25-11-2018 — Deinze maakte de korte verplaatsing naar Oudenaarde met toch wat schrik. Het kon, sinds beide ploegen elkaar opnieuw tegenkwamen in 3de klasse, 7 opeenvolgende uitwedstrijden niet winnen. Oudenaarde won 6 confrontaties, 1 keer werd het een gelijk spel. Kon Deinze het Oudenaardse zwarte beest eindelijk temmen?

KSVO voor de rust al KO

Stefan Leleu wisselde op 2 plaatsen na de nederlaag op Aalst. Dempsey Vervaecke, in het verleden vaak de killer van Deinze, kwam in de spits. Centraal op het middenveld kwam Yannick Deppé, terug na lang blessureleed. Sarr en Turcan verdwenen hierdoor naar de bank. Bij Deinze 1 wijziging in vergelijking met de ploeg die vorige week gelijkspeelde tegen leider Thes Sport: Boone verving Libbrecht, die op de bank startte.
De intenties van de bezoekers waren van bij het 1ste fluitsignaal overduidelijk: Oudenaarde vastzetten met storend werk en met enorm veel beweging de verdediging proberen te ontwrichten. Echte kansen leverde dat niet op. Le Postollec knalde een hoekschop in 1 tijd naast en ook Challouk zag zijn schuiver na hoekshop naast gaan. Tarfi probeerde het ook al uit de 2de lijn, maar ook die poging ging naast. Pas op het kwartier noteerden we de 1ste schuchtere Oudenaardse doelpoging. Heirwegh ging zijn lijn af, de bal kwam bij Van Waeyenberghe die het probeerde met een optimistisch afstandsschot, ver naast. Uitgerekend in de “Viktor”-minuut, kwamen de bezoekers op voorsprong. De Smul trapte vanop zijn flank de perfecte voorzet, Mézine torende boven iedereen uit en knikte de bal op zijn typische manier perfect in de benedenhoek (0-1). KSVO probeerde nu wat hoger te spelen, maar alle hoop op puntenwinst werd al vlug op de natte grasmat de kop ingedrukt, toen Deinze een vrije trap kreeg, schuin voor doel. Lennert De Smul zette zich achter de bal en het werd een vrije trap om van te smullen: prinsheerlijk over de muur gedraaid, voorbij een aan de grond genagelde Dutoit (0-2). Iets voorbij het halfuur lag KSVO dan definitief tegen het natte canvas. Tarfi snelde weg op rechts en zijn lage voorzet werd door Mézine tegen de touwen gejast (0-3). Deinze was niet alleen dominant, het toonde zich ook dodelijk efficiënt in de zone van de waarheid. De Oudenaardse kopjes hingen naar beneden bij het rustsignaal. Geen enkele ploeg speelde KSVO dit seizoen zo weg zoals Deinze deed.

Overbodige 2de helft

Wat te verwachten was, gebeurde dan ook in de 2de helft: een maat voor niets. Deinze haalde de voet wat van het gaspedaal en KSVO trok met de moed der wanhoop op zoek naar een eerredder. Vinck kwam een stapje te laat op een doorsteekbal. Dutoit ging goed in de voeten. Op het uur zorgde Brulmans voor zijn Moment de Gloire. Hij kreeg de bal schuin voor de zestienmeter, had alle tijd en ruimte en Dutoit hoorde enkel het geluid van een raket die uitstierf in de kruising (0-4). Mézine kreeg al vroeg zijn applausvervanging en de wedstrijd bloedde dood. Dutoit moest nog alles uit de kast halen om de forfaitscore te verhinderen. Hij ging goed plat, toen Challouck voor hem werd afgezonderd. Aan de overkant lukte KSVO dan toch zijn eerredder. Na een korte hoekschop knikte Van Ruyskensvelde de assist van Heirwegh tegen de touwen (1-4). Zo eindigde deze wedstrijd die er eigenlijk nooit een was op een ruime zege voor de bezoekers.

