KSVO probeerde de zure nederlaag van de vorige speeldag op ASV Geel door te spoelen in eigen huis. De tegenstander was echter niet van de poes. Nieuwkomer Thes Sport in zonder twijfel dé revelatie van het seizoen en fiere leider met het maximum van de punten. Bij KSVO noteerden we 1 wijziging in vergelijking met vorige week. Marvin Turcan, die vorige week nog rood pakte, begon op de bank. Hij werd vervangen door Yannick Deppé, 100% fit na zijn kwetsuur en die speelde centraal op het middenveld. Andel Sarr schoof naar rechts, Martens en Verstraete speelden in steun van diepe spits Vervaecke. Tegenstander Thes begon met de zelfde 11 als vorige week. KSVO in dolle slotfase voor rust al uitgeteld De wedstrijd begon met 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan overleden oud-voetballer Patrick Van Steenbrugge en Daniël De Rekeneire, jarenlang clubman in hart en nieren. De openingsfase was voor de rekening van de thuisploeg. Wantens vond van op links de inlopende Vervaecke, die duikelend naast kopte. Aan de overzijde noteerden we een lang uitgesponnen aanval, door Jeunen over gekopt. Even later kreeg KSVO een 1ste reuzenkans. Martens stuurde Wantens weg op links. De lage voorzet van onze linksback werd gecontroleerd door Verstraete, die ook nog zijn mannetje uitkapte en op doel besloot. Doelman Brughmans loste de bal, maar die werd nog net voor de doellijn weggetrapt door een ijlings toegesnelde verdediger. De dreiging bleef in de openingsfase maar komen van KSVO. Op een vrije trap van Martens ontstond een scrimmage en het was uiteindelijk opnieuw Verstraete die door het benenbos op doel trapte. Doelman Brughmans had opnieuw een knappe redding in huis. Thes speelde in de openingsfase vrij behoudend en liet KSVO komen. Van Waeyenberghe pakte uit met een knappe solo, maar werd nog net afgeblokt. Pas rond de 20ste minuut kwamen de bezoekers er voor het eerst uit en kregen op de counter plots een man meer situatie. Gelukkig voor KSVO werd dit heel slecht uitgespeeld, maar het was een serieuze waarschuwing. Verstraete, sterk aanwezig in de 1ste helft, dolde nog eens met zijn tegenstander, maar zijn voorzet werd door Vervaecke naast gedevieerd. Aan de overzijde moest doelman Dutoit voor het eerst ingrijpen op een hard schot van Deferm. Toch was de match aan het kantelen en iets voor het halfuur kwamen de bezoekers op voorsprong via Kevin Oris. De imposante spits kreeg de bal met de rug naar het doel. Hij draaide zich vrij en tegen zijn harde schuiver was Dutoit kansloos (0-1). KSVO moest zich herstellen, de bezoekers speelden plots met heel veel vertrouwen. Stefani devieerde een scherpe voorzet van de gevaarlijke Jeunen nipt naast. Op slag van rust zouden de bezoekers KSVO al definitief KO zetten. Na slordig balverlies stuurde Oris met een gemeten voorzet centraal door de verdediging Jeunen in de diepte. Deze liet de bal 1 keer botsen en trapte die dan perfect over de uitgekomen Dutoit in doel (0-2). En nog was het niet gedaan. De met veel vertrouwen spelende Deferm begon aan een solo en trapte uit een heel scherpe hoek tussen Dutoit en de paal de 0-3 tegen de touwen. Overbodige 2de helft Wat zou de 2de helft nog te bieden hebben, na deze sterke slotfase van de leider? Bij KSVO werd verdediger Louis Desmet die een gele kaart pakte, preventief vervangen. De jonge Yves Boguhe kreeg zijn speelminuten en Deppé trok een bank achteruit, centraal naast van Gyseghem. Hulsmans vond Jeunen, maar de topschutter van Thes trapte naast. KSVO probeerde met moed de eerredder te maken, Thes leunde rustig achterover en probeerde de gekregen ruimte te benutten. De ingevallen Boguhe kopte een hoekschop van Jesse Martens pardoes op de doelman. Aan de overkant was het weer Jeunen die voor de actie zorgde. Zijn voorzet werd door Oris eerst nog op Dutoit gekopt, maar in de rebound mocht hij zijn 2de van de avond maken (0-4). Turcan stuurde de met lef spelende Boguhe in de diepte, doelman Brughmans was iets vlugger op de bal. De droomwedstrijd van Thes Sport eindigde toch nog met een valse noot, toen de pas ingevallen Covents iets te driest inging op Van Gyseghem. Scheidsrechter Lonnoy trok prompt rood en geel voor de protesterende Moutawakil. Trainer Vanhoudt besefte dat zijn ploeg in openingsfase goed weg kwam Thes blijft door deze zege de fiere ongeslagen leider. Op de persconferentie zagen we een gelukkige trainer Bart Vanhoudt, die lovend was op zijn feestvierende spelers, die momenteel op een wolk voetballen en een sprookje beleven. Toch gaf hij toe dat vooral in de openingsfase zijn ploeg heel goed weg kwam en zelfs 2-0 kon zijn achter gekomen. Stefan Leleu hoopt dat hij binnenkort opnieuw over zijn gekwetste spelers kan beschikken en hierdoor meer wisselmogelijkheden krijgt. Wedstrijdinfo: KSV Oudenaarde: Dutoit, De Wilde, Van Gyseghem, Desmet (45’ Boguhe), Wantens, Deppé, Sarr, Martens, Verstraete (85’ Van Herreweghe), Van Waeyenberghe (81’ D’Hoore) en Vervaecke (61’ Turcan) Thes Sport: Brughmans, Nick Hulsmans, Spruyt (82, Christiaens), Vanaken, Houwaer, Battista, Deferm, Jeunen, Moutawakil, Stefani (77’ Covents) en Oris (87’ Dries Hulsmans) Doelpunten: 29’ 0-1 Oris 40’ 0-2 Jeunen 43’ 0-3 Deferm 72’ 0-4 Oris Gele kaarten: Desmet (KSVO), Jeunen, Moutawakil (Thes) Rode kaart: Covents Wedstrijdleiding: REF:LONNOY MICHAEL(11), AR1:BORREMANS MAXIME(9), AR2:MESSELY KRIS(2)