29-09-2018 — KSV Oudenaarde ontvangt vanavond de verrassende leider uit Tessenderlo. Thes Sport speelt voor het eerst in zijn bestaan in de hoogste amateurklasse maar versterkte zich fors. Het is een team met heel wat ervaring. Worden zij het nieuwe Knokke FC?

Thes Sport, het verhaal van een fusie die er nooit kwam

Onze komende tegenstander, KVV Thes Sport, is een ploeg uit de Limburgse gemeente Tessenderlo. Het ontstond in 1942 als Heidebloem Voetbalvereeniging Hulst, een deelgemeente van Tessenderlo met het stamnummer 3671. HVV Hulst haalde in zijn 50 jarige bestaan nooit de nationale reeksen. In 1999 ontstonden voor het eerst fusiegesprekken met VK Penarol Engsbergen en Schoot Sport, 2 ploegen uit deelgemeenten van Tessenderlo. Hoewel er nog geen overeenkomst was voor een mogelijke fusie, veranderde HVV Hulst toch al zijn naam naar THES Sport, wat een afkorting is van de 4 gemeenten Tessenderlo, Hulst, Engsbergen en Schoot. Maar de fusie ging uiteindelijk toch niet door. Schoot Sport werkte niet mee en legde in 2002 de boeken neer. Penarol Engsbergen was bereid samen te werken in het jeugdvoetbal, maar bleef als afzonderlijke club actief.
De club liet zijn oog vallen op de accommodatie van Looi Sport, de eerste ploeg uit Tessenderlo, die jarenlang in de nationale reeksen speelde, maar uiteindelijk wegzakte tot in provinciale en in 1997 ook al de boeken neerlegde. Aanvankelijk werd nog gespeeld in Hulst en Tessenderlo, maar in 2002 verhuisde de club definitief naar het Sportpark in het centrum van Tessenderlo. In 2002 moest de eerste ploeg nog via een eindronde de degradatie afwenden. Het jaar nadien speelde de ploeg echter kampioen en promoveerde zo naar Eerste Provinciale. In 2005 promoveerde de club voor het eerst in zijn bestaan naar bevordering. De ploeg kon zich daar 3 seizoenen handhaven, maar degradeerde daarna opnieuw naar provinciale. Maar vanaf het seizoen 2014-2015 ging het plots vlug voor Thes Sport. Het speelde kampioen in 1ste provinciale en het jaar daarna mocht het via een 3de plaats naar de nieuw opgerichte 2de amateurklasse. Het 1ste seizoen eindigde Thes 2de, maar vorig jaar pakte het de titel en mocht zo naar de hoogste reeks amateurs, waar het na 4 speeldagen de koppositie bezet.

Vlot scorende leidersploeg

Thes Sport startte meteen met 2 streekduels. In de openingsmatch werd gewonnen van ASV Geel met 2-1. De week erna maakte het brandhout van SK Heist. Het werd 0-4. Op speeldag 3 trok Thes ook al aan het langste eind tegen FCV Dender. Het werd 3-1. Vorige week won Thes dan op het veld van FC Knokke met 2-3.
“Ik heb de wedstrijd op SK Heist gezien en daar was Thes heel sterk in de organisatie en heel efficiënt,” zegt Oudenaards trainer Stefan Leleu. “De gemiddelde leeftijd van het team is 30 jaar, dus ervaring zat.”
Thes kocht heel sterk in, in het tussenseizoen. Vooral bij de buren van ASV Geel werd heel wat talent weggeplukt. Sam Vanaken, Nick en Dries Hulsmans en Ken Kerkhofs maken nu de korte verplaatsing naar Tessenderlo. Verder zijn er ook nog Jo Christiaens en Sam Van Aerschot, overgekomen van KFC Oosterzonen. En bij Lommel SK werd Giel Deferm weggehaald. Vooraan hebben ze dan ook nog de meer dan ervaren Kevin Oris, (ex-Antwerp) die half Azië heeft afgereisd als voetballer. “Oris is hun sterke targetspits en is tevens héél doelgericht,” zegt Stefan Leleu over de spits van onze tegenstander. “Achter hem lopen 2 sluwe aanvallende middenvelders en ze hebben ook nog eens sterk opkomende flanken. Achteraan hebben ze met onder andere Sam Vanaken ervaren en gestaltrijke verdedigers. Dit Thes is een team dat zal meedoen voor de prijzen,” aldus Stefan Leleu.
Thes Sport is na 4 speeldagen leider met het maximum van de punten, gevolgd door Deinze met 9 punten. Lierse-Kempenzonen volgt al op 4 punten van de fiere Limburgers. Thes scoorde 12 goals en incasseerde 4 tegenstreffers. Centrale middenvelder Tim Jeunen is topschutter met 4 goals, gevolgd door Kevin Oris met 3. Marco Battista maakte 2 doelpunten. De andere goals werden gemaakt door Aziz Moutawakil, Martijs Stefani en verdediger Sam Vanaken. De verdediging kan 1 clean sheet voor leggen

Spelersinfo:

Bij KSVO nog steeds geen Lander De Keersmaeker, Robbe Van Ruyskensvelde en Lorenzo Heirwegh. Yves Boguhe sloot weer aan na zijn reis. De schorsing van Marvin Turcan is nog niet uitgesproken.
Thes Sport mist nog steeds de onfortuinlijke Michael Caubergs en waarschijnlijk ook nog Sam Van Aerschot.

Wedstrijdinfo:

Seizoen 2018-2019 1ste Klasse Amateurs: speeldag 5
Wedstrijd: K.SV.OUDENAARDE (00081) - VV.THES SPORT TESSENDERLO A(03671)
Datum en uur: Zaterdag 29 september 2018 om 19h30
Plaats: Burgemeester Thienpontstadion - TERR.1
Adres: Prins Leopoldstraat 89 in 9700 Oudenaarde
Wedstrijdleiding: REF:LONNOY MICHAEL(11), AR1:BORREMANS MAXIME(9), AR2:MESSELY KRIS(2)


woensdag 26/06 om 19u00

K.S.V.O.

VS

RE Mouscron-Peruwelz


Matchbal SchenkersNr-PLOEGWedstrPTN

0

K.S.V.O

0

0

0

VIGOR W. HAMME

0

0

0

KFC KNOKKE

0

0

0

SK St Niklaas

0

0

0

KSV Temse

0

0

0

KRC Gent

0

0

0

KSK Ronse

0

0

0

KVK Westhoek

0

0

0

FC Gullegem

0

0

0

FC Harelbeke

0

0

0

FC Dikkelvenne

0

0

0

KFC Merelbeke

0

0

0

SP Petegem

0

0

0

KSV Zwevezele

0

0

0

KSCT Menen

0

0

0

KFC Mandel United

0

0

DagUurPloeg1Ploeg2

26/06

19u00

K.S.V.O.

RE Mouscron-Peruwelz

29/06

17u00

K.S.V.O.

RSC. Anderlecht

Nr-SpelerDoelpunten

© 2012 - 2018 KSVO
Contacteer ons
Volg ons op

WebTeam KSVO
Home