Zaterdagavond wordt de reguliere competitie in de hoogste amateur reeks afgesloten. De prijzen zijn bovenaan al lang verdeeld. Er rest enkel nog een overbodige eindronde en strijd om de degradatie. Aalst en KSVO kenden een probleemloos seizoen en kunnen in een ontspannen sfeer er nog een leuke match van maken. Een domper op de vreugde is de zware blessure die Jaan Vanwildemeersch vorige week opliep en de transferplannen van KSVO wat dwarsboomt. Nieuwe kans voor Cem Seven “Inderdaad, een match tegen Aalst is altijd een leuke wedstrijd om af te sluiten,” zegt trainer Leleu. “Vorig jaar hadden we met een trip naar Beerschot-Wilrijk ook al een leuke afsluiter. Aalst zal wel revanche willen nemen voor de zware 4-0 nederlaag van in de heenronde. Zij hebben zich ook nog versterkt in de winterperiode.” De blessure van Jaan Vanwildemeersch dwarsboomt wel de plannen van KSVO voor het tussenseizoen. Jaan scheurde halverwege de 2de helft tegen Lommel SK zijn voorste kruisband en dus is een operatie nodig. Die operatie is gepland 9 mei en hij zal 4 tot 6 maand buiten strijd zijn. Zo mag manager Guido Vanden Abeele nog op zoek naar een vervanger voor de onfortuinlijke middenvelder en is hij ook druk bezig met de eventuele oefenwedstrijden tegen de 1ste klassers. Nieuwe kans voor Cem Seven Een mogelijke optie om Jaan te vervangen is Cem Seven. Hij is afkomstig uit het Zuid-Franse Martigues en verblijvend in Oudenaarde. Hij is al enkele maanden aan de slag bij KSVO en stond vorige week voor het eerst aan de aftrap. In de eerste helft tegen Lommel bewees hij uit het goede voetbalhout gesneden te zijn. “Ik wist al van donderdagavond voor de match tegen Lommel dat ik op het middenveld zou starten”, reageert de 19-jarige Fransman. “Ook al speel ik normaal centraal in de verdediging, toch heb ik gretig mijn kans gegrepen. Ik ben naar België gekomen om mijn droom te realiseren en ooit profvoetballer te worden. De eenzaamheid moet ik erbij nemen. Wat mijn onmiddellijke toekomst betreft, leef ik nog in onzekerheid. Mijn manager Michaël Klukowski onderhandelt daarover.” Cem houden is een van de vele opties en alle mogelijkheden worden bekeken. Spelersinfo: Bij KSVO is Jaan Vanwildemeersch voor lange tijd out. Robbe Van Ruyskensvelde heeft een scheurtje in de adductoren en niet beschikbaar. Yannick Deppé keert terug uit schorsing. Zowel spelers als trainersstaf willen langs deze weg onze supporters bedanken voor hun steun elke week. Zowel thuis als op verplaatsing!! Bij Eendracht Aalst is De Koker twijfelachtig. Wedstrijdinfo: Seizoen 2017-2018 1ste Klasse Amateurs: speeldag 30 Wedstrijd: SC.EENDRACHT AALST(00090) - K.SV.OUDENAARDE(00081) Datum en uur: Zaterdag 28 april 2018 2018 om 20h00 Plaats: Stedelijk Stadion PIERRE CORNELIS - TERR.1 Adres: BREDESTRAAT in 9300 AALST Wedstrijdleiding: REF:VERSLYCKEN YVES(17), AR1:GLAZEMAEKERS TOM(11), AR2:MESSELY KRIS(11) Nog een stukje geschiedenis: Het venijn zat al te vaak in de staart Wedstrijden tussen KSVO en Eendracht Aalst waren altijd hevig en gaven veel stof tot nakaarten. Voor KSVO is dat nog steeds het spook van de slotminuten, waarin het dikwijls werd genekt en hier en daar al eens een “discutabele” strafschop of rode kaart beslissend was. Het hoogtepunt (of moeten we zeggen: dieptepunt) was in het seizoen 1982-1983, toen KSVO in de slotfase een zeer discutabele strafschop tegen kreeg en Danny De Smet daarna in de kleedkamers ostentatief zijn broek liet zakken voor de neus van scheidsrechter Van Volcem. Gevolg: Danny geschorst tot einde seizoen… We blikken even terug naar de wedstrijden tussen beide tenoren vanaf de jaren 80. Seizoen 1980-1981 (2de klasse) KSVO – Aalst: 0-1 De strafschop in de 85ste minuut kwam er na voorafgaandelijk