26-04-2018 — Met een match tussen Eendracht Aalst en KSVO, staat er nog een leuke afsluiter op het menu. Voor 2 spelers wordt deze wedstrijd toch nog iets heel speciaal. Beiden zijn even oud en even ambitieus. De ene genoot zijn jeugdopleiding bij KSVO en Zulte-Waregem, de andere deed het bij AA Gent. We konden beiden strikken voor een aangenaam interview!

KLAAS DE ROCK wil graag topschutter worden

Klaas De Rock maakte op 1 mei 2016 in zijn laatste wedstrijd voor KSVO een historisch doelpunt. Onze geelhemden moesten winnen van KSV Bornem om zich rechtstreeks te plaatsen voor de nieuw opgerichte 1ste klasse amateurs. Hij kopte in de 91ste minuut een voorzet van de straks afscheidnemende Klaas Van Den Bossche keihard voorbij de doelman van Bornem en zorgde voor een nooit gezien delirium in Oudenaarde. “Rockie” brak een halve seconde na dat doelpunt wellicht het snelheidsrecord, ooit gemeten in het Thienpontstadion, met zijn spurt richting Oudenaardse spionkop. Een mooier afscheid kon de explosieve spits zijn ploeg op dat moment niet geven. Klaas De Rock is nu bezig aan zijn 2de seizoen bij Eendracht Aalst en vindt ook daar gemakkelijk de weg naar het vijandige doel.

Klaas, met 17 doelpunten sta je momenteel 2de in de stand van de topschutters. Enkel Alessio Staelens van FC Knokke doet met 19 treffers beter. Ik denk dat je mag tevreden terugblikken op uw 2de seizoen bij Eendracht?
“Zeker en Vast! 17 doelpunten en handvol assists zijn mooie statistieken. Er zaten ook heel veel belangrijke doelpunten bij die puntengewin opleverden. Ik zal er zaterdag nog alles aan doen om Alessio in te halen.”

Eendracht Aalst doet het in zijn eerste jaar in de hoogste reeks vrij goed en kwam nooit echt in de problemen. Is de ploeg en de club op korte termijn in staat om het stapje hoger te zetten en mee te doen voor de prijzen?
“In het begin van de competitie misten we achteraan een stuk ervaring. We scoorden veel, maar incasseerden teveel doelpunten. Sinds nieuwjaar met de versterkingen kregen we een ejectie van ervaring. We hebben dan een heel mooie reeks neergezet. Mits een paar gerichte transfers kunnen we volgend jaar zeker meedoen voor de top 5. Dit is ook de doelstelling van het bestuur voor komend seizoen.”

De match van zaterdag: jammer dat het een eindeseizoenmatch is, maar het blijft toch iets speciaals. KSVO won niet meer sinds 1975 en het Pierre Cornelsistadion lijkt wel verdoemd voor onze geelhemden en meestal gebeuren er “rare” dingen in de slotfase. KSVO wil eindelijk nog eens winnen in Aalst. Maar ook Eendracht heeft zeker nog iets recht te zetten na de zware nederlaag in de heenmatch en voor u is het toch ook speciaal, tegen – laten we toch maar zeggen – uw moederclub. Leeft deze derby van komende zaterdag in Aalst? En wat verwacht je van de wedstrijd?
“Het is idd de laatste wedstrijd van het seizoen en beide ploegen staan op een veilige plaats. Het is onze laatste thuismatch en we willen deze natuurlijk winnend afsluiten om met een leuk gevoel de vakantie in te gaan. Ik verwacht dat het wel een open wedstrijd zal worden omdat er toch net iets minder belangen mee gemoeid zijn omdat we beiden gered zijn. Ik hoop dat we de wedstijd winnend kunnen afsluiten en dat ik nog een paar doelpunten kan prikken en misschien zo nog topschutter kan worden.”

Ik veronderstel dat je blij zult zijn om nog enkele gewezen ploegmakkers terug te zien. Heb je nog contact met hen, of met de sportieve staf van KSVO?
“Ja, ik hoor verschillende spelers af en toe eens. Op de Ronde Van Vlaanderen kwam ik ook verschillende spelers en bestuursleden van KSVO tegen, altijd een leuk terugzien.”

Denk je nog vaak terug aan dat historische doelpunt dat KSVO op 1 mei 2016 deed promoveren naar deze reeks? Ik vermoed dat dit toch 1 van uw mooiste herinneringen blijft na een toch deels mislukt seizoen?
“Zeer zeker, het blijft een schitterend verhaal. De beelden staan ook nog steeds op mijn pc en ik heb die al verschillende keer herbekeken. Het is een doelpunt dat ik nooit zal vergeten. Het blijft een heel mooi moment in een jaar van blessures.”

Wat zijn uw persoonlijke ambities op termijn?
“Ik voel me heel goed in Aalst, Ik heb nog 1jaar contract liggen en Aalst heeft me ook een project voorgelegd voor de komende jaren, maar er is ook interesse van andere ploegen, Ik bekijk na het seizoen alle mogelijke opties, en dan zien we wel.”

