Annicq De Zitter  Annicq De Zitter

KSVO had zijn 1ste doel van de heenronde al bereikt: draaien met 20 punten uit 15 matchen. Het haalde dat puntenaantal al na 14 matchen en al wat er kon bijkomen na de match tegen Lierse-Kempenzonen, kon dus als bonus worden beschouwd. Vertrouwen in ploeg die vorige week won Stefan Leleu gaf logischerwijze het vertrouwen aan de ploeg die vorige week ging winnen op FC Seraing . Ook bij Lierse veranderde er nauwelijks wat. De uit schorsing teruggekeerde Youssef Boulaouali kreeg wel de voorkeur op Jens Meeus. 3 strafschoppen in 1ste helft Sfeer was er vooral in het bezoekende vak, waar enkele honderden Pallieters hun ploeg de ganse wedstrijd door aanmoedigden. In het doorwaaide stadion en op een doorregende grasmat, kende KSVO een droomstart toen Verstraete al vroeg gretig neerging na een contact met Sols. Vervaecke scoorde koelbloedig de 1-0vanop de stip. Lierse drukte meteen het gaspedaal in en een kopbal van Vermeiren ging maar nipt naast. Lierse had het middenveld, maar het was voor hen oppassen bij Oudenaards balbezit. Onze flanken - Heirwegh op rechts en Van Waeyenberghe op links - hadden er zin in en etaleerden hun snelheid. Doelman Vits verslikte zich bijna in een schot van Verstraete, dat door de gladheid van het veld een rare curve kreeg. Op een voorzet van Vervaecke, trapte Van Waeyenberghe in de draai over. Aan de overkant trapte Buyens niet zo ver naast doel. Op de 20ste minuut was er in de zestienmeter van Oudenaarde een scrimmage en ook nu ging de bal op de stip na een ingreep van De Keersmaeker. Buyens kweet zich perfect van zijn taak en trapte de 1-1 voorbij Dutoit. Lierse trok op zoek naar de voorsprong, maar het was doelman Vits die een vervaarlijk ogend voorzetschot van Van Waeyenberghe vanonder de lat moest halen. Van Waeyenberghe trok even later een lijntje over de breedte van het veld en bediende Heirwegh. De harde knal van Lorenzo stierf uit in het zijnet. Na een nieuwe actie van Heirwegh, kopte Vervaecke de bal in de loop van Martens. Onze kapitein zag zijn schot echter uitsterven op het benenbos. Op slag van rust was er opnieuw geharrewar voor de kooi van Dutoit en ook nu ging de bal op de stip na een judogreep van de Keersmaeker op Janssen. Het was opnieuw Buyens die scoorde vanop de stip (1-2). KSVO was nu toch we aangeslagen en ontsnapte nog aan een fatale 1-3, toen Janssen schuin voor doel kwam, maar zijn schot kraakte, waardoor Dutoit kon klemmen. Wedstrijd iets te vlug beslist in 2de helft: Het zware veld had in de 1ste helft heel veel gevraagd van de spelers en het was dan ook uitkijken of de 2de helft even boeiend ging zijn als de 1ste. Lierse was niet van plan om Oudenaarde terug in de match te laten komen en drukte meteen het gaspedaal in. De thuisploeg kwam eerst nog goed weg, toen Janssen zijn zwabberbal zag uitsterven tegen de lat, maar nauwelijks enkele minuten later, kende hij wel succes. Hij haalde met een schuiver verschroeiend uit van op de rand van de zestien en deze keer ging de bal, via de binnenkant van de paal, wel in doel: 1-3. En de wedstrijd lag helemaal in zijn plooi, toen even later De Keersmaeker aan de noodrem moest hangen na balverlies op het Oudenaardse middenveld, met zijn 2de gele kaart tot gevolg. Lierse voelde de buit binnen en KSVO probeerde met de moed der wanhoop nog voor de aansluitingstreffer te gaan. Van Waeyenberghe trapte opnieuw een gevaarlijke voorzet, naar de kruising, Vits moest de bal in hoekschop duwen. Er was nog een verre poging van Vermeiren, die Dutoit ver uit zijn doel zag staan, maar gelukkig voor de thuisdoelman ging de bal nipt naast de kruising buiten. De wedstrijd doofde zo langzaam uit en de bezoekers pakten voor het eerst dit seizoen een 6 op 6. Een aangename 1se helft kreeg door de staat van het veld geen vervolg in de 2de helft en de match werd al vlug in zijn beslissende plooi gelegd door de vroege 1-3 en de uitsluiting van Lander. KSVO moest uiteindelijk de duimen leggen tegen een volwassen Lierse. KSVO kan echter wel vertrouwen tanken uit een goede 1ste helft en uitkijken naar de wedstrijd van volgende week tegen ASV Geel, ploeg die in de kelder van het klassement staat. Wedstrijdinfo: KSVO: Dutoit, De Wilde, Van Gijseghem, De Keersmaeker, Wantens, Van Ruyskensvelde (74’ Deppé), Van Waeyenberghe, Heirwegh, Martens (69’Sarr), Verstraete (80’ Turcan) en Vervaecke. LIERSE KEMPENZONEN: Vits, D’Onofrio, Van der Veken, Wils, Boujouh (46’ Nelissen), Sols, Janssen (87’ Da Silva), Buyens, Maes (74’ Bastiaens), Boulaouali, Vermeiren. DOELPUNTEN: 5’ 1-0 Vervaecke (strafschop) 20’ 1-1 Buyens (strafschop) 38’ 1-2 Buyens (strafschop) 54’ 1-3 Janssen Gele kaarten: De Keersmaeker, Vermeiren. Rode kaarten: De Keersmaeker (2 x geel) Wedstrijdleiding: REF:TOEBACK MAARTEN(19), AR1:DE KEYZER TIM(18), AR2:LAKIERE GLENN(10)