Annicq De Zitter

15-04-2018 — KSVO reisde ontspannen naar het Waasland. Tegenstander Vigor Wuitens Hamme verkeert echter in volle crisis en moet nog keihard knokken om het behoud te verzekeren. Voor de thuisploeg stond nog alles op het spel, voor KSVO enkel de eer… en toch wat revanchegevoelens na de pijnlijke thuisnederlaag van de heenmatch. Onze ploeg wil ook zijn rol in de degradatiestrijd eerlijk blijven spelen, zoals in alle voorafgaande wedstrijden.

De vrijschoppen van Jesse

Bij Hamme was Olivier Speltdooren geschorst. Lander De Keersmaeker, volgend jaar bij KSVO, speelde centraal in de verdediging. Trainer Jamaïque Vandamme stond net als vorige week aan de aftrap. KSVO was de ploeg die van bij de aanvangsfase het initiatief nam en dat loonde vrijwel meteen. Verstraete werd neergelegd op de rand van de zestienmeter. Martens trapte de vrijschop met veel gevoel over de muur. Doelman De Vroe redde aanvankelijk, maar de bal kwam voor de voeten van Vanwildemeersch, die prompt de 0-1 tegen de touwen duwde. Nauwelijks enkele tellen later was er een identieke fase, ditmaal aan de linkerkant. Deze keer was het de bedrijvige Martens die foutief werd afgestopt op een zeer interessante plaats. Jesse draaide de bal deze keer maar nipt naast de kruising buiten. Hamme herstelde het evenwicht en dreigde een eerste maal via Ivens. Zijn schot was te centraal en recht op Dutoit. Uit het niets kwam de thuisploeg toch op gelijke hoogte. Vandamme stuurde Dekuyper, net geen buitenspel, alleen op doel af. Hij lobde Dutoit en duwde dan simpel de 1-1 tegen de touwen. Hamme bleef achterover leunen en gaf KSVO de bal. Vandamme zag zijn schot over doel waaien en kon even later net niet bij de bal na een scrimmage op hoekschop. Aan de overkant vond een bedrijvige Martens Vervaecke aan de eerste paal. Dempsey devieerde de bal echter naast. Gerust werd er met een 1-1 stand na een eerste helft met vooral veel middenveldspel.

KSVO door het oog van de naald in slotseconde

De 2de helft gaf aanvankelijk hetzelfde scenario. KSVO had de bal, Hamme leunde achterover, speculerend op de omschakeling. Dit plannetje werd echter al vroeg doorkruist. Doelman De Vroe zag er niet goed uit bij een hoekschop en de bal werd nogal paniekerig ontzet in een nieuwe hoekschop. De nochtans ervaren doelman graaide ook deze keer naast de bal, die opnieuw voorkwam. Vanwildemeersch kopte die terug in het pak waar Vervaecke met een kattenpootje de 1-2 binnen duwde. Hamme moest nu wel komen en deed dat met powerplay. De Oudenaardse verdediging, onder leiding van een secure Van Gyseghem, stond echter pal. De thuisploeg moest het dan maar proberen uit de tweede lijn. Dutoit pakte een schot van Vandamme en was ook bij de pinken na een mooie actie aan de doellijn van Van Remoortere. De thuisploeg claimde nog een strafschop na een al dan niet vermeende duwfout op Dekuyper. KSVO kreeg meer ruimte en werd dreigend op de counter. De beslissende voorzet kwam er echter telkens net niet uit. In de extra-tijd was er nog een reuzenkans voor de thuisploeg. De Wilde trof eerst de paal en miste dan onbegrijpelijk tot 2 keer toe de rebound voor een open doel. De ref blies de wedstrijd naar het verleden en de spelers van Hamme lagen uitgeteld tegen het canvas. Zij beseffen dat rechtstreeks behoud nu quasi onmogelijk wordt.

Wedstrijdinfo:

VW HAMME: De Vroe, Vercruysse, Dujardin, Ivens, Vandamme, D'Heer, De Keersmaeker, Claeys (67' De Wilde), Van Remoortere (67' Yoshi Mariën), Audin (80' Vits), Dekuyper.

KSV OUDENAARDE: Dutoit, De Wilde, Van Ruysekensvelde (64' Deppé), Van den Bossche, Verstraete, Vervaecke (85' Coulibaly), Wantens, Martens, Vanwildemeersch, Van Waeyenberghe (77' Heirwegh).

Doelpunten:
7’ 0-1 Vanwildemeersch (Martens)
20' 1-1 Dekuyper
55' 1-2 Vervaecke (Vanwildemeersch)

Gele kaarten:
Vercruysse, Dekuyper (VWH), Deppé en Vervaecke (KSVO).

Wedstrijdleiding: REF:DE CUYPER MICHIEL(11), AR1:VAN CAELENBERGH GAËTAN SYLVETTE(7), AR2:D'HAENE NIELS(19)


zaterdag 27/04 om 20u00

K.S.V.O.

VS

RWDM


Matchbal Schenkers


Slagerij-Traiteur DECATELLE Xavier, Nederstraat 39, Oudenaarde
TSJOEN, sanitair en verwarming, A. Dekeyzerstraat 4, Oudenaarde
Café PRESIDENT, Galgestraat 1, Oudenaarde
CINDY FRANSSEN en LIEVEN CNUDDE,CD&V, resp.Vlaams volksverteg.en Schepen Stad Oudenaarde
Nr-PLOEGWedstrPTN

1

THES Sport

29

61

2

KMSK Deinze

29

58

3

Excelsior Virton

29

51

4

Lierse - Kempenzonen

29

47

5

Rupel Boom

29

42

6

RFC Seraing

29

41

6

RFC Liege

29

41

8

RWDM

29

40

9

DENDER EH

29

39

10

KSK Heist

29

37

11

CHATELET-FARCIENNES S.C.

29

35

12

Dessel Sport

29

32

13

K.S.V.O

29

31

13

SC.E. AALST

29

31

15

ASV Geel

29

30

16

KFC KNOKKE

29

23

DagUurPloeg1Ploeg2

27/04

20u00

K.S.V.O.

RWDM

Nr-SpelerDoelpunten

1

Dempsey Vervaecke

10

2

Robbe Van Ruyskensvelde

4

3

Jaan Van Wildemeersch

3

3

Lorenzo Heirwegh

3

3

Olivier Verstraete

3

6

Lander De Keersmaeker

2

6

Andel Sarr

2

6

Mathieu D’Hoore

2

9

Jesse Martens

1

9

Jochen Van Waeyenberghe

1


© 2012 - 2018 KSVO
Contacteer ons
Volg ons op

WebTeam KSVO
Home