Annicq De Zitter  Annicq De Zitter

Weinig kansen, veel goals, billijk gelijkspel Was er woensdag geen vuiltje aan de lucht, dan was het zaterdagavond voor trainer Leleu alsnog alle hens aan dek. Vrijdag viel Olivier Verstraete uit met een buikspierletsel. Hij zoekt dinsdag dr. Sas op. Tijdens de opwarming blokkeerde de rug van Klaas Van den Bossche. Daardoor ruilde Jaan Vanwildemeersch een onverwacht bankzitje voor een basisplaats op het middenveld. Robbe Van Ruyskensvelde schoof immers een rij achteruit, naar het hart van de verdediging. Ook Amarildo Gjoka begon aan de wedstrijd, waarin Ellimane Coulibaly de voorkeur kreeg op Dempsey Vervaecke, die ook al niet helemaal fit de week was doorgekomen. Het onuitgegeven elftal mocht al na vier minuten achtervolgen. Jochen Van Waeyenberghe maakte een fout een paar meter van het strafschopgebied en op de vrijschop van Kabeya kopte Robert Roosen onhoudbaar binnen. De sterke bezoekers zetten de thuisploeg goed vast en toen op het kwartier een luchtduel in het nadeel van verdediger Robbe Van Ruyskensvelde werd gefloten, trapte Bart Webers onhoudbaar in de winkelhaak binnen. Nog geen kansen, maar wel dus 0-2. Toch liet de thuisploeg de armen niet zakken. Toen Coulibaly slim doorliet, diende doelman Stroobants met de vuisten een scherpe voorzet van Gjoka af te weren. In de 24ste minuut zette Jochen Van Waeyenberghe flink druk op een diepe voorzet. Jesse Martens kwam zo in balbezit en werd gehaakt door Lokando Mboyo. Scheidsrechter Brinckman wees terecht naar de stip. Jesse wou zelf de klus klaren, maar de doelman redde in eerste instantie knap. Gelukkig was Jaan Vanwildemeersch goed gevolgd om de afgeweerde bal netjes in doel te leggen (1-2). De doelman zou drie minuten later slecht ontzetten en dit keer was Jesse Martens bij te pinken. Hij onderschepte de bal en scoorde knap de gelijkmaker (2-2). De wedstrijd zat nu goed in evenwicht. Iets voorbij het half uur redde Robbe Van Ruyskensvelde een schot van Roosen voor de lijn. Kort voor de rust volgde echter nog een koude douche. In eerste instantie kon doelman Dutoit nog een schot van Ventose afweren, maar hij geraakte niet meer bij de rebound van Curtis Kabeya, die voor een 2-3 ruststand zorgde. KSVO SLAAT OPNIEUW TERUG In de tweede helft ging KSVO op zoek naar de gelijkmaker, maar een goed georganiseerd Heist stond amper een kans toe. Na een dubbele hoekschop, waarbij de bal telkens niet goed viel voor KSVO, waren de bezoekers op het uur op de counter zelfs gevaarlijker toen de bal (al dan niet buiten) werd gerecupereerd en Kabeya oog in oog voor doelman Dutoit verscheen. Kabeya wou het met een sierlijk stiftertje afronden, maar eigenlijk leverde hij de bal zomaar in. Toch diende Dutoit wat later wel scherp tussen te komen op een scherp voorzetschot van diezelfde Kabeya. Trainer Leleu had ondertussen ook Dempsey Vervaecke als extra spits ingebracht en dat loonde. Op een voorzet van Dieter De Wilde trapte Dempsey aan de tweede paal de gelijkmaker hoog in doel. En bijna was Dempsey Vervaecke nog matchwinnaar, want twee minuten voor affluiten mocht hij alleen op doelman Stroobants afstevenen. De bal maakte op het zware veld echter een rare capriool, zodat zijn schot net over de dwarsligger buiten ging. Nog vermelden dat na een lange afwezigheid ook Lorenzo Heirwegh nog zijn rentree maakte. En dat was veelbelovend voor de toekomst. (gb) Scheidrechter: Jurgen Brinckman Assistenten: Matthias Massa en Stijn De Meulemeester Doelpunten: 4' Roosen 0-1, 15' Webers 0-2, 24' Vanwildemeersch 1-2, 27' Martens 2-2, 42' Kabeya 2-3, 84' Vervaecke 3-3 KSVO: Dutoit, Deppé, De Wilde, Van Ruyskensvelde, Wantens, Martens (90'Seven), Coulibaly, Gjoka (60' Vervaecke), Vanwildemeersch, Van Waeyenberghe (74' Heirwegh) en Van Gyseghem HEIST: Stroobants, Webers, Roosen (84' Orye), Engelen, Ventose (86' Wijns), Napoleone, Kabeya (75' Troonbeeckx), Tambeur, Verbist, Lokando en Regnier. Gele kaarten: Loando en Deppé