Bij KSVO ontbraken nog steeds de gekwetsten Heirwegh, De Keersmaeker, Deppé en Van Ruyskensvelde. Na de zware nederlagen en de vele tegendoelpunten in de 2 voorbije wedstrijden, gooide Stefan Leleu zijn ploeg in het verdedigend compartiment helemaal om. Hij bracht Van Herreweghe en D'Hoore in basis. Zij speelden op de flanken. Van Waeyenberghe werd een rij achteruit getrokken naar de rechter back. De Wilde werd centraal naast Van Gyseghem geposteerd. Bij Excelsior Virtom ontbraken ook 3 namen: Moris, Prudhomme en Joachim. Ze hebben interlandverplichtingen met de nationale ploeg van Luxemburg. Toch kwam Virton naar Oudenaarde afgezakt met 32 spelers. Sterke eerste helft van de bezoekers. De bezoekers begonnen furieus aan de wedstrijd en drukten de thuisploeg terug. Ze konden al meteen dreigen via een vrije trap, net buiten de grote rechthoek. Virton had de bovenhand maar echte kansen kreeg het verder niet. Het duurde tot het kwartier voor de thuisploeg de neus aan het venster kon steken. Martens mocht een vrije trap nemen waar doelman Dupire toch enige moeite mee had. Het gevaar kwam van stilstaande fasen. Een vrije trap aan de overkant door Grain werd door Dutoit in hoekschop verwerkt. Gaandeweg kwam KSVO meer in het stuk voor maar uitgespeelde kansen konden ook zij niet versieren. Van Herreweghe kwam iets te kort op een voorzet van Wantens. In de eerste helft kwamen de acties bij Virton vooral van de bedrijvige Lauriente, die overal aanspeelbaar was en strooide met voorzetten. De thuisverdediging stond echter goed in blok waardoor er altijd wel iemand de ballen van op de flanken kon onderscheppen. Rond het half uur brak de wedstrijd open. Vervaecke werd diep ingespeeld en dreigde alleen op doelman Dupire af te gaan. Fall probeerde hem af te stoppen en ging tot 2 keer toe in de fout. Vrije trap voor KSVO en de rode kaart voor de centrale verdediger was het resultaat. De bezoekers waren echter niet aangeslagen, integendeel zelfs. Luttele minuten later kreeg Lecomte de bal net buiten de rechthoek, rechts voor doel en dropte het leer magistraal in de verste winkelhaak. Een weergaloze ingeving zorgde voor de 0-1. Bijna werd het zelfs 0-2. Dutoit moest alles uit de kast halen en met gevaar voor lijf en leden in de voeten van de doorgebroken spits duiken. We gingen rusten met 0-1. Onwaarschijnlijke remonte. KSVO begon met een man meer en vernieuwde moed aan de 2de helft. Maar weer waren het de bezoekers die konden dreigen. Bij een verre uittrap van de doelman misrekende bij de thuisploeg het centrale duo zich, waardoor Lavie helemaal vrij voor Dutoit kwam. Hij miste echter compleet zijn schot en trapte naast. Even later mocht Grain een hoekschop van op links trappen. De bal kwam heel scherp, centraal voor doel. De Wilde probeerde weg te koppen maar kreeg de bal helemaal verkeerd op zijn hoofd, waardoor het ronde ding heel ongelukkig in doel verdween. 0-2 en Virton leek helemaal op rozen te zitten. De geelhemden moesten nu wel reageren en probeerden dat ook. Ze konden meer en meer hun wil opdringen, ook omdat Virton in de eerste helft veel energie verbruikt had en Lauriente veel minder zichtbaar werd. D'Hoore, die een heel sterke wedstrijd speelde, ging zijn lijn af en bracht voor. Vervaecke kon koppen maar de keeper kon nog net in hoekschop verwerken. Turcan werd dan in de ploeg gebracht voor Gilles Van Herreweghe, die ook heel veel gegeven had en ook kon terugblikken op een goede prestatie. En Marvin kon al meteen dreigen op een hoekschop van Martens. Hoe langer de wedstrijd vorderde, hoe moeilijker Virton het kreeg. Ze konden niet meer dreigen en begonnen meer en meer tijd te rekken. Zo ook de keeper die te lang wachtte om uit te trappen en een onrechtstreekse vrije trap tegen kreeg, centraal voor doel, net binnen de 16. Martens legde de bal klaar voor Lars Wantens die staalhard, langs de grond, door een bos van benen de 1-2 op het bord trapte. De bezoekers waren hierdoor helemaal van slag en KSVO rook dat er meer in zat. Virton kreunde, kon het allemaal niet meer belopen en de thuisploeg kreeg vleugels. Er volgde een belegering van het bezoekende doel. De bal geraakte niet meer weg, tot Jochen Van Wayenberghe de 2-2 onhoudbaar tegen de netten knalde. Na de gelijkmaker werd de druk van de thuisploeg iets minder, waardoor Virton weer beter in het spel kwam. Maar de ruimtes waren nu heel groot geworden. Verstraete, die een heel goede 2de helft speelde, dolde op links met zijn tegenstander en bracht scherp voor waar Dempsey Vervaecke het stadion helemaal deed ontploffen door de 3-2 binnen te koppen. Op een goede 10 minuten tijd had KSVO een verloren situatie helemaal doen kantelen. De bezoekers kregen ook nog een kans toen Babit een voorzet van de linker flank helemaal vrij kon inkoppen. De bal ging echter ruim over. Meteen kwam de counter van KSVO op gang. Vervaecke ging door en bracht voor op het hoofd van Verstraete maar de keeper stond op de juiste plaats. Aan de overkant moest Dutoit nog eens zijn kunnen tonen en in de voeten gaan van een doorgebroken speler en deed dat met veel klasse. De bezoekers probeerden nu met de moed der wanhoop de gelijkmaker nog te forceren maar liepen telkens op een counter. Net voor affluiten kwam Mathieu D'Hoore net te kort om de 4-2 in een leeg doel te leggen. Hij werd nog net afgeblokt. Na een onwaarschijnlijke remonte uit een verloren positie wist KSVO de 3 punten thuis te houden. Wedstrijdinfo: KSVO: Dutoit, De Wilde, Wantens, Sarr, Vervaecke (90' Piers), Verstraete, Martens, Van Herreweghe (60' Turcan), Van Waeyenberghe (83' Boguhe), Van Gyseghem en D'Hoore R.E. Virton: Dupiere, Vumbi, Lecomte, Grain, Lazaar (60' Mbow), François, Fall, Lavie (75' Soumare), Fadhloun, Lauriente en Nadeau Doelpunten: 34' 0-1 Lecomte 51' 0-2 (De Wilde - owngoal) 65' 1-2 (Wantens) 71' 2-2 (Van Wayenberghe) 76' 3-2 (Vervaecke) Gele kaarten: D'Hooren en Boguhe (KSVO), François (Virton) Rode kaart: Fall (Virton) Wedstrijdleiding: REF: Brinckman Jurgen (13), AR1: D'Haene Niels (6), AR2: Vande Velde Timmy (8)