14-04-2018 — Onze komende tegenstander was begin deze eeuw een vaste waarde in 2de klasse. Sinds de terugval naar 3de klasse, troffen KSVO en Hamme elkaar regelmatig in vrij spectaculaire wedstrijden. Vigor wil zich handhaven en vooral een stevige thuisreputatie opbouwen, waarin het momenteel wel in slaagt. Uit lukt het echter minder.

Huzarenstukje in seizoen 2015-2016

Begin de jaren 70, speelden KSVO en Vigor Hamme reeds tegen elkaar in derde klasse. Vigor ging toen de fusie aan met Jonge Wuitens, maar het fusieverhaal was in de beginjaren zeker geen sprookje, want de ploeg viel op 2 seizoenen tijd terug naar 1ste Provinciale. Bij het begin van de jaren 80 begon de club aan zijn opmars. De blauwzwarten konden terugkeren naar het nationale voetbal. In 1992 stootte men weer door naar Derde Klasse en in 1997 haalde de ploeg de titel in 3de klasse. Na bijna een halve eeuw mocht de ploeg terug aantreden in Tweede Klasse, maar degradeerde na één seizoen opnieuw. Vanaf 2002 speelde de club opnieuw in de 2de klasse. 2005-2006 was een topseizoen met een plaats in de eindronde voor promotie naar 1ste klasse. SK Lierse haalde het, VWH werd 3de, maar won wel al zijn thuismatchen. Dit knappe resultaat kon in de daaropvolgende jaren niet meer worden geëvenaard. In 2009 verloor VW Hamme zelfs de eindronde voor behoud en zo moest de ploeg na 7 seizoenen terug naar 3e Klasse.
VW Hamme speelde er 6 seizoenen vrij onopvallend met telkens een plaats in de middenmoot. Maar in het seizoen 2015-2016 zou de ploeg een nieuw hoogtepunt bereiken. Na twintig wedstrijden stond de ploeg op de 10de plaats met 30 punten. Toen volgende een even onwaarschijnlijke als schitterende remonte. Met een 38 op 42 in de laatste 14 wedstrijden werd knap de titel veroverd in 3deA. De Wuitens mochten zo samen met KSVO promoveren naar de nieuw opgerichte 1ste klasse amateurs. Daar eindigde het net als KSVO in het 1ste seizoen in de middenmoot.

Fors teruggevallen na goede start

Vigor Wuitens Hamme zag toch wat sterkhouders vertrekken. Yannick Deppé zit nu bij KSVO en topschutter Olivier Romero Gomez verkaste naar SK Deinze. Xavier Luissint speelde nog bij KV Oostende en kwam over van Cercle Brugge. Jorrit D’Haeseleer, keerde via KSV Temse terug naar de heimat en Gilles Van Remoortere zat vorig seizoen in de A-kern van Waasland-Beveren. De meest in het oog springende inkomende transfer is echter die van Jamaïque Vandamme, vorig jaar nog speler-trainer bij KVV Coxyde en nu in dezelfde functie bij onze komende tegenstander.
Vigor Wuitens begon met een krappe winst tegen nieuwkomer Châtelet (1-0). Hierna volgden 3 gelijke spelen: tegen Virton en op Knokke werd het 0-0, op Oosterzonen 2-2. Na zeges tegen Patro Eisden (2-0) en een spectaculaire 3-4 op Aalst stond Hamme knap in de subtop en leek een rustig seizoen in de maak. Maar na een 0 op 9 zakte de ploeg langzaam weg. De tegenstanders waren echter niet van de minste! Op Dessel werd verloren met 3-0 en op Heist werd het een nipte 1-0 nederlaag. Ook Deinze won met datzelfde krappe resultaat in Hamme. Tegen ASV Geel (3-1) en Berchem Sport (3-2) werd opnieuw gewonnen. Tegen FCV Dender moest Hamme vrede nemen met een 2-2 gelijkspel. Tussendoor werd wel verloren op Lommel SK en Seraing, telkens met 3-1. De week erna kwam Vigor echter verrassend winnen op KSVO, dat toen heel goed op dreef was. Op een diefje werd het toen 0-1. Maar thuis tegen Eendracht Aalst beet Hamme opnieuw in het zand na een 2-4 nederlaag. Op Rode lantaarn Eisden werd wel een broodnodige zege behaald (0-2), maar leider Lommel was te sterk en won met 0-3. Het werd het begin van een bijzonder zwarte reeks van 8 opeenvolgende nederlagen. Op ASV Geel (2-1), Dender (3-1), Deinze (4-0) en Virton (5-0) werd verloren en ook thuis tegen Oosterzonen (1-2), Knokke (0-3), Seraing (1-2) en Heist (0-3) werd immers verloren. Vooral die 5-0 nederlaag in de degradatietopper zinderde na in het Waasland. Vorige week kreeg Hamme, dat ondertussen wel enkele sterkhouders recupereerde, wel een opsteker door het zespuntenduel op Berchem Sport werd gewonnen met 0-2.
Onze tegenstander staat momenteel op de barrageplaats met 28 punten uit 27 wedstrijden. Het won 8 keer, speelde 4 maal gelijk en verloor 15 wedstrijden. Oosterzonen heeft 3 punten meer, Virton en FCV Dender 2. Het kan dus nog allemaal voor Vigor Wuitens Hamme. Voor Berchem, Châtelet en Patro Eisden, lijkt het lot bezegeld.
Vigor Hamme scoorde 30 doelpunten. Topschutter is Mitch Dekuyper met 6 stuks, gevolgd door het duo Stijn De Wilde en Gilles Van Remoortere met elk 5. Yoshi Mariën, de geschorste Olivier Speltdooren en Vinnie Audin troffen 3 keer raak. Trainer Jamaïque Vandamme mocht 2 maal vieren en het trio Jules Vits, Xavier Luissint, Arne Ivens zorgden voor de overige doelpunten.
De verdedigers slikten 52 tegendoelpunten. Ze kunnen 7 clean sheets voorleggen, waarvan 4 in de 1ste 5 wedstrijden

