KSVO keek het noodlijdende FCV Dender in de ogen. Voor de fusieploeg was verliezen geen optie, want met de komende 2 opdrachten tegen Virton kon het best wat bonus gebruiken. KSVO heeft zijn vooropgestelde doel reeds bereikt en kan rustig de laatste wedstrijden afwerken. ”Afwachtende” eerste helft Beide trainers moesten noodgedwongen wijzigen aan het team. Stefan Leleu bracht Yannick Deppé in de ploeg voor de geel geschorste Jaan Vanwildemeersch. Voor de rest dezelfde namen in de basis als vorige week. Bij de bezoekers was Jonathan Vervoort geschorst. Hij werd vervangen door Degeyseleer. M’Barki verloor ook zijn basisplaats aan de uit schorsing teruggekeerde Tarfi. Voor deze altijd leuke en vaak pittig gekruide derby was er aardig wat volk in het al te vaak kille Thienpontstadion. Veel om zich aan op te warmen kregen de toeschouwers in de 1ste helft echter niet. FCV Dender was wel de meest ondernemende ploeg, voor gevaar konden ze aanvankelijk niet zorgen. De 1ste opwinding kwam er van de kant van Oudenaarde. Verstraete pakte uit met een leuk dribbelnummer en stuurde de bedrijvige Martens diep. Doelman Gies had de actie echter knap doorzien en was net eerder op de bal dan de Oudenaardse kapitein. Aan de overkant haalde de boomlange Sarr de achterlijn en zette zich door in de zestienmeter. Hij vond Cocchiere, die meteen op doel trapte. Het schot van de topschutter werd echter afgeblokt. Hias kopte de hierop volgende hoekschop in de armen van Dutoit. Op slag van rust kwam er toch meer dreiging van de goed voetballende bezoekers. Op voorzet van Tarfi, kopte Bogaerts op de binnenkant van de paal. Diezelfde Tarfi zette kort daarop zijn turbo in gang en knalde vanuit een schuine hoek naar de kruising. Dutoit haalde de bal echter met een knappe redding uit die bovenhoek en zorgde ervoor dat zijn ploeg niet met een achterstand moest gaan rusten. Match ontploft in 2de helft Het was uitkijken of de 2de helft meer spektakel zou brengen in het toch best wel sfeervolle Thienpontstadion. Nicaise kopte al vroeg een hoekschop over doel, maar even later was het toch prijs voor de blauwzwarten. Een nieuwe hoekschop werd eerst nog afgeweerd, maar de afvallende bal kwam voor de voeten van Bogaerts, die aan de rand van de 16 meteen staalhard uithaalde. Het schot verdween door het benenbos onder Dutoit tegen de netten (0-1). Dit doelpunt had de wedstrijd echt nodig. KSVO moest nu zijn offensieve intenties tonen en dat lukte vrijwel meteen. Na een actie van De Wilde kwam de bal bij Martens, die meteen uithaalde. Het schot werd echter afgeblokt. Aan de overzijde etaleerde Tarfi opnieuw zijn snelheid en bracht Sterckx in schietpositie. Dutoit redde echter de lage schuiver en N’For knalde de rebound wild over. KSVO eiste nu de bal op en Verstraete vond met een mooie kruispass Van Waeyenberghe. De vaak onvoorspelbare Oudenaardse winger kapte met rechts zijn mannetje uit en trapte met links perfect in de kortste hoek voorbij de wanhopig duikende Gies de 1-1 tegen de netten. KSVO had er plots zin in en we kregen een identiek scenario als in de heenmatch, toen onze geelhemden ook op enkele minuten tijd een achterstand ombogen in een voorsprong. De Wilde zorgde met een knappe actie op zijn flank voor de opening. Op zijn voorzet controleerde Nicaise iets te nonchalant en Martens was er als een duiveltje-uit-een-doosje bij om hem de bal af te snoepen, op snelheid 2 man in de wind te zetten en dan droog overhoeks binnen te trappen: 2-1 en een doelpunt waarvan zelfs de Grootmeester uit Catalonië een glimlach op de mond zou hebben gekregen. KSVO was nu gelanceerd en Van Waeyenberghe voetbalde na zijn doelpunt op een wolk. Hij sneed naar binnen, maar zijn schot zeilde naast. En op een moment dat niemand het verwachte, sloeg Dender plots toe. De bliksemsnelle Tarfi ging er vandoor op de linkerflank, achterna gezeten door 4 Oudenaardse verdedigers. De snelle spits vond niet direct een aanspeelpunt en probeerde het dan maar zelf. Met een ongelooflijke krul lepelde hij de bal over de verbouwereerde Dutoit in de kruising (2-2). Smetje op dit ook al mooie doelpunt was de blessure die de speler hierbij opliep. Hij moest vervangen worden door M’barki. Ook voor hem was deze wedstrijd geen lang leven beschoren, want na enkele minuten moest hij ook al naar de kant, na een ongelukkige botsing met Coulibaly. Beide ploegen probeerde het nog in de slotfase, maar verder dan een vervaarlijk naar de kruising draaiende vrije trap van Deppé, kwam het niet meer. Zo eindigde deze wedstrijd met 2 gezichten op een billijk gelijkspel. KSVO behoudt zijn sterke thuisreputatie en de bezoekers mogen, ondanks de overtuigende zege van concurrent Virton, vertrouwen tanken uit hun meer dan degelijke prestatie. Wedstrijdinfo: KSVO: Dutoit, De Wilde, Van Den Bossche, Van Gyseghem, Wantens, Van Ruyskensvelde, Deppé, Verstraete (71’ Heirwegh), Martens, Van Waeyenberghe (90' Seven) en Vervaecke (79' Coilibaly) FCV Dender EH: Gies, Hias, Nicaise, Nfor (66’Zaidi), Tarfi (84’ M’Barki (91’ Pé)), Cocchiere, Meeus, Sterckx, Sarr, Degeyseleer, Bogaerts Doelpunten: 55’ 0-1 Bogaerts 63’ 1-1 Van Waeyenberghe (Verstraete) 71’ 2-1 Martens 82’ 2-2 Tarfi Gele kaarten: Wantens, Vervaecke (KSVO) en Nicaise (FCVD) Wedstrijdleiding: REF:DEBEUCKELAERE KEVIN(19), AR1:VERHELLE KENNETH(8), AR2:MESSELY KRIS(2)