“Regi Van Acker: “Eindelijk eens gewonnen op Oudenaarde”

Op de persconferentie toonde trainer Van Acker zich gelukkig met zijn 1ste zege ooit op het veld van KSVO. “Het is geleden van 1975, toen ik hier als jonge speler kwam spelen voor de jeugdcup van “Het Volk”, dat ik hier kon winnen. Als trainer met SK Sint-Niklaas, Hoogstraten en Deinze lukte mij dat tot vandaag nooit. Ik ben een gelukkig man, zeker ook na de prestatie die mijn ploeg op het veld heeft neergezet.” Trainer Leleu weet ook dat KSVO zijn punten niet moet halen tegen het op alle gebied oppermachtige SK Deinze, maar wel tegen de ploegen die strijden met gelijke budgetten. “Dit is een competitie met 2 snelheden. Enerzijds heb je de ploegen met een profregime die veel middelen ter beschikking hebben, anderzijds heb je de ploegen die het moeten doen met bescheiden middelen en daar hoort Oudenaarde bij”, sloot hij af.

Wedstrijdinfo:

KSVO: Dutoit, De Wilde, Van Gyseghem, De Keersmaeker, Van Waeyenberghe, Deppé, Van Ruyskensvelde (78’ Sarr), Martens (60’ Boguhe), Heirwegh, Verstraete en Vervaecke (73’ Turcan)

KMSK Deinze: Vandenberghe, De Greef, De Smul, Goossens, Boone, Vinck, Brulmans (81’ De schutter), Le Postollec, Tarfi(71’ Lallemand), Challouk en Mézine (64’ Mertens)

Doelpunten:
20’ 0-1 Mézine
24’ 0-2 De Smul
38’ 0-3 Mézine
60’ 0-4 Brulmans
78’ 1-4 Van Ruyskensvelde (Heirwegh)

Gele kaart: De Greef (KMSKD)

Wedstrijdleiding: REF:VERSLYCKEN YVES(14), AR1:VANLOMMEL MARIO(3), AR2:BONDUEL TOON(13)


zaterdag 27/04 om 20u00

K.S.V.O.

VS

RWDM


Matchbal Schenkers


Slagerij-Traiteur DECATELLE Xavier, Nederstraat 39, Oudenaarde
TSJOEN, sanitair en verwarming, A. Dekeyzerstraat 4, Oudenaarde
Café PRESIDENT, Galgestraat 1, Oudenaarde
CINDY FRANSSEN en LIEVEN CNUDDE,CD&V, resp.Vlaams volksverteg.en Schepen Stad Oudenaarde
Nr-PLOEGWedstrPTN

1

THES Sport

29

61

2

KMSK Deinze

29

58

3

Excelsior Virton

29

51

4

Lierse - Kempenzonen

29

47

5

Rupel Boom

29

42

6

RFC Seraing

29

41

6

RFC Liege

29

41

8

RWDM

29

40

9

DENDER EH

29

39

10

KSK Heist

29

37

11

CHATELET-FARCIENNES S.C.

29

35

12

Dessel Sport

29

32

13

K.S.V.O

29

31

13

SC.E. AALST

29

31

15

ASV Geel

29

30

16

KFC KNOKKE

29

23

DagUurPloeg1Ploeg2

27/04

20u00

K.S.V.O.

RWDM

Nr-SpelerDoelpunten

1

Dempsey Vervaecke

10

2

Robbe Van Ruyskensvelde

4

3

Jaan Van Wildemeersch

3

3

Lorenzo Heirwegh

3

3

Olivier Verstraete

3

6

Lander De Keersmaeker

2

6

Andel Sarr

2

6

Mathieu D’Hoore

2

9

Jesse Martens

1

9

Jochen Van Waeyenberghe

1


© 2012 - 2018 KSVO
Contacteer ons
Volg ons op

WebTeam KSVO
Home