Durft ge u wagen een pronostiekje voor zaterdag? En wie scoort?
3-1 en hopelijk kan ik daarmee Alessio Staelens bij benen.”

Veel succes, KlaasLARS WANTENS: uit het niets tot vaste waarde op links

“Lars Wie?” Menig Oudenaardse supporters zullen de wenkbrauwen gefronst hebben toen ongeveer een jaar geleden werd aangekondigd, dat KSVO zijn 1ste versterking binnen had. Een speler die 2 seizoenen daarvoor nog in provinciale speelde en vorig seizoen bij FC Lebbeke in 3de amateurklasse voetbalde. Lars zou zich echter ontpoppen tot revelatie van het seizoen en de verwachtingen ruimschoots inlossen, als liep dat wegens een vervelend en aanslepend letsel niet van een leien dakje. Voor Lars staat de wedstrijd tegen de Ajuinen al lang met stip in zijn agenda aangeduid.

Lars, twee seizoenen geleden speelde je nog in 1ste provinciale en vorig jaar in de 3de klasse amateurs met FC Lebbeke. Had je verwacht dat uw 1ste seizoen in de hoogste amateurklasse al zo een succes zou zijn geworden? Drie reeksen hoger op 2 seizoenen tijd is immers niet evident!
“Absoluut niet. Ik had niet verwacht dat ik zoveel minuten zou rondmaken in mijn 1ste seizoen bij KSVO. Als dit mij vorig jaar verteld was geweest, dan had ik hier meteen voor getekend. Zeker dat we daarnaast nog eens in de linker kolom konden meedraaien maakte dit seizoen toch erg succesvol.
Ik keek er enorm naar uit bij aanvang van het seizoen om deze uitdaging aan te gaan. Ik besliste destijds op 18-jarige leeftijd om een grote stap terug te zetten naar provinciaal voetbal. Ik werd deels afgeschreven door AA Gent aangezien ik laat matuur was in mijn fysieke ontwikkeling. Daarnaast wou ik mij volledig focussen op mijn studies. Ik dacht toen niet dat ik ooit nog in 1ste amateur aan de slag zou gaan.
Maar kijk, ik beschouw die afgelopen seizoenen in provinciale zeker niet als verloren. Al moet ik toegeven dat ik hier graag beland was op mijn 18de. Ik heb nooit beloftenvoetbal gespeeld. Meteen tussen de grote jongens heeft mij ook heel wat bijgebracht. Naast het feit dat ik er vele vrienden maakte heb ik hierdoor op jonge leeftijd veel ervaring opgedaan, waar ik vandaag zeker op kan teren.”

Ben je van nature uit een linksback, of eerder een aanvallende flankspeler?
“Bij AA Gent genoot ik mijn opleiding als linksback. Ik was wel altijd een aanvallend ingesteld type. Ik voetbalde 5 jaar in 1ste provinciale en 1 seizoen in 3de amateur als linksvoor. Maar mijn voorkeur gaat uit naar de linksbackpositie. Ik vind het heerlijk om het spel voor mij te hebben en veel meters te kunnen maken. Als linksvoor heb je slechts enkele momenten in een match waarin je beslissend kunt zijn. Dit ligt mij minder. In het voetbal is het heel belangrijk dat je weet wat je kan en wat je niet kan. Ik ben dan ook enorm blij dat ik hier terug op mijn geliefkoosde positie kan spelen.”

Hoe verliep de aanpassing aan het toch wel strengere regime in deze hoogste reeks?
“Al bij al kan ik besluiten dat dit vrij vlot verlopen is. Ik ben niet gehaald als 1ste keus. Dan weet je dat je er moet staan in de voorbereiding. Dit heb ik ook proberen doen door gretig te trainen en het beste te geven van mezelf in de voorbereidingsmatchen. En zo heb ik mij geleidelijk aan in het basiselftal gespeeld. Wat mij enorm opviel in vergelijking met mijn seizoenen in de lagere reeksen, is het feit dat op dit niveau heel erg simpel wordt gevoetbald. Snelheid van uitvoering, slim positiespel kiezen, … . De openingsmatch op Lommel was voor mij dan ook een speciaal moment. Dat was voor mij echt het moment waarop je onmiddellijk beseft dat het echt voor de knikkers is. Er werd daar aan een heel snel tempo gevoetbald. Dit waren omstandigheden waarin ik nog nooit gespeeld had. Dat zag je ook. Op dit niveau moet je mentaal enorm sterk zijn. Daar moet ik ook nog stappen in zetten. Dit is mijn belangrijk werkpunt naar de toekomst toe. Daarnaast ben ik dit seizoen ook nog niet 100% fit geweest. Ontsteking van mijn patellapees in de knie zorgde ervoor dat ik eigenlijk nooit aan 100% kon trainen afgelopen seizoen. Mentaal was dit niet altijd gemakkelijk. Maar met begrip van de coach en medische hulp van Kristof Sas, Jo Van Der Meiren, Tim Wattez en Gilles Van De Vijver ben ik nu aan de beterhand. Dus ik kijk nu al uit naar volgend seizoen. Als ik fysiek top ben kan ik zeker nog aantal % winnen.”

