22-04-2018 — KSVO moest uiteindelijk de duimen leggen tegen toekomstig promovendus Lommel SK. Deze match stond vooral in het teken van enkele huldigingen en de uitreiking van zowel doelpunt van het jaar als speler van het jaar.

Huldigingen en afscheid

Vooraf werd de afscheidnemende Klaas Van den Bossche gehuldigd. Hij speelde tegen Lommel zijn 299ste officiële match voor KSVO en kan volgende week op Eendracht Aalst met een mijlpaal van 300 gespeelde wedstrijden afscheid nemen van de club waarin hij het schopte van jeugdspeler tot onbetwiste titularis. Ook Jesse Martens werd in de bloemen gezet. Onze kapitein speelde tegen Lommel zijn 300ste officiële match voor KSVO. Dieter De Wilde en Dempsey Vervaecke mochten ook al delen in het applaus. Zij naderen de kaap van 250 wedstrijden. Onze beloften, die vorige week de titel behaalden in hun reeks, mochten ook al onder luid applaus het veld op.

Evenwichtige eerste helft

Stefan Leleu moest toch sleutelen aan zijn elftal, vooral centraal op het middenveld. Yannick Deppé was geschorst en Robbe Van Ruyskensvelde niet fit. We zagen met Jaan Vanwildemeersch en de jonge Cem Seven een onuitgegeven combinatie op het middenveld. Bezoekend trainer Tom Van Imschoot voerde ook enkele wijzigingen door. De geschorste Deferm was er niet bij en Vermeiren, Gueroui en Ruyssen zaten op de bank. In hun plaats kwamen Sula, Santermans en Swerts in het team.
De match begon meteen met een reuzenkans voor de bezoekers. Valcke, die we nog kennen van zijn tijd bij SK Londerzeel, zette zich door op rechts en gaf de bal in de loop van De Bruyn, die van dichtbij echter op Doelman Dutoit knalde. Aan de overkant probeerde Van Waeyenberghe het met een poging uit een scherpe hoek. Het schot zeilde naast. De toon was meteen gezet voor een wedstrijd die goed op en neer golfde. Op het kwartier is het plots echt schrikken voor KSVO. Na slecht inspelen op het middenveld, gaat De Bruyn er als een sneltrein van door, maar Dutoit wint het duel in de man-tegen-man situatie. Aan de overzijde is het Van Waeyenberghe die het enkele keren probeert vanop afstand. Het 1ste schot gaat over, bij de 2de poging heeft doelman Clepkens heel wat moeite en kan de bal slechts in 2 tijden klemmen. De hoog opverende Valcke kopt een knappe voorzet net naast de kruising. Rusten deden we na een boeiende 1ste helft met misschien iets te weinig echt uitgespeelde kansen.

Geen kers op de taart voor KSVO

KSVO kwam gedreven uit de kleedkamers en kreeg meteen een mooie kans toen Verstraete het met een stiftertje probeerde. Doelman Clepkens had de actie van onze op dat moment nog “kandidaat Gouden Viking” goed doorzien en plukte de bal. Aan de overkant kneep de beresterke De Bruyn naar binnen en dwong Dutoit met een hard grondscherend schot tot een knappe redding. Het vuur zat erin bij aanvang van de 2de helft en Martens zag zijn licht afgeweken lobbal over Clepkens uitsterven tegen de onderkant van de lat. Pech voor KSVO en geluk voor de bezoekende doelman, die even later bijna opnieuw verrast werd door een voorzet van Verstraete die hij met heel veel moeite over de lat moest duwen. Van Waeyenberghe zette vervolgens een knappe solo-ren op, maar het schot met zijn veel mindere rechter, zoefde toch een eind naast het doel van Lommel. En net op het moment dat niemand het verwachtte, scoorden de bezoekers. Scheelen pakte uit met een hard verraderlijk schot, dat Dutoit enkel kon afweren. De bal viel voor de voeten van Sam Valcke die uit een scherpe hoek beheerst afrondde (0-1). Even later probeerde de ingevallen Vermeiren het met een schot, goed gepakt door doelman Dutoit. KSVO nam nu het initiatief, maar Lommel toonde waarom het niet alleen over de knapste aanval, maar ook over de beste verdediging van de reeks beschikt. Vervaecke kwam een teenlengte te kort om een scherpe voorzet van De Wilde aan de 1ste paal binnen te duwen. Nadat KSVO Vanwildemeersch zag uitvallen, zette Wantens een mooie aanval op op zijn linkerflank. Clepkens had heel wat last met de gevaarlijke voorzet van onze winger. Vervaecke kopte een voorzet van Van Waeyneberghe op doel, zijn poging verdween in hoekschop. Aan de overkant trapte Valcke niet zo ver over de kruising. Op een nieuw schot van Gaethofs ging Dutoit goed plat. KSVO zou nog 1 reuzenkans krijgen op de gelijkmaker, maar die dwong het niet zelf af. Santermans speelde terug op zijn doelman, die totaal de mist in leek te gaan. “Mika” kon echter met een ultieme sprint de bal nog net voor de lijn in hoekschop trappen. Hilariteit, maar geen verdiende gelijkmaker voor Oudenaarde. Het laatste wapenfeit was een schot van Vermeiren, gepakt door Dutoit.

