kreeg Heist een vrije trap op een aantrekkelijke plaats. KSVO stelde zijn muurtje op en Heist zorgde met een “valse” muur voor de nodige verwarring. Iedereen dacht dat de bal naar links zou gaan, maar Janssens lepelde die enig mooi in de rechterbovenhoek (1-0). KSVO probeerde de bakens te verzetten, maar meer dan een flauw schotje van Heirwegh kon het niet inbrengen. Op slag van rust werd het pas echt balen voor de geelzwarten, toen Troonbeeckx na een fraaie combinatie door het centrum, vanuit een scherpe hoek de 2-0 binnen jaste. KSVO kon geen vuist meer maken in 2de helft Kopjes naar beneden na 45 minuten, waarin KSVO amper voor dreiging kon zorgen. Het moest veel beter om alsnog iets te rapen. Jesse Martens kreeg al vroeg een vrije trap, maar zijn draaibal ging over de dwarsligger buiten. Even later moest Sarr in de ploeg voor de gekwetste De Keersmaeker, waardoor Van Ruyskensvelde een bank achteruit moest. De thuisploeg had in de 1ste helft veel brandstof verbruikt en leunde in de 2de helft achterover, loerend op de counter. Enkele mogelijkheden werden gelukkig voor KSVO heel slecht uitgespeeld. Sarr kwam nog het dichtst bij de aansluitingstreffer op een hoekschop, maar zijn poging werd voor de lijn weggekeild. Even later kwam Martens een stapje te kort na een fraaie doorsteekpass van diezelfde Sarr. Doelman Van Aerschot was een fractie eerder op de bal. Dichter bij een doelpunt kwam KSVO niet, ondanks de inbreng van Turcan en Boguhe. Er restte KSVO enkel nog de hoge bal, maar de verdediging van Heist stond pal en kon rekenen op heel wat fysieke kracht en gestalte. Het wordt puzzelen voor belangrijke match van volgende week Een ontgoochelde trainer Leleu gaf achteraf toe, dat zijn ploeg vooral in de 1ste helft ondermaats presteerde. ”In de 2de helft probeerden we de tegenstander weg te drukken, maar vooral dat doelpunt op slag van rust deed ons dood. Met een 1-0 achterstand konden we nog bijsturen, maar met die 2de treffer werd het bijzonder moeilijk.” Trainer Keleman van Heist was natuurlijk tevreden met deze zege, maar beseft dat de achterstand op KSVO nog steeds 5 punten is. “Het worden nog 13 finalewedstrijden die wij moeten spelen, “ besloot hij. Volgende week speelt KSVO alweer een superbelangrijke wedstrijd. Tegen FC Liège zal het in elk geval al niet kunnen rekenen op de geschorsten Deppé en Heirwegh, die hun 3de gele kaart pakten. Neem er dan nog bij dat De Keersmaeker gekwetst uitviel en het afwachten wordt of Van Waeyenberghe al zal kunnen wederoptreden na zijn operatie aan de hand en men begrijpt dat het puzzelen wordt voor Stefan Leleu. Met 1 op 6 tegen de twee laatsten uit het klassement mag KSVO zich toch stilletjes aan wat zorgen beginnen maken. Ook voor Oudenaarde wachten nog 13 finalewedstrijden om dit jubileumjaar tot een goed einde te brengen… Wedstrijdinfo KSVO: Dutoit, De Wilde, Van Gyseghem, De Keersmaeker (53’ Sarr), Wantens, Deppé, Van Ruyskensvelde, Martens (71’ Boguhe), Verstraete (71’ Turcan), Heirwegh en Vervaecke SK Heist: Van Aerschot, Webers, Englebert, Wijns, Ventose, Benhamou, (69’ Verbist), Janssens, Troonbeeckx (82’ Frix), Adesanya (78’ Orye), Tambeur en Engelen Doelpunten: 29’ 1-0 Janssens 45’ 2-0 Troonbeeckx Gele kaarten: Engelen, Troonbeeckx (KSKH), Heirwegh en Deppé (KSVO) Wedstrijdleiding: REF:TOEBACK MAARTEN(6), AR1:JANSSENS GLENN(8), AR2:SLEGERS VINCENT(9)