Het verleden

Sinds de degradatie van VW Hamme in 2009, speelden beide ploegen 13 keer tegen elkaar. 5 keer werd gelijk gespeeld, waarvan 4 keer 2-2. KSVO won 4 wedstrijden, Hamme 4. Beide ploegen zijn dus duidelijk aan elkaar gewaagd.

Seizoen 2009-2010: 3de klasse
KSVO – VWH: 2-2 dankzij doelpunten van Jesse Martens en Arne Houtekier haalde KSVO een 0-2 achterstand op
VWH – KSVO: 3-1 Sandy Martens bracht KSVO op de slotspeeldag op voorsprong
Seizoen 2010-2011: 3de klasse
VWH – KSVO: 0-2 Thompson Ode en Klaas Van Den Bossche scoorden voor KSVO
KSVO – VWH: 0-0
Seizoen 2013-2014: 3de klasse
VWH – KSVO: 1-3 Alex Frutos, Kristof Verspeeten en Jesse Martens brachten KSVO 0-3 voor
KSVO – VWH: 2-2 Mathias Schamp en Jérome Mézine zorgden voor de 2-0 voorsprong
Seizoen 2014-2015: 3de klasse
VWH – KSVO: 2-2 Alexander Frutos en Klaas Van Den Bossche scoorden de 1-1 en 1-2
KSVO – VWH: 2-2 Klaas De Rock en Jesse Martens brachten KSVO telkens op voorsprong
Seizoen 2015-2016: 3de klasse
KSVO – VWH: 3-2 Oudenaardse doelpunten van Jaan Vanwildemeersch (1-1), Dieter Van Tornhout (2-1) en Dempsey Vervaecke, die in de slotfase de winnende treffer scoorde.
VWH – KSVO: 3-1 Maarten van Wymeersch scoorde de aansluitingstreffer
Seizoen 2016-2017: 1ste amateurklasse
VWH – KSVO: 1-2 De 0-1 was van Lorenzo Heirwegh. In de slotfase kopte Niels Ringoot de 1-2 op het scorebord
KSVO – VWH: 1-4 Dempsey Vervaecke scoorde 1-3 vanop de stip.
Seizoen 2017-2018: 1ste amateurklasse
KSVO – VWH: 0-1

Jesse Martens wil revanche voor de verloren heenmatch

Het 0-1 verlies tegen VW Hamme was één van de weinige valse noten van het team van coach Leleu bij de thuiswedstrijden. Zaterdagavond krijgen ze de kans om revanche te nemen in een altijd pittig duel tegen de Wuitens. Kapitein Jesse Martens kijkt gretig uit naar de traditioneel geladen wedstrijd. “Ik herinner me zeker nog het frustrerend verlies in december”, reageert Jesse. “Dat kunnen we niet meer veranderen, maar we krijgen zaterdag de kans om orde op zaken te zetten en revanche te nemen. Niet evident, want Hamme heeft elk punt broodnodig en ze spelen met het mes tussen de tanden. Wij spelen echter graag wedstrijden met inzet: we zijn er klaar voor.”
Ook trainer Stefan Leleu deelt de mening van zijn kapitein. “De heenmatch was inderdaad een snertpartij, met Vigor dat vooral in de 2de helft meer oog had om tijd te winnen en fouten te veinzen, dan aan voetballen te denken.” Na de match gaf bezoekend trainer Jamaïque Vandamme op de persconferentie toe, dat zijn ploeg een kleine hold-up had gepleegd en het resultaat voor 1 keer primeerde op de kwaliteit van het voetbal.
Met Lander De Keersmaeker, speler-trainer Jamaïque Vandamme en doelman De Vroe recupereerde Hamme vorige week 3 belangrijke pionnen en dat scheelde meteen een forse slok op de borrel, “weet Stefan Leleu. “Met de geschorste Olivier Speltdooren missen ze wel een belangrijke pion, maar ze zullen er alles aan doen om de punten thuis te houden en zich zo naar veilige oorden te hijsen.”