Je zei me vorige week dat een match tegen Aalst spelen voor jou iets speciaals is. Mogen we weten waarom?
“Ik woon in Erpe-Mere dus ik woon op 10-tal minuten van ‘Den Iendracht’. Stad Aalst is mij veel bekender dan stad Oudenaarde. Vele vrienden van mij zijn fan van Eendracht Aalst. Ik moet toegeven dat ik vorig seizoen toekeek vanuit de Aalsterse aanhang naar de eindrondematchen die ze afwerkten en tot hun promotie naar 1ste amateurliga heeft geleid. Ook de Carnavalsmatchen pik ik steeds mee. De sfeer die er hangt is iets heel speciaal. Daarom is dit toch een match die met stip genoteerd stond voor mij aan het begin van het seizoen. Ik had niet gedacht ooit nog eens in het Pierre Cornelisstadion te spelen.”

Matchen die KSVO vooral op Aalst speelt zijn altijd gevoelig! In het verleden gebeurden er vaak “rare” dingen in de slotminuten in het Pierre Cornelisstadion. Het is dan ook al van 1975 geleden, dat KSVO er nog eens kon winnen. Het zou leuk zijn, niet alleen voor u, dat KSVO daar nog eens kan winnen, ook al is dit een eindeseizoenmatch…
“Dit is wel heel erg lang geleden. Dit verbaast me toch wel. Dan wordt het eens dringend tijd om hier verandering in te brengen. Dit is een schitterende affiche om ons mooi seizoen af te sluiten. Ik denk dat niemand gemotiveerd hoeft te worden om deze ‘eindseizoensmatch’ au serieux aan te vatten. Een mooiere affiche in deze reeks op de laatste speeldag kon er niet zijn, denk ik. Daarnaast komt nog eens het feit dat wij de 6de plaats absoluut willen behouden. Wij gaan dus naar Aalst om de volle buit te pakken.”

Hoe goed voelt ge u bij KSVO en waar liggen uw verdere ambities nog?
“Zoals ik daarnet al zei voel ik mij enorm goed bij KSVO. Deze club past enorm bij mijn persoonlijkheid. Dit is een heel belangrijke factor. Ik moet mij ergens goed voelen om te kunnen presteren. Ik denk dat veel spelers van KSVO dit wat in zich hebben. Plezier en spelvreugde staan voorop. Iedereen weet wanneer er gepresteerd moet worden en wanneer er eens gelachen kan worden. Zowel in de spelersgroep als de omkadering er rond bestaat de club uit ‘gewone’ mensen. Iedereen beseft dat we geen wereldploeg zijn en we het moeten hebben van inzet, karakter en hard werken. Iedereen staat steeds met beide voeten op de grond. Er is ook nooit onrust op deze club. Alles is tot in de puntjes geregeld. Wij worden hier als spelers enorm verwend. Daarom wil ik ook eens de vrijwilligers bedanken die dit afgelopen seizoen verwezenlijkt hebben. Dus zoals je hoort zou ik hier graag nog heel wat jaren aan boord blijven. Dit is mijn voornaamste ambitie. Ik zou hier graag een clubspeler willen worden zoals er hier al een aantal rondlopen. Maar laten we het van jaar tot jaar bekijken. Voetbal is heel relatief.”

Dank U, Lars. We wensen U en Klaas een aangename, sportieve wedstrijd en veel succes in jullie verdere loopbaan.


zaterdag 23/03 om 20u00

Excelsior Virton

VS

K.S.V.O.


Nr-PLOEGWedstrPTN

1

THES Sport

25

55

2

KMSK Deinze

25

49

3

Lierse - Kempenzonen

24

43

4

Excelsior Virton

25

42

5

RWDM

25

39

6

DENDER EH

25

36

7

Rupel Boom

24

33

8

RFC Seraing

25

32

8

CHATELET-FARCIENNES S.C.

25

32

8

RFC Liege

25

32

11

K.S.V.O

25

30

12

KSK Heist

25

28

13

Dessel Sport

25

26

13

SC.E. AALST

25

26

15

ASV Geel

25

21

16

KFC KNOKKE

25

19

DagUurPloeg1Ploeg2

23/03

20u00

Excelsior Virton

K.S.V.O.

30/03

20u00

K.S.V.O.

SC.EENDRACHT AALST

06/04

19u30

THES Sport

K.S.V.O.

13/04

20u00

K.MSK.DEINZE

K.S.V.O.

27/04

20u00

K.S.V.O.

RWDM

Nr-SpelerDoelpunten

1

Dempsey Vervaecke

10

2

Robbe Van Ruyskensvelde

4

3

Lorenzo Heirwegh

3

3

Olivier Verstraete

3

5

Andel Sarr

2

5

Mathieu D’Hoore

2

7

Jaan Van Wildemeersch

1

7

Jesse Martens

1

7

Jochen Van Waeyenberghe

1

7

Lars Wantens

1


© 2012 - 2018 KSVO
Contacteer ons
Volg ons op

WebTeam KSVO
Home