handsspel van Geert Van Roy. De betreurde Aalstenaar, later ook nog actief bij KSVO, zette zelf de elfmeter om. Aalst – KSVO: 1-1 De 0-1 werd gescoord door Jaak Ampe. De gelijkmaker, na een discutabele strafschop in de slotfase, hypothekeerde de kansen van KSVO om deel te nemen aan de eindronde voor promotie naar 1ste klasse Seizoen 1981-1982 (2de klasse) Aalst – KSVO: 2-1 Patrick Notteboom milderde in de slotfase en in de laatste seconde werd een doelpunt van KSVO afgekeurd, omdat de bal na een hoekschop over de doellijn zou zijn gegaan. KSVO – Aalst: 4-1 ruime zege van KSVO met 3 goals van Patrick Notteboom en 1 van Ari De Azevedo Seizoen 1982-1983 (2de klasse) Aalst – KSVO: 1-1 Johan Siau bracht KSVO op 0-1 maar in de slotminuut “forceerde “Aalst een strafschop, met als gevolg het “Danny De Smet-incident” KSVO – Aalst: 0-2 (KSVO degradeert naar 3de klasse) Seizoen 2007-2008 (3de klasse) KSVO – Aalst: 2-2 Dieter Vandendriessche en Jan Delanghe scoorden telkens de gelijkmaker Aalst – KSVO: 2-0 Seizoen 2008-2009 (3de klasse) Aalst – KSVO: 1-0 betwiste strafschop in de 90ste minuut, omgezet door Kevin Franck, later nog actief bij KSVO. KSVO – Aalst: 3-3 Koen Versyp (1-1), Mathieu Dejonckheere (2-1) en Lukas Pareyn (3-1) brachten KSVO heel dicht bij de het 2de periodekampioenschap. Maar in een dolle slotfase keerde het tij nog. Kevin Franck miste in de slotminuut vanop de stip zelfs nog dé kans op een Aalsterse zege. KSVO had de week daarna op de laatste speeldag van dat 2de periodekampioenschap genoeg aan een punt bij WS Woluwé, maar incasseerde een fatale treffer in de 89ste minuut. Seizoen 2009-2010 (3de klasse) Aalst – KSVO: 2-1 Wouter De Groote (KSVO) en Laurent Depoitre (EA) kregen een rode kaart. Jesse Martens scoorde in de 2de helft de gelijkmaker. De winnende treffer kwam er na een afgeweken schot in de 87ste minuut. KSVO – Aalst: 2-2 Thompson Ode en Malick Gaye brachten KSVO 2 keer op voorsprong. De gelijkmaker kwam er – jawel - in de slotfase! De protesterende Joris Brewaeys werd getrakteerd op een rode kaart. Seizoen 2010-2011 (3de klasse) KSVO – Aalst: 3-0 Sandy Martens (2 keer) en Ode Thompson (1) waren die avond outstanding en smeerden toekomstig kampioen Aalst na 13 speeldagen de 1ste seizoennederlaag aan. Aalst – KSVO: 3-0 Seizoen 2012-2013 (2de klasse) Aalst – KSVO: 3-2 Alex Frutos (0-1) en Tom Raes (2-2) maakten de Oudenaardse doelpunten. Aalst scoorde de winnende treffer in de 89ste minuut. KSVO – Aalst: 0-0 Seizoen 2015-2016 (3de klasse) Aalst – KSVO: 1-1. De betreurde Viktor De Coker zorgde in deze wedstrijd voor de assist naar Van Tornhout bij de 0-1, maar moest in de tweede helft voortijdige gaan douchen na twee gele kaarten. Aalst scoorde de gelijkmaker in de 80ste minuut KSVO – Aalst: 1-3. Aalst kwam 0-1 voor, maar Vervaecke stelde via een bezoekend been gelijk. In de slotfase van de 1ste helft draaide Declercq een hoekschop rechtstreeks binnen, maar enkel de ref had een duwfout gezien. Beelden van AVS en foto’s lieten toen zien dat er werkelijk niets aan de hand was, maar enkel doelman Van Den Noortgaete zich miskeek op de curve van de bal. Zwaar protest leverde Dieter Van Tornhout op enkele seconden tijd 2 gele kaarten op. In plaats van 2-1 werd het in de 2de helft 1-3 Seizoen 2017-2018 (1ste klasse amateurs) KSVO – Aalst: 4-0 Coulibaly (2X), Verstraete en Van Waeyenberghe zorgden voor de doelpunten in een wedstrijd die even werd stilgelegd, toen enkele Engelse voetbalfans op het terrein liepen. Bronnen: Website Belgian Soccer DataBase en eigen archief. Meer over deze legendarische derby’s zullen terug te vinden zijn in het boek dat volgend jaar verschijnt naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van KSV Oudenaarde.