17-11-2018 — Zondagnamiddag om 16h30 vechten Eendracht Aalst en KSVO de zoveelste derby uit. Beide ploegen vieren in 2019 hun 100-jarig bestaan. KSVO, stamnummer 81, is iets ouder dan Eendracht met stamnummer 90. Beide ploegen willen die 100ste verjaardag het liefst met een verlengd verblijf in de hoogste amateurklasse vieren. KSVO doet het momenteel goed en alles lijkt er vrij sereen te verlopen. Bij onze tegenstander echter, was het sportief eerder een woelige week.

Trainer betaalde gelag van mindere resultaten

KSVO speelt zijn 3de seizoen in de hoogste amateurklasse. Voor onze tegenstander is dat het 2de seizoen. Eendracht promoveerde onder Tom De Cock naar de hoogste amateurklasse. Vorig seizoen kon hij na een aarzelende start Eendracht naar de rustige middenmoot loodsen. Dit jaar lagen de ambities bij aanvang echter een stuk hoger.
Eendracht kende een eerder matige start met 3 gelijke spelen op rij. Thuis tegen Seraing en Virton werd 1-1 en 0-0 gelijkgespeeld. Tussendoor werd het ook 1-1 op Châtelet. Het verschil tussen een matige en een heel goede start lag hem in 3 fases. Aalst miste immers in elke match een strafschop op een cruciaal moment! Indien deze waren benut, was Aalst na 3 speeldagen medeleider! Nu moest het achter de feiten lopen, zeker nadat op speeldag 4 voor het eerst werd verloren bij het toen puntenloze SK Heist met 2-1. Op speeldag 5 werd voor het eerst gewonnen. In eigen huis tegen ASV Geel werd het 3-1. Aalst speelde knap 2-2 gelijk bij Rupel Boom en leek vertrokken. Maar in eigen huis tegen rivaal FCV Dender liep het pijnlijk mis. De 0-2 nederlaag liet zware sporen na, zeker als de week daarna bij Rode Lantaarn FC Knokke ook al werd verloren met 4-1. Donkere wolken boven Aalst en dan weet je dat er wat staat te gebeuren. In de extra-tijd tegen Lierse, moesten de Ajuinen nog onverdiend 2 punten afstaan na een late 2-2. Aalst stond toen voor 2 heel moeilijke uitwedstrijden. Op het veld van Dessel Sport werd echter knap gewonnen met 1-2, maar vorige week verloor het met 3-2 op Deinze, wat toch een eervol resultaat mag genoemd worden tegen toch 1 van de topploegen. Geen genade, want trainer Tom De Cock werd op de keien gezet, wat voor de nodige wrevel zorgt bij de supporters van Eendracht Aalst, waar het zelden of nooit rustig is. Hij wordt tijdelijk vervangen door de T2 Carl De Geyseleer. Ondertussen circuleren onder andere de namen van Dennis Van Wijk en Lorenzo Staelens als mogelijke opvolger. Of dit tot de traditionele kwakkelverhalen behoort, weten we allicht binnenkort…

Aalst in puntennood

Eendracht Aalst staat momenteel op de 11de plaats met 11 punten uit 11 wedstrijden. 11.11.11 dus in het Pierre Cornelisstadion, waar de thuisploeg dus hoog nood heeft aan punten. Dessel Sport heeft op de barrageplaats 1 puntje minder en ASV Geel staat op een degradatieplaats met 2 punten minder.
Aalst won 2 keer, verloor net als KSVO 4 keer en speelde 5 keer gelijk. Het team scoorde 15 goals. Topschutters zijn Klaas De Rock en Ibrahima Mbaye met elk 3 doelpunten. Gianni De Neve en Matthias Lievens scoorden elk 2 keer. Mitch Dekuyper, Cédric Mitu, Jona Heymans, Kenny Van Hoevelen en René Sterckx troffen 1 keer raak. Aalst incasseerde 19 doelpunten en de verdediging kan 1 clean Sheet voorleggen.
Zeb Van Gerven kwam over van FCV Dender als vervanger van doelman Kevin Van Den Noortgaete, die de club moest verlaten en nu aan de slag is bij Olsa Brakel. Matthias Lievens, overgenomen van SK Deinze moet de ervaren man achterin worden. Maxime Annys, ooit nog aan de slag bij VC Westerlo werd aangeworven als defensieve middenvelder. Bij Dender haalde men ook nog René Sterckx. De Kuyper kwam over van degradant VW Hamme. Geen onaardige transfers, maar toch lukt het moeizaam en dat heeft toch wel grotendeels te maken met die mislukte start.