Zo eindigde deze galamatch op een nipte 0-1 overwinning voor de bezoekers. KSVO speelde collectief heel sterk tegen Lommel, dat toch wel toonde dat het de verdiende toekomstige kampioen is in deze reeks. Hen rest nog 1 competitiematch en 6 overbodige play-off wedstrijden.
Wie het doelpunt van het jaar scoorde en wie de 6de Gouden Viking werd, leest u later, maar gefeest werd er achteraf duchtig gedaan, tot…

Wedstrijdinfo:

KSV OUDENAARDE: Dutoit, De Wilde, Van den Bossche, Van Gyseghem, Wantens, Vanwildemeersch (76’ Coulibaly), Seven, Verstraete (71' Heirwegh), Vervaecke, Martens, Van Waeyenberghe (87’ Van Herreweghe).

Lommel SK: Clepkens, Cauwenberg, Neven, Swerts, Brebels, Santermans, Henkens (64’ Gaetholfs), Scheelen (81’Ruyssen), De Bruyn en Din Sula (64’ Vermeiren)

Doelpunt:
65’ 0-1 Valcke

Gele kaarten:
Seven (KSVO), Cauwenbergh en De Bruyn (LSK)

Wedstrijdleiding: REF:BRINCKMAN JURGEN(13), AR1:BORREMANS MAXIME(9), AR2:VERHELLE KENNETH(8)


zaterdag 23/03 om 20u00

Excelsior Virton

VS

K.S.V.O.


Nr-PLOEGWedstrPTN

1

THES Sport

25

55

2

KMSK Deinze

25

49

3

Lierse - Kempenzonen

24

43

4

Excelsior Virton

25

42

5

RWDM

25

39

6

DENDER EH

25

36

7

Rupel Boom

24

33

8

RFC Seraing

25

32

8

CHATELET-FARCIENNES S.C.

25

32

8

RFC Liege

25

32

11

K.S.V.O

25

30

12

KSK Heist

25

28

13

Dessel Sport

25

26

13

SC.E. AALST

25

26

15

ASV Geel

25

21

16

KFC KNOKKE

25

19

DagUurPloeg1Ploeg2

23/03

20u00

Excelsior Virton

K.S.V.O.

30/03

20u00

K.S.V.O.

SC.EENDRACHT AALST

06/04

19u30

THES Sport

K.S.V.O.

13/04

20u00

K.MSK.DEINZE

K.S.V.O.

27/04

20u00

K.S.V.O.

RWDM

Nr-SpelerDoelpunten

1

Dempsey Vervaecke

10

2

Robbe Van Ruyskensvelde

4

3

Lorenzo Heirwegh

3

3

Olivier Verstraete

3

5

Andel Sarr

2

5

Mathieu D’Hoore

2

7

Jaan Van Wildemeersch

1

7

Jesse Martens

1

7

Jochen Van Waeyenberghe

1

7

Lars Wantens

1


© 2012 - 2018 KSVO
Contacteer ons
Volg ons op

WebTeam KSVO
Home