29-04-2018 — Het was al van 1975 geleden, dat KSVO nog eens kon winnen in het Pierre Cornelisstadion. Voor team van Leleu was dit dus een uitgelezen kans om die traditie te doorbreken. Mits een zege kon KSVO zelfs nog op de 5de plaats eindigen en dat zou een kers op de taart geweest zijn van een geslaagd seizoen, waarin met bescheiden middelen werd gestreden tegen ploegen met groter kapitaal en middelen.

Pech voor KSVO in de 1ste helft

Bij KSVO noteerden we 1 gedwongen wijziging in de ploeg die vorige week nipt verloor van leider Lommel. De onfortuinlijke Jaan Vanwildemeersch werd centraal op het middenveld vervangen door de uit schorsing terugkerende Yannick Deppé. Naast hem speelde Cem Seven, net zoals vorige week op de plaats van de ook al geblesseerde Robbe Van Ruyskensvelde.
Voor thuisdoelman Kevin Van Den Noortgaete was dit een emotionele match. Na 9 seizoenen moet hij immers afscheid nemen van Eendracht Aalst. Voor en na de match werd hij dan ook letterlijk en figuurlijk in de bloemen gezet. Klaas De Rock kreeg voor aanvang net als vorig seizoen de gouden schoen uitgereikt als beste speler van het seizoen.
KSVO eiste van bij het eerste fluitsignaal de bal op, maar kreeg al snel een waarschuwing, toen de pijlsnelle Mbaye er op rechts vandoor ging en maar nipt voorlangs besloot. Dat dit geen eindeseizoenmatch ging worden, was al snel duidelijk, toen Verstraete al vroeg werd getorpedeerd. De scheidsrechter hield het bij een voorspelbaar “vermanend” vingertje. De hierop volgende vrije trap kwam bliksemsnel bij Martens die meteen voortrok. De kopbal van Klaas Van Den Bossche die in zijn 300ste wedstrijd voor KSVO afscheid nam van het voetbal, zeilde naast. De sterke Jochen Van Waeyenberghe (foto) zette zich met een knap nummertje door en leek alleen op doel af te gaan. Hij werd echter net voor de zestienmeter in het halfmaantje in de schaar genomen door Mertens, die zich gelukkig mocht prijzen met slechts geel. De vrije trap leverde slechts een hoekschop op. KSVO had het betere van het spel in de openingsfase maar kansen leverde dat echter niet meteen op. Aalst probeerde vooral zijn snelle flanken te bereiken. Geenens kopte een vrije trap van De Rock voorlangs en Klaas probeerde het zelf met een dropschot. De bal viel op het dak van het doel. Halverwege de 1ste helft miste KSV DE kans om zijn overwicht om te zetten in een doelpunt. Eerst was er appel om een strafschop nadat een verdediger een kopbal van Vervaecke al dan niet met de hand beroerde. Nauwelijks een minuut later werd Van Waeyenberghe door Martens diep gestuurd. De lobbal van Jochen ging perfect over doelman Van de Noortgaete, maar strandde helaas op de lat. Even later was er opnieuw appel voor een strafschop, toen Wantens bij het binnenkomen van de zestienmeter al dan niet foutief werd afgestopt. Ook deze keer wuifde de ref het protest weg. En zoals de ongeschreven wet van het voetbal zegt, krijg je dan het deksel op de neus. Aan de overzijde werd een hoekschop afgeweerd tot bij Mertens die neerging na een mogelijk contact met Van Waeyenberghe. De ref aarzelde even maar wees dan naar de stip. Vanuit het “veredelde duivenkot” achter het ene doel, waar je op Aalst als bezoeker wordt ingeduwd, was het onmogelijk om te zien of dit daadwerkelijk strafschop was, feit is dat hevig protest van de KSVO-spelers niet hielp en trainer Leleu de levieten werd gelezen door de scheidsrechter.
Klaas De Rock trok zich van de commotie niets aan en stuurde doelman Dutoit simpelweg op het verkeerde been: 1-0, gevolgd door een dansje van de ex-speler van KSVO.

