Annicq De Zitter  Annicq De Zitter

KSVO beleefde een inktzwarte week. Het moest afscheid nemen van Nelly Herman, de moeder van coach Stefan Leleu, Jan Broekaert, erevoorzitter en icoon op KSVO en de opa van speler Jochen Van Wambeke. Voor aanvang van de wedstrijd werd dan ook een minuut stilte gevraagd. Ondanks de begrafenis van zijn moeder zat coach Leleu toch op de bank. Hij startte met dezelfde elf die vorige week gingen winnen op het veld van Berchem Sport. Gesloten eerste helft. De thuisploeg begon heel gretig aan de wedstrijd en duwde de bezoekers dan ook direct terug. Maar kansen kwamen er niet. Het kon in die beginfase enkel dreigen via een hoekschop van rechts waar Van Den Bossche zijn hoofd kon tegen zetten. De kopbal van Klaas belandde echter in de armen van doelman Dupire. Virton hield achteraan alles goed gesloten en zette veel druk op de bal. Ze loerden op de counter maar konden hun 2 snelle spitsen Njo-Lea en Bah aanvankelijk niet bereiken. Na 20 minuten spelen konden de bezoekers het evenwicht toch min of meer herstellen maar ook zij kregen geen echte kansen. Tot in de 22ste minuut Bah iets te veel ruimte kreeg, mooi in de diepte aangespeeld werd en kon door gaan. Zijn schot week echter af op het lichaam van de Van De Bossche in hoekschop. De wedstrijd kabbelde verder zonder veel emoties. Helemaal op het einde van die eerste helft probeerde Vanwildemeersch het nog van ver maar het harde schot ging niet zo ver naast. Een weinig begeesterende eerste helft eindigde dan ook met een logische 0-0. Vuurwerk na de rust. De 2de periode begon aanvankelijk zoals de 1ste helft geëindigd was. De thuisploeg probeerde, Virton leunde achterover en hield alles dicht. Van Waeyenberghe en Vervaecke probeerden het dan maar van ver maar hun schot ging naast en over. De wedstrijd zat helemaal op slot en had een doelpunt nodig. En na 60 minuten spelen kwam dat er ook. KSVO kreeg een vrije trap op een interessante plaats, niet zover buiten de rechthoek, rechts voor doel. Een kolfje naar de hand van Jesse Martens. Hij sneed de bal perfect aan en het leer ging over de muur, in de korte hoek, via de paal, tegen de netten. De ban was gebroken en de 1-0 stond op het bord. Als de bezoekers nog iets wilden meenemen naar het verre Luxemburg, moesten ze nu wel komen. Ze probeerden maar echte uitgespeelde kansen konden ze niet in elkaar knutselen. De thuisploeg kreeg nu meer ruimte en benutte die. Van Waeyenberghe kon de bal op het middenveld recupereren, ging door maar zijn schot ging aan de verkeerde kant van de paal buiten en Martens knalde centraal voor doel ook naast. Er hing een 2de doelpunt voor de thuisploeg in de lucht en dat kwam er. De bedrijvige Verstraete kreeg de bal binnen de rechthoek in de voeten gespeeld en probeerde zich op zijn gekende manier vrij te draaien. Maar één van de centrale verdedigers van Virton hing te nadrukkelijk aan het truitje waardoor Olivier neer ging. Er was reeds een paar keer appel voor strafschop geweest, telkens weggewuifd door ref De Cuyper. Nu wees hij echter resoluut naar de stip. Dempsey Vervaecke zette zich achter de bal en knalde onder de keeper door de 2-0 op het bord. De bezoekers leken nu helemaal uitgeteld. Njo-Lea probeerde nog maar zijn harde trap ging naast en over. Het was in tegendeel de thuisploeg die zijn voorsprong nog verder kon uitdiepen. Een aanval op links via Van Waeyenberghe kwam centraal voor doel. De ingevallen Coulibaly kon verlengen naar de 2de paal waar Jaan Vanwildemeersch de bal perfect op de voet nam en naast de verste paal de 3-0 binnen trapte. De wedstrijd was nu helemaal gespeeld. Virton drong niet meer aan. Er volgden nog een paar wissels waardoor het ritme helemaal uit de wedstrijd verdween. KSVO behaalde zijn 3de overwinning op rij en heeft nu al, op 5 wedstrijden van het einde van de competitie, de doelstelling van 40 punten bereikt en staat op een heel mooie 6de plaats in het klassement. Wedstrijdinfo: KSVO: Dutoit, De Wilde, Van Ruyskensvelde (61' Deppé), Van Den Bossche, Verstraete, Vervaecke (79' Coilibaly), Wantens, Martens, Vanwildemeersch (86' Seven), Van Waeyenberghe en Van Gyseghem R. Excelsior Virton: Dupire,Anguilli, Njo-Lea, Lazaar (88' Devresse), Lesqoy, Fabris, Fall, Lamotte (73' Hery), Vaccaro, Schit en Bah (63' Prudhomme) Doelpunten: 60' 1-0 Jesse Martens 72' 2-0 Dempsey Vervaecke 80' 3-0 Jaan Vanwildemeersch Gele kaarten: Lamotte, Lazaar, Fall, Fabris (Virton), Van Ruyskensvelde, Van Wildemeersch, Deppé (KSVO) Wedstrijdleiding: REF: Michiel De Cuyper, AR1: Benjamin Dewyn; AR2: Wesley Boets