05-10-2018 — KSVO trekt zaterdagavond naar het Edmond Machtensstadion, voetbaltempel waar het oude opgedoekte RWDM ooit furore maakte. Het nieuwe RWDM ging, net als KSVO, vorige week zwaar de boot in. Beide ploegen totaliseren evenveel punten en kunnen een zege best gebruiken, willen ze niet langzaam afglijden in de stand.

Aanknopen met het roemruchte verleden van zijn voorganger

Onze komende tegenstander, Racing White Daring Molenbeek ontstond in 2015 uit een project, opgestart door een groep investeerders en supporters, die de vergane glorie, "RWDM" nieuw leven in te blazen. In 1973 ontstond het oude Racing White Daring Molenbeek na een lange fusiegeschiedenis van verschillende voormalige Brusselse topclubs zoals Daring Molenbeek en White Star. De ploeg was met onder andere Jan Boskamp heel succesvol van halverwege de jaren 70 tot halverwege de jaren 90, met een landstitel en een halve finale in de toenmalige UEFA-cup, waarin Athletic Bilbao uiteindelijk te sterk was. Hierna kwamen de magere jaren en in 2002 ging de club failliet en verdween. Er werden nog verschillende initiatieven genomen om de naam RWDM in leven te houden. Zo nam ex RWDM-voetballer en zakenman Johan Vermeersch KFC Strombeek over, om als FC Brussels in het Edmond Machtensstadion van Molenbeek te spelen. Hij bereikte als opvolger van RWDM de Eerste Klasse. In 2013 werd die club zelfs herdoopt in RWDM Brussels FC, maar wegens financiële gesjoemel verdween de club in 2014. Ook het project Racing White Daring Molenbeek 2003, was maar een kort leven beschoren. Zij begonnen in 4de provinciale en klommen vlug naar 1ste provinciale, maar daar stopte het verhaal. De naam RWDM leek dood en begraven, tot in 2015 plots het oude stamnummer van het ondertussen met Racing Wetteren-Kwatrecht gefusioneerde Standaard Wetteren vrij kwam. De ploeg kon op die manier starten in de toenmalige 4de klasse en mocht aantreden in het Edmond Machtensstadion in Sint-Jans-Molenbeek. Het nieuwe RWDM eindigde in 4de Klasse B op een negende plaats met 39 punten uit 28 gespeelde wedstrijden. Na de hervormingen van 2016, mocht RWDM aantreden in de 3de klasse amateurs. De ploeg speelde kampioen en deed dat het seizoen daarna nog eens over, zodat het dus sinds aanvang dit seizoen in de hoogste klasse amateurs mag spelen.

Ploeg die moeilijk scoort

RWDM begon met een nipte 1-0 zege tegen die andere nieuwkomer, FC de Liège na een bewogen match die enkele minuten werd stilgelegd wegens tumult in de tribunes. De week erna verloor de ploeg uit Molenbeek zwaar met 3-0 bij Virton. Thuis klopte het ASV Geel met 4-1. Op Chatelet werd 0-0 gelijkgespeeld en vorige week ging de ploeg zwaar de boot in met 1-4 tegen een sterk Rupel Boom. RWDM staat op een met KSVO gedeelde 6de plaats met 7 punten uit 5 matchen. Beiden wonnen elk 2 keer, verloren 2 keer en speelden 2 keer gelijk.
RWDM scoorde tot op heden 6 doelpunten. Topschutter is Yohan Brouckaert, gewezen OHL, KV Oostende en KSV Roeselare speler, met 3 goals. Anthony Bova scoorde 2 keer. De Fransman heeft een verleden bij onder andere Mouscron en RAEC Mons. De Congolees Jean-François Mbuba scoorde de andere treffer. Hij is een gewezen speler van Excelsior Virton.
De verdediging incasseerde net als KSVO 8 tegengoals en kan 2 clean sheets voorleggen.
Bekende namen zijn Geoffrey en Anthony Cabeke (Union S.-G. en Westerlo), Jordy Lokando (SK Heist en OHL) en Nico Binst (VW Hamme, RFC Antwerp en Lierse SK).
“RWDM is een ploeg met heel wat talent,” weet Stefan Leleu. “Met Mbuba hebben ze een gemakkelijk scorende spits. De linksvoetige ervaren middenvelder Philippe Liard kennen we nog van AC Tubize en FC Tournai. Bova is een vinnige diepe spits, Gilles Ruyssen is een centrale verdediger, afkomstig van Ronse en overgekomen van Lommel SK en Brouckaert is de ervaren middenvelder met een méér dan degelijk afstandsschot!
RWDM kreeg vorige week een zware nederlaag rond de oren en zal gebrand zijn op revanche voor hun enthousiaste publiek. Zij kunnen kiezen uit hun ruime kern en na vorige week valt er te verwachten dat er mogelijks andere spelers hun kans krijgen. De gebroeders Cabeke waren gekwetst en misschien komen zij wel terug in het elftal. Wijzelf willen ook terug met punt(en)gewin aanknopen en mee schuiven met de middenmoot”, beëindigt Stefan Leleu zijn wekelijkse babbel.

Spelersinfo:

Het is koffiedik kijken of onze drie gekwetste spelers kunnen terugkeren. Pas vanavond valt de beslissing of Robbe Van Ruyskensvelde, Lorenzo Heirwegh en Lander De Keersmaeker fit zijn.
Marvin Turcan heeft een voorstel gekregen van drie weken schorsing. KSVO gaat hiermee uiteraard niet akkoord. Volgende week donderdag valt het verdict.

Wedstrijdinfo:

Seizoen 2018-2019 1ste Klasse Amateurs: speeldag 6
Wedstrijd: R WHITE DARING MOLENBEEK (05479) - K.SV.OUDENAARDE (00081)
Datum en uur: Zaterdag 6 oktober 2018 om 20h00
Plaats: CMP. STADE EDMOND MACHTENS - TERR.1
Adres: RUE CHARLES MALIS 61 in 1080 MOLENBEEK-SAINT-JEAN
Wedstrijdleiding: REF:BOEUR CHARLES(28), AR1:DISKEUVE HIPPOLYTE(17), AR2:MASZOWEZ NICOLAS(17)


woensdag 26/06 om 19u00

K.S.V.O.

VS

RE Mouscron-Peruwelz


Matchbal SchenkersNr-PLOEGWedstrPTN

0

K.S.V.O

0

0

0

VIGOR W. HAMME

0

0

0

KFC KNOKKE

0

0

0

SK St Niklaas

0

0

0

KSV Temse

0

0

0

KRC Gent

0

0

0

KSK Ronse

0

0

0

KVK Westhoek

0

0

0

FC Gullegem

0

0

0

FC Harelbeke

0

0

0

FC Dikkelvenne

0

0

0

KFC Merelbeke

0

0

0

SP Petegem

0

0

0

KSV Zwevezele

0

0

0

KSCT Menen

0

0

0

KFC Mandel United

0

0

DagUurPloeg1Ploeg2

26/06

19u00

K.S.V.O.

RE Mouscron-Peruwelz

29/06

17u00

K.S.V.O.

RSC. Anderlecht

Nr-SpelerDoelpunten

© 2012 - 2018 KSVO
Contacteer ons
Volg ons op

WebTeam KSVO
Home