Lander De Keersmaeker wil volgend jaar dolgraag tegen zijn ex-ploeg spelen in de hoogste reeks

Voor Vigor-speler Lander De Keersmaeker wordt het in elk geval een speciale match. Na vijf seizoenen blauwzwart, speelt hij volgend seizoen voor KSVO. “Na vijf jaar Hamme heb ik zin om eens andere lucht op te snuiven en heb ik links en rechts eens geluisterd,” vertelt onze nieuwe aanwinst. “Oudenaarde deed een heel mooi voorstel. Het is ook een leuke club en samen met de onzekerheid die er toen in Hamme was rond die buitenlandse investeerder, heb ik de knoop snel doorgehakt. Ik heb hier toch vijf mooie jaren beleefd met de titel als hoogtepunt. Ik wil hier graag ook volgend jaar komen voetballen met Oudenaarde en ik zal er dan ook alles aan doen om Hamme in eerste amateurklasse te houden en zo deze mooie derby ook volgend jaar op de affiche te houden. Het wordt in elk geval niet makkelijk tegen KSVO. Iedereen kent hun trainer. Hij wil altijd en overal winnen en uiteraard spelen ook die spelers nog voor hun winstpremie. Maar wij moeten van onze eigen kracht uitgaan. Die kracht hebben we vorige week teruggevonden.”

Spelersinfo:

Bij KSVO is iedereen beschikbaar. Gisteren werd na afloop van de beloftenmatch tegen Vigor Wuitens Hamme een feestje gebouwd. Onze beloften zijn na een 3-0 zege immers kampioen van hun reeks, wat toch een mooi resultaat is voor onze club.
Bij Hamme is Olivier Speltdooren geel geschorst.

Wedstrijdinfo:

Seizoen 2017-2018 1ste Klasse Amateurs: speeldag 28
Wedstrijd: K.FC.VIGOR WUITENS HAMME(00211) - K.SV.OUDENAARDE(00081)
Datum en uur: Zaterdag 14 april 2018 2018 om 20h00
Plaats: GEMEENTELIJK SPORTSTADION - TERR.1
Adres: SPORTPLEINSTRAAT 11 in 9220 HAMME
Wedstrijdleiding: REF:DE CUYPER MICHIEL(11), AR1:VAN CAELENBERGH GAËTAN SYLVETTE(7), AR2:D'HAENE NIELS(19)


zaterdag 27/04 om 20u00

K.S.V.O.

VS

RWDM


Matchbal Schenkers


Slagerij-Traiteur DECATELLE Xavier, Nederstraat 39, Oudenaarde
TSJOEN, sanitair en verwarming, A. Dekeyzerstraat 4, Oudenaarde
Café PRESIDENT, Galgestraat 1, Oudenaarde
CINDY FRANSSEN en LIEVEN CNUDDE,CD&V, resp.Vlaams volksverteg.en Schepen Stad Oudenaarde
Nr-PLOEGWedstrPTN

1

THES Sport

29

61

2

KMSK Deinze

29

58

3

Excelsior Virton

29

51

4

Lierse - Kempenzonen

29

47

5

Rupel Boom

29

42

6

RFC Seraing

29

41

6

RFC Liege

29

41

8

RWDM

29

40

9

DENDER EH

29

39

10

KSK Heist

29

37

11

CHATELET-FARCIENNES S.C.

29

35

12

Dessel Sport

29

32

13

K.S.V.O

29

31

13

SC.E. AALST

29

31

15

ASV Geel

29

30

16

KFC KNOKKE

29

23

DagUurPloeg1Ploeg2

27/04

20u00

K.S.V.O.

RWDM

Nr-SpelerDoelpunten

1

Dempsey Vervaecke

10

2

Robbe Van Ruyskensvelde

4

3

Jaan Van Wildemeersch

3

3

Lorenzo Heirwegh

3

3

Olivier Verstraete

3

6

Lander De Keersmaeker

2

6

Andel Sarr

2

6

Mathieu D’Hoore

2

9

Jesse Martens

1

9

Jochen Van Waeyenberghe

1


© 2012 - 2018 KSVO
Contacteer ons
Volg ons op

WebTeam KSVO
Home