18-11-2018 — Eendracht Aalst kende door het ontslag van trainer Tom De Cock een bijzonder turbulente week. Het had ook omwille van zijn 11de plaats in het klassement nood aan een driepunter om zich toch wat uit de gevarenzone weg te werken. Bij KSVO waren er geen zorgen en het was de vraag of de ploeg een oude traditie – het is al geleden van 1975 dat het nog eens kon winnen in het Pierre Cornelisstadion – eindelijk eens kon breken.

Papa Sören maakte plaats voor Jonas

Oudenaarde begon met de zelfde ploeg die vorige week Dessel Sport opzij zette, behalve op 1 positie. Doelman Sören Dutoit werd zondag vader van een flinke dochter Juliette en zijn plaats werd ingenomen door Jonas Uytterhaegen, waardoor de jonge Matisse De Groote als 2de doelman op de bank zat. Namens KSVO, van harte proficiat, Sören!
Bij Aalst waren de gekwetsten Mbaye en De Koker er niet bij en zat Klaas De Rock – ietwat verrassend - op de bank. Hij moest zijn plaats afstaan aan Dekuyper.

Zoutloze 1ste helft

Het was de thuisploeg die voor de eerste doelpoging zorgde, maar het schotje van Mitu was slechts een opwarmertje voor Uytterhaegen. KSVO had in die openingsfase iets meer balbezit, maar Aalst stond goed georganiseerd, ondanks dat het al vroeg de gekwetste Annys moest vervangen. KSVO kreeg enkele hoekschoppen, maar kon er niets mee aanvangen. Aalst herstelde vlug het evenwicht en vooral Mitu zou zich ontpoppen tot kwelduivel van de geelzwarte verdediging. Aalst liet KSVO ook niet in zijn spel komen door de Oudenaardse speler in balbezit meteen onder druk te zetten en onze snelle flanken goed af te dekken. Beide ploegen acteerden dan ook nog eens vrij slordig in de passing, wat de amusementswaarde van de match absoluut niet bevorderde. We moesten het stellen met wat slappe pogingen van op afstand. Past met de rust in zicht, viel er nog wat te noteren, toen Sterckx ongehinderd kon uithalen, maar zijn schot zeilde naast. De gevaarlijkste poging van KSVO was een goed schot van Sarr, dat maar net over de kruising buiten zeilde. Mitu had plots een goede ingeving en stak de bal door het hart van de Oudenaardse verdediging tot bij Dekuyper, maar Uytterhaeghen redde knap. Gerust werd er met 0-0 na een weinig boeiende 1ste helft.

Afgemaakt op 5 minuten tijd

De 2de helft begon met een niet onaardige solo van Heirwegh, maar doelman Van Gerven stond pal. Aalst begon steeds meer zijn wil op te dringen en Mitu zag zijn schot via een Oudenaards been in hoekschop landen. En dan viel, wat deze wedstrijd echt nodig had: een doelpunt. Sterckx met een listige steekbal door het hart van de Oudenaardse defensie en Geenens duwde de 1-0 binnen. Veel tijd om zich te herpakken had KSVO niet, want Dekuyper ging op rechts vlot voorbij zijn mannetje en vond Mitu, die de voorzet aan de 2de paal maar hoefde binnen te duwen (2-0). Leleu gooide dan Vervaecke in de strijd als extra spits. Lievens had veel geluk dat zijn half gemiste interceptie niet leidde tot een owngoal. KSVO was er even later heel dicht bij, toen Turcan vanop de doellijn teruglegde tot bij Verstraete, die op doel trapte. De mogelijke aansluitingstreffer werd door Van Gerven met een knappe redding ongedaan gemaakt. Even later nam Verstraete een voorzet in 1 tijd op de slof. Het schot zeilde centimeters naast de kooi van een aan de grond genagelde Van Gerven. Dichter kwam KSVO niet meer. Aalst zag het einde naderen en voelde de deugddoende zege binnen handbereik, maar Bounou maakte het zijn eigen ploeg toch nog wat moeilijk. Hij trapte naar een op de grond liggende speler van Oudenaarde, achter de rug van de ref, die de fase niet had gezien. De lijnrechter was echter kordaat en op zijn aanraden, kreeg Bounou rechtstreeks rood. Veel kon KSVO met zijn mannetje meer niet aanvangen, want de klok tikte genadeloos voort. Aalst haalde het tempo uit de match, na enkele nummertjes aan de hoekschopvlag. Met nog wat tijdrovende vervangingen, trok Aalst de verdiende 3 punten over de streep en doet nu een goede zaak in de stand.

Wedstrijdinfo:

Eendracht Aalst: Van Gerven, Annys (9' De Coninck), Van Hoevelen, Lievens, Dekuyper (90+1' Ponnet), De Neve, Bounou, Mitu (89' De Rock), Sterckx, Geenens en Heymans

KSVO: Uytterhaegen, De Wilde, Van Gyseghem, De Keersmaeker, Van Waeyenberghe (79' Van Herreweghe), Van Ruyskensvelde, Sarr (62' Wantens), Heirwegh, Verstraete, Martens (66' Vervaecke) en Turcan

Doelpunten:

54' 1-0 Geenens
61' 2-0 Mitu

Gele kaarten: Van Waeyenberghe, De Keersmaeker (KSVO) Bounou, De Neve en Lievens (EA)

Rode kaart: Bounou

Wedstrijdleiding: REF:LEFEVER ROBIN(22), AR1:STAESSENS BRENT(7), AR2:VERHELLE KENNETH(3)


zaterdag 27/04 om 20u00

K.S.V.O.

VS

RWDM


Matchbal Schenkers


Slagerij-Traiteur DECATELLE Xavier, Nederstraat 39, Oudenaarde
TSJOEN, sanitair en verwarming, A. Dekeyzerstraat 4, Oudenaarde
Café PRESIDENT, Galgestraat 1, Oudenaarde
CINDY FRANSSEN en LIEVEN CNUDDE,CD&V, resp.Vlaams volksverteg.en Schepen Stad Oudenaarde
Nr-PLOEGWedstrPTN

1

THES Sport

29

61

2

KMSK Deinze

29

58

3

Excelsior Virton

29

51

4

Lierse - Kempenzonen

29

47

5

Rupel Boom

29

42

6

RFC Seraing

29

41

6

RFC Liege

29

41

8

RWDM

29

40

9

DENDER EH

29

39

10

KSK Heist

29

37

11

CHATELET-FARCIENNES S.C.

29

35

12

Dessel Sport

29

32

13

K.S.V.O

29

31

13

SC.E. AALST

29

31

15

ASV Geel

29

30

16

KFC KNOKKE

29

23

DagUurPloeg1Ploeg2

27/04

20u00

K.S.V.O.

RWDM

Nr-SpelerDoelpunten

1

Dempsey Vervaecke

10

2

Robbe Van Ruyskensvelde

4

3

Jaan Van Wildemeersch

3

3

Lorenzo Heirwegh

3

3

Olivier Verstraete

3

6

Lander De Keersmaeker

2

6

Andel Sarr

2

6

Mathieu D’Hoore

2

9

Jesse Martens

1

9

Jochen Van Waeyenberghe

1


© 2012 - 2018 KSVO
Contacteer ons
Volg ons op

WebTeam KSVO
Home