”Verwacht een super gemotiveerde thuisploeg”

Bij KSVO is er deze week nauwelijks wat te melden en meestal is “geen Nieuw, goed nieuws”. Toch is men in Oudenaarde op zijn hoede, want het heeft de traditie absoluut niet mee in zijn matchen op Aalst. Het is immers al van 1975 geleden, dat KSVO daar nog eens de volle buit kon nemen. Stefan Leleu is dus ook een verwittigd man. “Aalst heeft deze week inderdaad zijn trainer op straat gegooid. Dit zal sowieso een schokeffect geven. Zij zijn zeker gebrand op een overwinning, omdat ze na onze wedstrijd met RWDM en Thes de top 2 op het menu krijgen, “ zegt de Oudenaardse trainer, die zijn licht werpt op de kern van onze tegenstander. “Met Mitu, De Rock en Bounou hebben ze veel snelheid in de ploeg. Het wordt dus opletten geblazen voor de snelle omschakeling. Mbaye zou gekwetst zijn, maar het is toch afwachten, in hoeverre dat zo is. Aalst beschikt met Annys, Sterckx en De Neve over een ervaren middenveld. Achteraan hebben ze met Van Hoevelen en Lievens 2 duelsterke centrale verdedigers. Op Eendracht Aalst spelen is nooit simpel, want wat er ook gebeurt, ze kunnen altijd rekenen op hun 12de man. Lierse en Virton ondervonden dat ook. We zullen allemaal overtuigd moeten zijn dat het een moeilijke wedstijd wordt door de omstandigheden en door het feit dat Eendracht Aalst toch wel een goed team heeft”, zegt Stefan Leleu.
KSVO zit boven zijn doelstelling van 4 punten uit 3 matchen. “We moeten zeker nog onze 3 punten in de heenronde halen om onze eerste doelstelling – 20 punten - te behalen. Het mogen ook meer punten zijn, want ik ben overtuigd dat de terugronde moeilijker gaat worden. Meerdere teams zullen zich nog versterken en zodus zal het een moeilijke en zware terugronde worden. Het is nu al bij enkele teams wat gekissebis, getuige de trainerswissels die er al zijn geweest,” beëindigt Stefan Leleu.

Beloften nog steeds sterk op dreef

De beloften behouden hun leidersplaats, na een felbevochten 3-2 zege tegen Eendracht Aalst.

Spelersinfo:

Bij KSVO trad Yannick Deppé wederop bij de beloften. Voor de rest is iedereen fit en beschikbaar
Bij Eendracht Aalst zijn Mbaye en De Koker out.

Wedstrijdinfo:

Seizoen 2018-2019 1ste Klasse Amateurs: speeldag 12
Wedstrijd: SC.EENDRACHT AALST(00090) - K.SV.OUDENAARDE (00081)
Datum en uur: Zondag 18 november 2018 om 16h30
Plaats: CMP: STED.STAD.PIERRE CORNELIS - TERR.1
Adres: BREDESTRAAT in 9300 AALST
Wedstrijdleiding: REF:LEFEVER ROBIN(22), AR1:STAESSENS BRENT(7), AR2:VERHELLE KENNETH(3)


zaterdag 27/04 om 20u00

K.S.V.O.

VS

RWDM


Matchbal Schenkers


Slagerij-Traiteur DECATELLE Xavier, Nederstraat 39, Oudenaarde
TSJOEN, sanitair en verwarming, A. Dekeyzerstraat 4, Oudenaarde
Café PRESIDENT, Galgestraat 1, Oudenaarde
CINDY FRANSSEN en LIEVEN CNUDDE,CD&V, resp.Vlaams volksverteg.en Schepen Stad Oudenaarde
Nr-PLOEGWedstrPTN

1

THES Sport

29

61

2

KMSK Deinze

29

58

3

Excelsior Virton

29

51

4

Lierse - Kempenzonen

29

47

5

Rupel Boom

29

42

6

RFC Seraing

29

41

6

RFC Liege

29

41

8

RWDM

29

40

9

DENDER EH

29

39

10

KSK Heist

29

37

11

CHATELET-FARCIENNES S.C.

29

35

12

Dessel Sport

29

32

13

K.S.V.O

29

31

13

SC.E. AALST

29

31

15

ASV Geel

29

30

16

KFC KNOKKE

29

23

DagUurPloeg1Ploeg2

27/04

20u00

K.S.V.O.

RWDM

Nr-SpelerDoelpunten

1

Dempsey Vervaecke

10

2

Robbe Van Ruyskensvelde

4

3

Jaan Van Wildemeersch

3

3

Lorenzo Heirwegh

3

3

Olivier Verstraete

3

6

Lander De Keersmaeker

2

6

Andel Sarr

2

6

Mathieu D’Hoore

2

9

Jesse Martens

1

9

Jochen Van Waeyenberghe

1


© 2012 - 2018 KSVO
Contacteer ons
Volg ons op

WebTeam KSVO
Home