KSVO kon op bezoek bij Rode lantaarn Patro Eisden zijn statistieken van zijn uitmatchen wat opvijzelen. Patro speelt volgend seizoen in de 2de amateurklasse en doet het nu met een erg jonge en enthousiaste ploeg. Bij KSVO ontbraken 3 basisspelers. Daardoor werd het sleutelen voor de Oudenaardse trainer Stefan Leleu. Piepjonge bank bij KSVO Dempsey Vervaecke en Lars Wantens waren geschorst. Ook Klaas Van Den Bossche was uiteindelijk niet fit en haakte af. Daardoor schoof Robbe Van Ruyskensvelde een bank achteruit. Hij nam plaats naast Daan Van Gyseghem centraal in de verdediging. Door die verschuiving kwam Yannick Deppé centraal op het middenveld in steun van Jaan Vanwildemeersch. Elimane Coulibaly verving in de spits Vervaecke en Jochen Van Waeyenberghe, tegen Dender nog rechtsbuiten, werd linksachter, met voor hem Jesse Martens. Lorenzo Heirwegh kwam aan de aftrap. Hij speelde als rechterflankaanvaller. Verstraete speelde in steun van spits Coulibaly. Doelman Sören Dutoit en rechtsback Dieter De Wilde vervolledigden het team. Naast 2de doelman Jonas Uytterhaeghen was de bank piepjong met Jasper Piers, Bryckx Meuleman, Cem Seven en Jochen Van Wambeke. Nummer 10 voor Verstraete KSVO eiste van bij de aftrap wel het balbezit op, maar het was de thuisploeg die al vlug een dot van een kans kreeg, toen Allegria een slechte terugspeelbal vanuit het middenveld onderschepte en alleen op doel af mocht. Sören Dutoit behoedde zijn ploeg echter voor een vroege achterstand door in de voeten te gaan van de Eisdense topschutter. Kapitein Martens dreigde vanuit de 2de lijn, doelman Demirci had geen probleem met diens schuiver. Hierna was het wel wachten op verder doelgevaar. Het enthousiasme Patro trok, gesteund door zijn energieke coach Guido Brepoels naar voor, maar verder dan een schuivertje van Allegria kwam het niet. Op het halfuur kreeg KSVO zijn eerste echt uitgespeelde doelkans en het was meteen raak. Verstraete controleerde een doorgekopte bal en schoot heerlijk overhoeks de 0-1 tegen de touwen. Meteen de 10de seizoenstreffer voor onze blonde spelmaker. Even later trapte Deppé een vrije trap maar nipt naast de paal. Op slag van rust forceerde de dribbelvaardige Anass een hoekschop waarop een scrimmage volgde. De Bal werd echter tijdig ontzet. KSVO mocht dus rusten met een bonus na een matige 1ste helft. Knullig tegendoelpunt diep in blessuretijd Wat had het jeugdige Patro nog in de tank voor de 2de helft? Het begon al meteen met een uitstekende schietkans voor Olaerts, maar Van Ruyskensvelde gooide zich inde baan van de bal en weg was het gevaar. Hierna kreeg onze kapitein tot 2 maal de kans om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Hij scoorde bijna een kopie van net 1ste doelpunt, toen Verstraete hemschuin voor doel afzonderde. Het schot van Jesse zoefde centimeters naast de verkeerde kant van de verste paal. Even later zagen we een mooie combinatie via de tussen stationnetjes Vanwildemeersch-Heirwegh-Verstraete. Deze keer probeerde Martens het met een plaatsbal, weer ging de bal nipt naast de verste paal buiten. Didden kwam aan de overkant een stapje te kort om een voorzet van Allegria af te ronden. KSVO claimde terecht nog een strafschop na een ingreep op Van Waeyenberghe, maar de scheidsrechter gaf tot ieders verrassing een hoekschop voor KSVO. Het laatste kwartier probeerde de thuisploeg met enkele verse krachten alsnog enthousiast de bakens te verzetten. Bij KSVO kregen Meuleman, Seven en Van Wambeke hun speelminuten. We waren ondertussen al heel ver in de blessuretijd, toen Patro een vrije trap kreeg op een heel interessante plaats en we voelden de bui al hangen. Het duurde lang, voordat de scheidsrechter de immense muur van geel- en paarshemden op zijn plaats kreeg. Kapitein Aerts zette zich achter de bal en trapte de bal via de muur voorbij een volledig op het verkeerde been gezette Dutoit tegen de netten. 1-1 en er werd meteen afgeblazen. De jonge Patro Eisdenbrigade vierde het doelpunt en gelijke spel alsof het een titel was. KSVO mocht toch enigszins ontgoocheld afdruipen en liet een 4 de uitzege liggen na een toch wel ontgoochelende wedstrijd. Wedstrijdinfo: Patro: Demirci, Claessens, Rubanguka, Açik (53’ Braima), Allegria, Didden, Kiki (67’ Wielemans), Olaerts, Aerts, Cavus en Lagrid. KSVO: Dutoit, De Wilde, Van Ruyskensvelde, Van Gyseghem, Van Waeyenberghe, Deppé, Vanwildemeersch, Martens, Heirwegh (86’ Meuleman), Verstraete (88’ Van Wambeke) en Coulibaly (67’ Seven) doelpunten: 30’ 0-1 Verstraete (Coulibaly) 90+5’ 1-1 Aerts Gele kaarten Açik en Aerts (Patro), Deppé (KSVO) Wedstrijdleiding: REF: SILVRANTS SAM(17), AR1: KRIEKEN JAN(8), AR2: SLEGERS VINCENT(15)