KSVO niet bij machte om tij te keren in 2de helft

KSVO moest dus met een achterstand de rust in en echt verdiend kon je dat niet noemen. Het waren wel de thuisspelers die nu hun stempel drukten op de wedstrijd bij aanvang van de 2de helft. Verstraete en Van Waeyenberghe werden nu veel minder vrijheid gegund dan in de eerste helft en het was vooral doelman Dutoit die zich moest onderscheiden. Eerst pakte hij mooi een vrije trap van De Rock, even later moest hij alweer knap redden op een zwaar afstandsschot van De Man. Echt uitgespeelde kansen kreeg Aalst niet van een door Van Gyseghem alweer perfect georganiseerde verdediging van KSVO. Op het uur was er opnieuw een schot vanop afstand, in hoekschop geduwd door Dutoit. De match werd bitsiger en de duels steviger. De scheidsrechter had nu wel zijn kaarten op zak. KSVO probeerde, maar vond nu geen openingen meer in de Aalsterse defensie. 2 kopbalpogingen van Vervaecke verzeilden buiten het doelkader en aan de overkant kopte Mbaye over het doel van Dutoit. Met de inbreng van Heirwegh voor Cem, probeerde trainer Leleu de bakens nog te verzetten. Lorenzo sneed direct messcherp door de verdediging van Aalst, maar zijn doelpoging was te zwak en strandde naast het Aalsterse doel. In de slotminuten zat Vervaecke goed tussen een terugspeelbal naar de aarzelende Van Den Noortgaete. Dempsey kopte de bal over de doelman, maar helaas naast de verkeerde kant van de paal. Diep in blessuretijd was er nog rood voor een zware overtreding van Deppé op Mitu. De rode kaart was terecht, dat besefte Yannick zelf ook en ging zich meteen verontschuldigen bij de speler. Toch eigenaardig, dat de scheidsrechter heel lang wachtte om die kaart te trekken en zelfs eerst de gele kaart in zijn handen had maar na fel protest van de Aalsterse spelers en bank toch uiteindelijk rood uit zijn achterzak haalde. Zo eindigde dit knappe seizoen toch nog met een dieptepunt voor KSVO.

Wedstrijdinfo:

Eendracht Aalst: Van Den Noortgaete, De Coninck, Van Hoevelen, Heymans (41' De Man), De Neve, Falko Geenens, Mertens, De Koker (74' Van Tricht), De Rock, Mbaye (90' Yala Lusala) en Mitu

KSVO: Dutoit, De Wilde, Van Den Bossche, Van Gyseghem, Wantens, Deppé, Seven (59' Heirwegh), Verstraete (90' Meuleman), Van Waeyenberghe, Vervaecke en Martens

Doelpunt:

40' 1-0 De Rock (penalty)

Gele kaarten: Mertens, De Neve (Aalst), Van Den Bossche en De Wilde (KSVO)

Rode kaart: Deppé (KSVO)

Wedstrijdleiding: REF:VERSLYCKEN YVES(17), AR1:GLAZEMAEKERS TOM(11), AR2:MESSELY KRIS(11)


zaterdag 23/03 om 20u00

Excelsior Virton

VS

K.S.V.O.


Nr-PLOEGWedstrPTN

1

THES Sport

25

55

2

KMSK Deinze

25

49

3

Lierse - Kempenzonen

24

43

4

Excelsior Virton

25

42

5

RWDM

25

39

6

DENDER EH

25

36

7

Rupel Boom

24

33

8

RFC Seraing

25

32

8

CHATELET-FARCIENNES S.C.

25

32

8

RFC Liege

25

32

11

K.S.V.O

25

30

12

KSK Heist

25

28

13

Dessel Sport

25

26

13

SC.E. AALST

25

26

15

ASV Geel

25

21

16

KFC KNOKKE

25

19

DagUurPloeg1Ploeg2

23/03

20u00

Excelsior Virton

K.S.V.O.

30/03

20u00

K.S.V.O.

SC.EENDRACHT AALST

06/04

19u30

THES Sport

K.S.V.O.

13/04

20u00

K.MSK.DEINZE

K.S.V.O.

27/04

20u00

K.S.V.O.

RWDM

Nr-SpelerDoelpunten

1

Dempsey Vervaecke

10

2

Robbe Van Ruyskensvelde

4

3

Lorenzo Heirwegh

3

3

Olivier Verstraete

3

5

Andel Sarr

2

5

Mathieu D’Hoore

2

7

Jaan Van Wildemeersch

1

7

Jesse Martens

1

7

Jochen Van Waeyenberghe

1

7

Lars Wantens

1


© 2012 - 2018 KSVO
Contacteer ons
Volg ons op

WebTeam KSVO
Home