Annicq De Zitter  Annicq De Zitter

SK Deinze moest na een magere reeks absoluut de bakens verzetten om nog een rol van betekenis te spelen in dit lopende seizoen. Tegenstander KSVO is echter een zwart beest voor de oranjehemden. KSVO kon op zijn sterkst naar Deinze, bij de thuisploeg waren er twijfels en vraagtekens. Ongelukkige tegentreffers bepalend voor resultaat Voor het eerst dit seizoen kon trainer Leleu rekenen op een volledig fitte kern. Lorenzo Heirwegh zat na zijn knieoperatie voor het eerst op de bank. Ook zijn voornaamgenoot, Lorenzo Van Hoolandt, was opnieuw fit en nam ook plaats op de bank naast Coulibaly en Van Waeyenberghe, beiden vorige week nog aan de aftrap. In hun plaats kwamen Van Ruyskensvelde, vorige week nog geschorst, en Verstraete, verlost van examenstress. Bij Deinze was Gauthier Libbrecht geel geschorst en Lallemand gekwetst. De niet 100% fitte Brulmans kwam toch aan de aftrap. Voor Deinze stond er heel wat op het spel, want puntenverlies was geen optie. De wedstrijd begon dan ook met een lange studieronde, gekenmerkt door evenwicht en middenveldspel en een toch wat nerveuze trainer Van Acker aan de zijlijn. Het 1ste prikje kwam er van de thuisploeg, toen Mézine breed legde voor Challouk, die met een puntgave voorzet de inlopende Jérôme bereikte. Onze gewezen spits kopte echter pal op Dutoit. En toen ging het plots heel vlug. Deinze kreeg een vrije trap, centraal voor doel. De bal werd in het pak gedropt en na wat over-en-weer-gepingpong, viel de bal voor de voeten van De Greef die door het benenbos de 1-0 binnentrapte. KSVO reageerde meteen. Verstraete vond Vervaecke schuin voor doel, doelman Vandenberghe redde mooi het schot van Dempsey, ten koste van een hoekschop. Het was opnieuw Dempsey die de hoekschop met het hoofd devieerde, nogal paniekerig verwerkt in een nieuwe hoekschop. Even later volgde echter een heel koude douche toen Janssens een nieuwe vrije trap mocht nemen. De bal stevende recht op Dutoit af, die weinig problemen leek te hebben met het schot. Kreeg de bal een onverwachte curve mee? We zullen het nooit weten, maar het ronde ding glipte als een stuk zeep uit de handen van onze doelman en viel zo tegen de netten (2-0). Het was echt balen voor Sören, die nochtans nu al mag terugblikken op een bijzonder knap seizoen. KSVO was nu duidelijk aangeslagen en Deinze kon rustig achterover leunen. Pas op het half uur drukte KSVO door. Na een mooie collectieve aanval via De Wilde en Martens, miste Van Ruyskensvelde half zijn kopbal. Verstraete pikte de bal op, schakelde zijn mannetje uit, maar zijn plaatsbal landde net niet binnen het doelkader. Hier miste KSVO de kans op de aansluitingstreffer. Op slag van rust combineerden Verstraete en De Wilde op rechts. De voorzet van “Ollie” werd echter door Vervaecke naast gedevieerd. IJskoud gepakt bij aanvang 2de helft Deinze kon met een comfortabele voorsprong de rust in, Oudenaarde moest vol aan de bak en deed dat met dezelfde 11. Maar nauwelijks afgetrapt voor de 2de helft, leek de match definitief gespeeld. Challouk kreeg - randje buitenspel - de bal, ging schuin op doel af en plaatste mooi onder Dutoit de 3-0 tegen de touwen. Over en out? KSVO probeerde nog de bakens te verzetten, maar veel verder dan een schot van Verstraete, recht op doelman Vandenbergh geraakten de geelhemden niet. Rond het uur kregen we het absolute hoogtepunt van deze wedstrijd. Challouk kreeg op links de bal en borstelde die met een heerlijke krul perfect in de kruising. Een doelpunt van hemelse schoonheid, waarvoor je ook als tegenstander gaat applaudisseren (4-0). De wedstrijd bloedde nu langzaam dood. Deinze was tevreden met het resultaat en liet de bal aan KSVO. Barsten vonden onze jongens niet meer tegen de solide verdediging. Aan de overkant riskeerde Dutoit nog lijf en leden om de forfaitscore te verhinderen. Hij gooide zich in de loop van een kopbal van Mertens die even verzorging nodig had na de botsing met Sören. Even later ging Dutoit goed in de voeten van Bael, toen die alleen voor hem opdook. Het laatste wapenfeit was een vrije trap van Wantens, besloten door Van Ruyskensvelde met een kopbal, recht in de handen van doelman Vandenbergh. ”Doelpunten in geschenkverpakking” KSVO slikte zo voor de 2de keer op rij een 4-0 nederlaag tegen 1 van de toppers van de reeks. In tegenstelling tot de match op Knokke, werd KSVO, zeker in de eerste helft niet onder de voet gelopen, maar mistte het zijn kansen om er in de 2de helft nog een leuke match van te maken. Op de aangename en gezellige persconferentie achteraf was trainer Leleu duidelijk. “Na 20 minuten was de wedstrijd al gespeeld. We geven zelf de doelpunten in geschenkverpakking aan Deinze. Dan weet je hoe moeilijk het wordt. We waren gestart uit een strakke organisatie en probeerden de ruimte die er misschien zou komen te benutten. Dat lukte niet en dan wordt het moeilijk tegen een sterk Deinze. Deinze is zo al sterker dan Oudenaarde en dan moeten wij een ideaal scenario hebben en op voorsprong komen. Dan konden we misschien gaan voor een zege, maar dat was vandaag niet het geval.” Deinze trainer Regi Van Acker haalde opgelucht adem na de toch wel magere 3 op 12. “Als je tegen Oudenaarde op achterstand komt, dan weet je dat het moeilijk wordt. We hadden wat meeval bij de afwerking, maar we hebben dit zelf ook afgedwongen door de tegenstander onder druk te zetten. Na de rust scoorden wij onmiddellijk de 3-0 en met ons talent mogen wij dat niet meer uit handen geven en dat deden we ook niet. We lieten de bal goed rondgaan en konden het rustig uitspelen. Zo pikken we weer onze ambities op”, besloot hij Wedstrijdinfo: KMSK Deinze: Vandenberghe, Goossens, De Greef, Lievens, De Smul, Brulmans (36’ Sols), Van Walle, Janssens, Challouk (87’ Romero Gomez), Mézine (83’Bael) en Mertens. KSVO: Dutoit, De Wilde, Van Gyseghem, Van Den Bossche, Wantens, Vanwildemeersch (84’ Cem), Van Ruyskensvelde, Deppé (51’ Van Hoolandt), Martens (68’ Coulibaly), Verstraete en Vervaecke Doelpunten: 15’ 1-0 De Greef 19’ 2-0 Dutoit (O.G.) 47’ 3-0 Challouk 58’ 4-0 Challouk Gele kaarten: Mézine (KMSKD) en Vervaecke (KSVO) Wedstrijdleiding: REF:VERSLYCKEN YVES(9), AR1:VERHELLE KENNETH(5), AR2:RYS EDWIN(8)